Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Diplomație de cumetrie: Ambasadorul României în Koreea a devenit un adevărat risc la securitatea națională. Ambasadorul din Vietnam comandă ardei umpluți la spa!

Postat la: 12.07.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ambasadorul României în Koreea de sud, Cezar Armeanu i-a determinat în ultimiile 3 luni, pe toți cei 4 consuli onorifici ai Ambasadei să-și dea demisia.

Este vorba de onorabili oameni de afaceri și foști diplomați cu CV-uri impresionante și care au contribuit definitoriu la crearea și consolidarea relațiilor bilaterale între România și Koreea de sud în ultimii 27 de ani (1995) de când România și-a reluat relațiile diplomatice la nivel de ambasadă. Este vorba de Ms. Yeo Myeong Ju, Mr. Shin Peyong Jae, Mr Sun Kyung Hoon și Mr. Choi Kang Ho. Acum dorește să concedieze și translatora, coreeană care lucreaza part time pentru Ambasada de mai bine de 17 ani. Dealtfel a pus ochii de mai mult timp pe o tânără studenta tot coreeană Cristyna Park, mult mai agreabila și mai dispusă la petreceri a la long și care-l însoțește la majoritatea întâlnirilor ce se petrec în interiorul dar și în afara ambasadei.

Dar o chestiune care atinge siguranța națională a României o constituie faptul că bunul prieten al ambasadorului Armeanu, un anume Kim Dae Sik, - fost Ambasador Korean in Kazakhstan acum pensionar - participă la toate întâlnirile ambasadorului cu reprezentanți ai autorităților și companiilor coreene pe subiecte sensibile pe domeniile energie, apărare, cultură, politic și economic. La toate aceste întâlniri este omniprezentă și superba asistentă Crystina Park. În tot acest timp diplomații români acreditați pe aceste domenii nu au voie să participe și nici nu sunt informați asupra discuțiilor avute.

Sursele coreene (consulii onorifici), spun că Kim dae Sik este folosit de ambasadorul nostru pentru a colecta fonduri necesare pentru inființarea unei asociații culturale Romania - Korea având ca scop promovarea fiicei domniei sale care este actriță. La acest moment actrița Sabina Armeanu este șomeră, reproducându-se doar un canal de YouTube unde dă sfaturi oricui dorește, despre modul de îngrijire și creștere a cațeilor Akita Inu. Dealtfel Cezar Armeanu este recunoscut ca fiind - o descriu cei care-l cunosc - "o persoana complexată și agresivă și depășită de demnitatea pe care o duce, iar în loc sa construiască relații în plan diplomatic pentru Romania, îi determină pe partenerii coreeni sa fie circumspecți și rezervați pentru viitor."

Încă din luna septembrie 2021 ambasadorul Armeanu locuiește într-un luxos apartament închiriat la hotel central pentru care MAE român plătește lunar 12.000 USD, în condițiile în care reședința fostului Ambasador este goala și chiria este cu 4 mii de dolari mai ieftină. Proprietarul cladirii inchiriate unde Ambasada are sediul, doreste sa-l evacueze dupa ce ambasadorul a angajat 2 case de avocatura ca să rezilieze vechiul contract.

Cristina Romila stă la spa și comandă ardei umpluți

Aflată la primul post în extern și chiar în postul de ambasador, Cristina Romila de la ambasada României la Hanoi este de departe depășită de problematica cu care se confruntă în Vietnam. Asta în condițiile în care ministrul român de Externe Bogdan Aurescu a girat-o cu multă încredere pe tânăra stea a diplomației mioritice. Vietnamul este o țară asiatică deosebit de importantă în relațiile globale economice și politice actuale, țară în care se află sediul permanent al ASEAN.

În urmă cu ceva timp a efectuat împreună cu consortul dumisale, un anume Bogdan Ștefan, două vizite importante cu scop economic și politic în țara vecină Cambodgia dar și în marele hub economic ce-l reprezintă orașul Ho Chi Min City, fost Saigon și fosta capitală a Vietnamului de sud. Vizite anunțate cu surle și trâmbițe pe site-ul ambasadei. La circa 5 luni de zile de la acele vizite, nu numai că nu a informat pe nimeni despre rezultatul lor, dar a și șters de pe site orice referire la acestea. Dealtfel cea mai importantă știre de pe site-ul ambasadei este din 8 iunie 2022 când s-a lansat aplicația de mobil StudyinRomania.

Pe 5 iulie, la Hanoi, MAE vietnamez a organizat o conferință de revizuire a diplomației economice în primele 6 luni ale anului 2022. Doamna ambasador Romila se pare că a uitat cu desăvârșire de faptul că România a făcut eforturi imense, ca să semneze două documente capitale pentru diplomația economică românească și europeană, în timpul deținerii președinției UE de către România și anume tratatele EVFTA și EVIPA. De aceea ambasada României nu a avut nici un diplomat prezent la reuniune, nici măcar Bogdan Ștefan concubinul starului diplomației românești.

În schimb steaua diplomației de Bahlui, doamna ambasador Cristina Romila, merge regulat la tratamente de spa și până revine în ambasadă, comandă personalului civil vietnamez să i se prepare neapărat o oală de ardei umpluți plus sarmale în foi de viță, oală garnistă cu ceva afumătură. Și asta de cel puțin 2-3 ori pe săptămână într-o bucătărie improvizată chiar în sediul ambasadei.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE