Dezvăluiri explozive de la Alphabet: Șefii Google sunt speriați de Inteligența Artificială!
Postat la: 16.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Alphabet, compania mamă a Google, şi-a avertizat angajaţii cu privire la modul în care folosesc chatboturile, inclusiv propriul său Bard, în timp ce promovează programul în întreaga lume, au declarat patru persoane familiarizate cu problema, transmite Reuters.
Grupul şi-a sfătuit angajaţii să nu introducă materialele sale confidenţiale în chatboturile AI, au spus persoanele, iar compania a confirmat, invocând politica de lungă durată privind protecţia informaţiilor.
Chatboturile, printre care Bard şi ChatGPT, sunt programe care imită inteligenţa umană, care folosesc aşa-numita inteligenţă artificială generativă pentru a purta conversaţii cu utilizatorii şi a răspunde la nenumărate solicitări.
Evaluatorii umani pot citi chaturile, iar cercetătorii au descoperit că AI similară ar putea reproduce datele pe care le-a absorbit în timpul antrenamentului, creând un risc de scurgere.
Alphabet şi-a avertizat, de asemenea, inginerii să evite utilizarea directă a codului de computer pe care chatbotul îl poate genera, au spus unii dintre oameni.
Solicitată pentru comentarii, compania a spus că Bard poate face sugestii de cod nedorite, dar totuşi îi ajută pe programatori.
Google a mai spus că îşi propune să fie transparent cu privire la limitările tehnologiei sale.
Preocupările arată modul în care Google doreşte să evite prejudiciera afacerii din cauza software-ului pe care l-a lansat în concurenţă cu ChatGPT.
Miza în cursa Google împotriva susţinătorilor ChatGPT OpenAI şi Microsoft sunt investiţii de miliarde de dolari şi venituri din publicitate şi din cloud din noile programe AI.
Avertizarea Google reflectă, de asemenea, ceea ce devine un standard de securitate pentru corporaţii, şi anume avertizarea personalului cu privire la utilizarea programelor de chat disponibile public.
Un număr tot mai mare de companii din întreaga lume au instalat protecţii faţă de chatbot-urile AI, printre acestea fiind Samsung, Amazon.com şi Deutsche Bank, au declarat companiile pentru Reuters.
Apple, care nu a răspuns cererilor de comentarii, se pare că a făcut-o de asemenea.
Aproximativ 43% dintre profesionişti au folosit ChatGPT sau alte instrumente de inteligenţă artificială începând cu luna ianuarie, adesea fără să spună şefilor, conform unui sondaj efectuat de site-ul de reţea Fishbowl, în rândul a aproape 12.000 de respondenţi, inclusiv de la companii de top din SUA.
Până în februarie, Google a spus personalului care testa Bard înainte de lansare să nu-i ofere informaţii interne, a raportat Insider.
Acum, Google lansează Bard în peste 180 de ţări şi în 40 de limbi, ca o rampă de lansare pentru creativitate, iar avertismentele sale se extind la sugestiile sale de cod.
Google a declarat pentru Reuters că a avut conversaţii detaliate cu Comisia pentru Protecţia Datelor din Irlanda şi că abordează întrebările autorităţilor de reglementare, după un raport Politico de marţi conform căruia compania a amânat lansarea Bard în UE săptămâna aceasta, în aşteptarea mai multor informaţii despre impactul chatbotului asupra confidenţialităţii.
O astfel de tehnologie poate redacta e-mailuri, documente, chiar şi software-ul în sine, promiţând să accelereze considerabil sarcinile.
Cu toate acestea, în acest conţinut pot fi dezinformări, date sensibile sau chiar pasaje cu drepturi de autor dintr-un roman "Harry Potter".
O notificare de confidenţialitate Google actualizată la 1 iunie mai spune: "Nu includeţi informaţii confidenţiale sau sensibile în conversaţiile dvs. cu Bard".
Unele companii au dezvoltat software pentru a răspunde unor astfel de preocupări. De exemplu, Cloudflare, care apără site-urile web împotriva atacurilor cibernetice şi oferă alte servicii cloud, comercializează o capacitate pentru companii de a eticheta şi de a restricţiona unele date de la fluxul extern.
Google şi Microsoft oferă, de asemenea, instrumente de conversaţie clienţilor de afaceri care vor veni cu un preţ mai mare, dar se abţin de la absorbţia datelor în modelele publice de AI.
Setarea implicită în Bard şi ChatGPT este de a salva istoricul conversaţiilor utilizatorilor, pe care utilizatorii îl pot şterge.
"Este logic" ca companiile să nu vrea ca personalul lor să folosească chatboturi publice pentru muncă, a declarat Yusuf Mehdi, directorul de marketing pentru consumatori al Microsoft.
"Companiile adoptă un punct de vedere conservator", a spus Mehdi, explicând cum se compară chatbotul gratuit Bing de la Microsoft cu software-ul său pentru întreprinderi.
"Acolo, politicile noastre sunt mult mai stricte", a arătat acesta.
Microsoft a refuzat să comenteze dacă are o interdicţie generală pentru ca personalul să introducă informaţii confidenţiale în programele publice de inteligenţă artificială, inclusiv în programele sale, deşi un alt director de acolo a declarat pentru Reuters că şi-a restricţionat personal utilizarea.
Matthew Prince, CEO al Cloudflare, a spus că introducerea unor chestiuni confidenţiale în chatbot-uri a fost ca "a pierde o grămadă de doctoranzi în toate înregistrările tale private".
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Ce crede omul cu cel mai mare IQ despre ce ni se întâmplă după moarte: "Este încetarea relației cu corpul fizic particular. Vi se poate oferi un corp înlocuitor"
Chris Langan, considerat „cel mai inteligent om din lume" datorită unui IQ estimat între 190 și 210, și-a împărtășit gândurile despre moarte și viața de apoi într-un episod al podcastului Theories of Everything, găzduit de Curt Jaimungal. Viziunea sa, fundamentată pe o combinație de matematică, filosofie și spiritualitate, oferă o perspectivă profundă asupra acestui subiect complex și universal.
-
Miracolul argentinian se poate transforma în film de groază - Aprecierea uriașă a monedei pune presiune pe Javier Milei
Peso-ul argentinian s-a întărit în termeni reali mai mult decât orice altă monedă în 2024, sporind popularitatea președintelui libertarian Javier Milei, chiar dacă economiștii pun la îndoială sustenabilitatea prețurilor ridicate din Argentina.
-
Scandal în coaliția de guvernare din cauza ordonanței "trenuleț". Liberalii sar la ceartă cu ungurii si pesedistii
Ordonanţa "trenuleţ" a iscat primul scandal în coaliţia de guvernare. Liberalii sunt nemulţumiţi de două dintre măsurile prevăzute în ordonanţă. Mai mult, ordonanţa care aduce austeritate şi tăieri ar încalca programul de guvernare.
-
Rusia se pregătește de un război cu Japonia și Coreea de Sud - țările pro-americane de la frontiera sa
Armata rusă a pregătit o listă de 160 de facilități în Japonia și Coreea de Sud în cazul unui potențial război cu cele două țări, relatează publicația Financial Times, care a primit documente secrete ale armatei ruse din surse occidentale.
-
Câinii Schengen: Un cățel a trecut primul frontiera libera în Vama Petea. Poliția l-a primit cu urale!
Românii au așteptat ani buni să poată circula fără controale în spațiul Schengen. Dacă mulți și-au dorit vacanțe fără cozi la vamă, transportatorii au fost de departe cei mai fericiți.
-
Ce pune la cale Teheranul? Iranul dă asigurări că o nouă rezistenţă va apărea în Siria împotriva Israelului
O „nouă rezistenţă" împotriva Israelului va apărea în Siria, în ciuda căderii fostului preşedinte Bashar al-Assad, potrivit unui înalt responsabil iranian apropiat ayatollahului Ali Khamenei.
-
Obiceiuri și superstiții de Anul Nou. Ce nu este bine să faci pe 31 decembrie și 1 ianuarie pentru a nu rămâne fără bani tot anul ce vine
Simboluri, colinde şi obiceiuri păgâne marchează, în datina românească, ultima zi a anului vechi şi în prima a celui nou. În Muntenia se umblă cu capra, în Moldova cu ursul, „mascaţii" sunt în Bucovina, iar în noaptea dintre ani se pun vâsc, struguri şi smochine pe masă, pentru belşug.
-
TikTok, amendată cu 10 milioane de dolari pentru provocările mortale care circulă pe platformă
Venezuela a amendat, luni, TikTok cu 10 milioane de dolari pentru „neglijența" sa privind controlul provocărilor online care circulă pe platformă. Decizia vine după ce trei adolescenți din țară au murit după ce au luat parte la o provocare periculoasă.
-
O pastilă pentru câini ar putea să conțină secretul longevității oamenilor. La patrupede li s-a prelungit viața cu patru ani
O companie americană de biotehnologie se pregătește să lanseze o pastilă de longevitate cu aromă de carne de vită pentru câini, care le-ar putea prelungi viața cu până la un an - iar unii oameni de știință cred că medicamente similare ar putea face același lucru pentru oameni.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.O să iasă un iureș de nedescris: Horațiu Potra a condus operațiuni neoficiale în numele statului român
- 2.CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
- 3.Până la urmă, rușii lui Putin, sau oamenii lui Trump l-au propulsat pe orbita prezidentialelor pe Georgescu?
- 4.Cercetarile secrete ale Pentagonului: Reîncarnarea este reală. Pe ce informații se bazează raportul serviciilor de informatii
- 5.Fost procuror general identifică o greșeală care ar putea fi speculată de Călin Georgescu
- 6.Secretul murdar al Europei: Bătrânul continent se prăbușește în ritm accelerat
- 7.Ies la iveală abuzuri inimaginabile ale lui Alfred Bulai. Își bătea elevele de școală generală la fundul gol pe care le apleca peste bancă
- 8.A fost virusul Covid scăpat dintr-un laborator chinez? Cea mai plauzibilă variantă, conform unei comisii din SUA
- 9.New York Times: Anulînd fără dovezi alegerile, CCR a oferit un cadou Rusiei
- 10.Asasinarea generalului rus: a fost publicată prima mărturie a suspectului reţinut
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu