Dezmăț financiar la Romsilva: Cât câștigă conducerea cu salariile și bonusurile colosale ale pădurarilor
Postat la: 04.02.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva, aflată sub autoritatea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, stă și în acest an pe un buget colosal.
Potrivit proiectului privind bugetul de venituri și cheltuieli al Romsilva, consultat de Ziare.com, veniturile totale sunt estimate la 2,8 miliarde lei, mai mari cu 21,8% comparativ cu valoarea preliminată din 2021, în timp ce profitul net este preconizat la 41,26 milioane lei, mai mare cu 25%.
Regia și-a stabilit totodată cheltuieli totale în sumă de 2,75 miliarde lei, mai mari cu circa 22%. Cheltuielile cu personalul se ridică la 1,65 miliarde lei și înregistrează o creștere de 17,9% comparativ cu valoarea preliminată a se realiza în anul 2021, din care cheltuielile de natură salarială sunt în sumă de 1,575 miliarde lei.
Romsilva are circa 15.000 de angajați. Câştigul mediu lunar pe salariat (lei/persoană) determinat pe baza cheltuielilor de natură salarială a fost bugetat la 8.555 lei (1.700 de euro).
Bonusurile înregistrează în anul 2022 o majorare de 21,4%, la 170 milioane lei, comparativ cu valoarea preliminată a se realiza în anul 2021, "rezultată din creșterea cheltuielilor privind acțiunile sociale cu 26,5% și sunt mult sub limita de deductibilitate prevăzută de lege, creșterea cheltuielilor privind tichetele de masă, creșterea cheltuielilor privind voucherele de vacanță ca urmare a creșterii salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată".
Cheltuielile cu investițiile au fost stabilite la 208,2 milioane lei.
"La fundamentarea elementelor de venituri s-au avut în vedere următoarele:
- recoltarea din pădurile proprietate publică a statului şi proprietatea altor deţinători administrate de Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva, a unui volum total de 9.500.000 metri cubi de masă lemnoasă;
- în acţiunea de valorificare a altor resurse din fondul forestier, la nivelul Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva se vor comercializa fructe de pădure, ciuperci comestibile, plante medicinale, carne de vânat şi vânat viu, păstrăvi de consum etc;
- venituri din contracte de administrare și din prestări servicii silvice;
- din comercializarea în condiţii de eficienţă atât a masei lemnoase, cât şi a celorlalte resurse enumerate mai sus, va rezulta o cifră de afaceri de 2,5 miliarde lei", arată proiectul.
Din același proiect de buget pentru 2022 aflăm că media indemnizației unui membru în Consiliului de Administrație, pentru anul 2021, a fost de 9.280 lei, adică circa 2.000 de euro.
În acest an, cheltuielile privind indemnizatia Consiliului de Administrație, în valoare totală de 1.808.000 lei au fost fundamentate astfel:
-componența fixă: 7 persoane X 11.528 lei X12 luni + 1 secretar X 5.000 lei X12 luni = 1.028.000 lei
-componența variabilă: 7 persoane, maximum 12 remunerații fixe (media indemnizației unui membru pentru anul 2021 este de 9.280 lei) = 780.000 lei
Cheltuielile pentru directori/directorat, în valoare totală de 736.000 lei au fost calculate astfel:
- componenta fixă: 33.522 lei X 12 luni = 402.000 lei
- componența variabilă aferentă anului 2021, care se achită în anul 2022 este în valoare de 334.000 lei și a fost calculată astfel: 12 remunerații fixe X 27.840 lei (media anului 2021) = 334.000 lei.
Alte cheltuieli planificate în acest an
O pondere importantă în categoria acestor cheltuieli o reprezintă cheltuielile cu amenajarea pădurilor în valoare de 33.500.000 lei, cheltuielile privind susținerea activității de creștere, exploatare și ameliorare a cabalinelor în valoare de 40.200.000 lei și cheltuielile cu administrarea parcurilor naturale / naționale și a Muzeului Cinegetic al Carpaților "Posada" în cuantum de 40.800.000 lei.
„Cheltuielile de protocol" sunt în valoare de 1.000.000 lei și au fost calculate conform Codului Fiscal, respectiv în limita a 2% din "profitul brut" propus pentru anul 2022.
Cheltuielile cu sponsorizarea sunt în valoare de 1.747.000 lei și au fost stabilite în limita prevăzută de lege și constau în principal în puieți forestieri acordați fie diverselor persoane juridice (asociații, fundații), fie sunt puși la dispoziție în cadrul campaniei de împăduriri, în sponsorizări cu masă lemnoasă acordată zonelor afectate de eventualele calamități, lemn de foc pentru încălzirea școlilor, etc.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Secretul murdar al Europei: Bătrânul continent se prăbușește în ritm accelerat
În contextul în care Donald Trump este pe punctul de a prelua din nou Casa Albă peste câteva săptămâni, iar economia Europei se află într-o criză din ce în ce mai gravă, temelia pe care se sprijină prosperitatea regiunii nu este doar fisurată, ci este în pericol să se prăbușească, informează Politico.
-
Donald Trump despre LGBTQ+: "Vreau să opresc delirul transexualilor. Există doar feminin și masculin"
Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a anunţat că doreşte să oprească „delirul transsexualilor" încă din prima sa zi la Casa Albă, luna viitoare, într-o nouă salvă a taberei republicane împotriva drepturilor comunităţii LGBTQ+.
-
„Ați omorât 19 gimnaste". Octavian Bellu și Mariana Bitang au fost desființați, în trecut, de mama unei sportive care s-a aflat sub comanda celor mai galonați antrenori din istorie
Octavian Bellu și Mariana Bitang reprezintă cel mai bun cuplu de antrenori ai lumii, fiind lăudați inclusiv în presa străină. Au pregătit generații de gimnaste și mulți sperau chiar ca FRG să îi convingă să le îndrume și pe tinerele de acum. Totuși, mama uneia dintre fostele lor eleve are o cu totul altă părere. În urmă cu ani buni, femeia, rudă cu Laurențiu Reghecampf, a trecut peste orice limită, jignindu-i și aducându-le acuzații grave.
-
Schema noului Guvern Marcel Ciolacu. Marea împărțeală pe ministere
Iată schema noului Guvern Marcel Ciolacu. Marian Neacșu, de la PSD, va fi vicepremier fără portofoliu, spun surse politice. Vicepremieri vor fi si Catalin Predoiu de la PNL si Barna Tanczos de la UDMR. Initial negocierea era fara vicepremieri.
-
Oamenii de știință au descoperit o funcție neașteptată - plămânii noștri produc sânge!
Cercetările au arătat că plămânii nu ne ajută doar să respirăm - ei joacă, de asemenea, un rol-cheie în producerea sângelui. În cadrul unui studiu revoluționar, oamenii de știință au descoperit că plămânii șoarecilor generează peste 10 milioane de trombocite în fiecare oră, reprezentând majoritatea trombocitelor din fluxul sanguin al animalelor.
-
Un român și-a transformat Dacia 1300 în mașină electrică. Cât a costat proiectul
Un român și-a transformat Dacia 1300 într-o mașină electrică și a obținut omologarea la RAR. Dacia modificată are un motor de 40KW și o baterie de 20KWh.
-
Fenomenul care sfidează logica: „Timp Negativ" observat în experimente cuantice. Descoperirea controversată despre natura realității
Oamenii de știință de la Universitatea din Toronto susțin că au demonstrat existența „timpului negativ" într-un mod fizic și concret, nu doar teoretic. Rezultatele experimentelor lor, deși încă nepublicate într-un jurnal de specialitate, au atras atenția și scepticismul comunității științifice internaționale.
-
Oamenii de știință au descoperit un al doilea nucleu ascuns în interiorul Pământului
Miezul interior nu este doar o minge solidă de nichel și fier, ci este format din două straturi: o regiune centrală distinctă înglobată într-un înveliș exterior.
-
Baba Vanga: Predicții Îngrijorătoare pentru 2025 - „Începutul Apocalipsei"
Previziunile Babei Vanga continuă să fascineze și să înspăimânte, chiar și la aproape trei decenii de la moartea sa. Pentru anul 2025, celebra clarvăzătoare a făcut profeții alarmante, sugerând că ar putea marca „începutul apocalipsei".
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Bolojan a dat jos 28 de statui românești și a pus 10 monumente pentru Ungaria!
- 2.SRI a intors armele: blochează ordinele lui Klaus Iohannis pentru a preveni o lovitură de stat care sa păstreze la putere actualul regim
- 3.De ce ar fi fost chemat Marcel Ciolacu la Budapesta. Telefonul care a schimbat soarta României!
- 4.O să iasă un iureș de nedescris: Horațiu Potra a condus operațiuni neoficiale în numele statului român
- 5.Până la urmă, rușii lui Putin, sau oamenii lui Trump l-au propulsat pe orbita prezidentialelor pe Georgescu?
- 6.Cercetarile secrete ale Pentagonului: Reîncarnarea este reală. Pe ce informații se bazează raportul serviciilor de informatii
- 7.Fost procuror general identifică o greșeală care ar putea fi speculată de Călin Georgescu
- 8.CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
- 9.O criză mondială uriașă despre care nimeni nu vorbește: urmează un colaps major pentru jumătate dintre cele mai mari economii ale lumii
- 10.Angela Merkel face dezvăluiri. Fostul cancelar al Germaniei nu crede in șarada lui Donald Trump
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu