Declaratia comuna Romania si SUA! Asa cum era de asteptat, multe randuri despre energie, un rand despre eliminarea vizelor: SUA sprijina eforturile Romaniei de a fi eligibila
Postat la: 21.08.2019 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Asa cum era de asteptat, Klaus Iohannis se dovedeste a fi un slab politician, un slab negociator. Donald Trump a obtinut ce a vrut si totul in schimbul unei vagi promisiuni.
In primul rand, trebuie sa informam cititorul ca Visa Waiver nu este sinonim cu eliminarea vizelor, ci doar cu o mica imbunatatire a conditiilor de a intra in Statele Unite ale Americii. In aceste conditii putem spune ca vizita lui Klaus Iohannis a fost un total esec diplomatic care ne-a costat, nu numai deplasarea, dar si o parte din resursele tarii. Ion Cristoiu spunea, pe buna dreptate, ca precedenta vizita a costat Romania in jur de 6 miliarde de dolari.
Declaratia Comuna a Presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, si a Presedintelui Statelor Unite ale Americii, Donald Trump:
„Ca Presedinti ai Romaniei si Statelor Unite ale Americii, actionam impreuna, ca prieteni si aliati, pentru a avansa Parteneriatul nostru Strategic robust si durabil. Prin parteneriatul nostru, care se aprofundeaza, vom crea noi oportunitati pentru cresterea securitatii, dezvoltarii si prosperitatii, si pentru a raspunde mai bine provocarilor si responsabilitatilor globale pe care le impartasim.
Rememoram Revolutia din Decembrie de acum 30 de ani, cand romanii curajosi au inlaturat o dictatura brutala si au indreptat tara pe calea democratiei, a statului de drept si a economiei de piata. Anul acesta am marcat, de asemenea, cu mandrie, si aniversarea a 15 ani de la aderarea Romaniei la Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO).
Impreuna, statele noastre au depus eforturi durabile pentru modernizarea fortelor noastre armate si pentru a ne indeplini angajamentele asumate in cadrul NATO cu privire la partajarea echitabila a responsabilitatilor. Militarii nostri actioneaza umar la umar pentru apararea libertatii si in vederea consolidarii posturii de aparare si descurajare pe Flancul Estic al NATO, inclusiv in Marea Neagra, care este de importanta strategica pentru securitatea transatlantica. De asemenea, cautam sa evitam riscurile de securitate care insotesc investitiile chineze in retelele de telecomunicatii 5G.
Romania si Statele Unite recunosc ca securitatea energetica este securitate nationala. Subliniem opozitia noastra fata de Nord Stream 2 si alte proiecte care ii fac pe aliatii si partenerii nostri dependenti energetic fata de Rusia. Resursele de gaze naturale din Romania au potentialul de a creste prosperitatea statelor noastre, precum si de a intari securitatea energetica a Europei. Romania si Statele Unite vor analiza modalitati de imbunatatire a climatului investitional in domeniul energiei in beneficiul ambelor tari. Mai mult, incurajam puternic colaborarea stransa a industriilor noastre pentru a sprijini obiectivele Romaniei in domeniul energiei nucleare civile.
Excelentul nostru parteneriat in domeniul aplicarii legii si al luptei impotriva coruptiei se bazeaza, in mod ferm, pe un angajament reciproc fata de statul de drept si o justitie independenta, care sunt puternic sustinute de poporul roman. Mai mult, subliniem ca buna guvernare constituie baza securitatii si prosperitatii noastre comune.
Romania si Statele Unite evidentiaza cu mandrie cresterea substantiala a schimburilor comerciale dintre cele doua tari, precum si interesul nostru comun pentru crearea unui climat investitional care sa ofere transparenta, predictibilitate si stabilitate. Prin urmare, ne angajam sa ne consolidam, pe mai departe, relatia comerciala si sa incurajam cresterea investitiilor in ambele tari.
Statele Unite isi reitereaza sprijinul pentru eforturile Romaniei de a deveni eligibila pentru intrarea in Programul Visa Waiver in conformitate cu cerintele legislatiei SUA."
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
-
Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a acordat un nou termen în procesul Călin Georgescu-anularea alegrilor prezidențiale, pentru 13 ianuarie 2025, pentru când se citează părţile, prin poştă şi prin mail sau fax
-
Candidatul comun zice că nu există nicio legătură între el și partidele de la guvernare. Crin Antonescu și-a anunțat demisia din PNL
Noiua coaliție guvernamentală, formată din PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale, a anunțat astăzi asumarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale de anul viitor, în persoana lui Crin Antonescu. Fostul lider al liberalilor a spus că a acceptat propunerea partidelor de a fi candidatul comun la alegerile prezidențiale viitoare.
-
Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
Marele actor Mircea Diaconu s-a stins din viață cu doar 10 zile înainte de a împlini 75 de ani. Se știa că acesta se confrunta de ceva vreme cu o boală incurabilă, iar ultimele sale momente le-a petrecut pe un pat în Spitalul Fundeni.
-
Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
Omul de afaceri Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume şi persoana desemnată de viitorul preşedinte al SUA, Donald Trump, cu reformarea administraţiei publice, a luat la ţintă Rezerva Federală americană.
-
Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
Blocul suveranist suferă o lovitură extrem de grea, la primul mare test din Parlament. La votul pentru președinții Senatului și Camerei Deputaților, 21 de parlamentari care nu pot fi decât din AUR, POT sau SOS România au votat alături de coaliția pro europeană formată din PSD, PNL, UDMR și Minoritățile Naționale.
-
Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
Românii care retrag sume mari de bani din bancomate intră în atenția Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a anunțat că va monitoriza atent aceste tranzacții pentru a preveni fraudele fiscale.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Bolojan a dat jos 28 de statui românești și a pus 10 monumente pentru Ungaria!
- 2.SRI a intors armele: blochează ordinele lui Klaus Iohannis pentru a preveni o lovitură de stat care sa păstreze la putere actualul regim
- 3.De ce ar fi fost chemat Marcel Ciolacu la Budapesta. Telefonul care a schimbat soarta României!
- 4.O să iasă un iureș de nedescris: Horațiu Potra a condus operațiuni neoficiale în numele statului român
- 5.Până la urmă, rușii lui Putin, sau oamenii lui Trump l-au propulsat pe orbita prezidentialelor pe Georgescu?
- 6.Cercetarile secrete ale Pentagonului: Reîncarnarea este reală. Pe ce informații se bazează raportul serviciilor de informatii
- 7.CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
- 8.Fost procuror general identifică o greșeală care ar putea fi speculată de Călin Georgescu
- 9.O criză mondială uriașă despre care nimeni nu vorbește: urmează un colaps major pentru jumătate dintre cele mai mari economii ale lumii
- 10.Secretul murdar al Europei: Bătrânul continent se prăbușește în ritm accelerat
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu