Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Declaratia comuna Romania si SUA! Asa cum era de asteptat, multe randuri despre energie, un rand despre eliminarea vizelor: SUA sprijina eforturile Romaniei de a fi eligibila

Postat la: 21.08.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Asa cum era de asteptat, Klaus Iohannis se dovedeste a fi un slab politician, un slab negociator. Donald Trump a obtinut ce a vrut si totul in schimbul unei vagi promisiuni.

In primul rand, trebuie sa informam cititorul ca Visa Waiver nu este sinonim cu eliminarea vizelor, ci doar cu o mica imbunatatire a conditiilor de a intra in Statele Unite ale Americii. In aceste conditii putem spune ca vizita lui Klaus Iohannis a fost un total esec diplomatic care ne-a costat, nu numai deplasarea, dar si o parte din resursele tarii. Ion Cristoiu spunea, pe buna dreptate, ca precedenta vizita a costat Romania in jur de 6 miliarde de dolari.

Declaratia Comuna a Presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, si a Presedintelui Statelor Unite ale Americii, Donald Trump:

„Ca Presedinti ai Romaniei si Statelor Unite ale Americii, actionam impreuna, ca prieteni si aliati, pentru a avansa Parteneriatul nostru Strategic robust si durabil. Prin parteneriatul nostru, care se aprofundeaza, vom crea noi oportunitati pentru cresterea securitatii, dezvoltarii si prosperitatii, si pentru a raspunde mai bine provocarilor si responsabilitatilor globale pe care le impartasim.

Rememoram Revolutia din Decembrie de acum 30 de ani, cand romanii curajosi au inlaturat o dictatura brutala si au indreptat tara pe calea democratiei, a statului de drept si a economiei de piata. Anul acesta am marcat, de asemenea, cu mandrie, si aniversarea a 15 ani de la aderarea Romaniei la Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO).

Impreuna, statele noastre au depus eforturi durabile pentru modernizarea fortelor noastre armate si pentru a ne indeplini angajamentele asumate in cadrul NATO cu privire la partajarea echitabila a responsabilitatilor. Militarii nostri actioneaza umar la umar pentru apararea libertatii si in vederea consolidarii posturii de aparare si descurajare pe Flancul Estic al NATO, inclusiv in Marea Neagra, care este de importanta strategica pentru securitatea transatlantica. De asemenea, cautam sa evitam riscurile de securitate care insotesc investitiile chineze in retelele de telecomunicatii 5G.

Romania si Statele Unite recunosc ca securitatea energetica este securitate nationala. Subliniem opozitia noastra fata de Nord Stream 2 si alte proiecte care ii fac pe aliatii si partenerii nostri dependenti energetic fata de Rusia. Resursele de gaze naturale din Romania au potentialul de a creste prosperitatea statelor noastre, precum si de a intari securitatea energetica a Europei. Romania si Statele Unite vor analiza modalitati de imbunatatire a climatului investitional in domeniul energiei in beneficiul ambelor tari. Mai mult, incurajam puternic colaborarea stransa a industriilor noastre pentru a sprijini obiectivele Romaniei in domeniul energiei nucleare civile.

Excelentul nostru parteneriat in domeniul aplicarii legii si al luptei impotriva coruptiei se bazeaza, in mod ferm, pe un angajament reciproc fata de statul de drept si o justitie independenta, care sunt puternic sustinute de poporul roman. Mai mult, subliniem ca buna guvernare constituie baza securitatii si prosperitatii noastre comune.

Romania si Statele Unite evidentiaza cu mandrie cresterea substantiala a schimburilor comerciale dintre cele doua tari, precum si interesul nostru comun pentru crearea unui climat investitional care sa ofere transparenta, predictibilitate si stabilitate. Prin urmare, ne angajam sa ne consolidam, pe mai departe, relatia comerciala si sa incurajam cresterea investitiilor in ambele tari.

Statele Unite isi reitereaza sprijinul pentru eforturile Romaniei de a deveni eligibila pentru intrarea in Programul Visa Waiver in conformitate cu cerintele legislatiei SUA."

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE