ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




De ne nu ne lasa sa traim? Legaturile intre Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen si Big Pharma

Postat la: 06.02.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Când Macron era bancher la banca Rothschild, a lucrat la vânzarea unei filiale Pfizer către Nestlé și a făcut avere în urmă cu aproximativ 10 ani. Pentru această vânzare, Macron a primit câteva milioane de euro.

În timpul campaniei sale din 2017, Macron a răsfățat companiile farmaceutice, pozițiile și propunerile sale politice fiind în mare parte în favoarea acestora. Legăturile dintre Macron și lobby-ul farmaceutic sunt un secret. Lobby-ul farmaceutic este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai puternice din lume și are o componentă financiară foarte importantă. Cu mult înainte de criza Covid, acest lobby a fost în atenția presei (vezi articolul de aici).

Conflicte de interese: episodul Remdesivir, un medicament Gilead, este destul de elocvent

Cu toate acestea, aceste legături de interese sau chiar conflicte de interese sunt complet ascunse de dezbaterea publică și acest lucru s-a întâmplat în special în ultimii doi ani de criză în domeniul sănătății: mulți medici care au apărut la televizor nu sunt lipsiți de conflicte de interese cu industria farmaceutică. Site-ul Eurosfordocs, care este disponibil publicului, permite verificarea acestui lucru. Gilead este compania farmaceutică care a promovat medicamentul Remdesivir la mijlocul anului 2020. Unii medici au apărut la televiziune pentru a pleda în favoarea acestui medicament, unii dintre ei având conflicte de interese dovedite cu Gilead. Unii au primit chiar și Legiunea de Onoare, scrie AgoraVox din Franta.

Remdesivir a fost apoi recomandat de Agenția Europeană pentru Medicamente

Dar cine își mai amintește astăzi de Remdesivir? Se pare că acest medicament nu numai că a fost ineficient, dar efectele sale secundare ar fi putut fi mai grave decât boala Covid 19. Secvența evenimentelor este destul de tulburătoare: Comisia Europeană a cumpărat acest medicament în valoare de peste 1 miliard de euro la începutul lunii octombrie 2020, în timp ce, în același timp (la sfârșitul lunii septembrie 2020), OMS a informat Gilead că medicamentul a fost considerat ineficient și, în cele din urmă, a declarat în noiembrie 2020 că medicamentul nu ar trebui să fie utilizat.

Conflictele de interese dintre anumiți medici din mass-media și Gilead sunt clar stabilite: problema este că aceste conflicte de interese nu au fost menționate în niciun moment în timpul intervențiilor mediatice ale acestor medici și foarte puține mass-media au relatat despre aceste conflicte. Episodul Remdesivir este destul de elocvent: mass-media a negat în mod clar existența conflictelor de interese sau a pretins că acestea nu există în Franța. Cum atunci să nu avem în vedere o posibilă corupție?

Familia von der Leyens: totul este în regulă!

Știați că soțul Ursulei von der Leyen este directorul medical al unei companii farmaceutice? Heiko von der Leyen lucrează pentru firma americană de biotehnologie Orgenesis din decembrie 2020. Este îngrijorător să observăm momentul numirii domnului van der Leyen într-o poziție cheie și foarte bine plătită într-o firmă americană, având în vedere CV-ul său, care nu este deloc potrivit pentru această poziție. Acest lucru ridică semne de întrebare dacă ne uităm mai atent la Orgenesis. Printre acționarii săi se numără The Vanguard Group, State Street Corporation și Geode Capital Management LLC.

Aceste trei fonduri de investiții sunt toate acționari ai Pfizer. Prin urmare, legăturile dintre Pfizer și Orgenesis nu sunt neutre: există o legătură de interes! După cum am spus, președintele este căsătorit cu directorul acestei firme. Prin urmare, ea are în mod clar o legătură de interese. Ea este, de asemenea, prietenă bună cu directorul general al Pfizer (a se vedea fotografia atașată).

Intervenția McKinsey în gestionarea crizei

McKinsey este implicată cu multe guverne occidentale în gestionarea crizei Covid 19, printre care: Belgia, Canada, Australia, SUA, Italia, Austria, Franța și probabil și altele. Este îngrijorător să constatăm că această firmă și-a obținut contractele fără a trece sistematic prin piețele publice... din Franța. Este și mai îngrijorător să observăm deriva totalitară a guvernelor care îi au ca și consilieri.

"Firma", așa cum este numită, este cunoscută și pentru afaceri mai mult decât dubioase, unele dintre ele având legătură cu guvernele (scandaluri în domeniul sănătății sau corupție, de exemplu). Pagina wikipedia menționează câteva dintre aceste cazuri, inclusiv unele foarte recente. Macron are legături cu firma de consultanță McKinsey de mulți ani, cu mult înainte de campania electorală din 2017, după cum relatează acest articol din Le Monde.

Ursula von der Leyer și McKinsey au, de asemenea, legături de lungă durată. Un caz în special a făcut mult zgomot în Germania, înainte de numirea sa în funcția de președinte al Comisiei Europene: a apelat la firmă și a făcut cheltuieli mai mult decât excesive. Ursula von der Leyen a fost urmărită penal în Germania, înainte de mandatul său de președinte european, pentru un contract dubios cu McKinsey, dar a fost promovată la timp!

Legăturile dintre industria farmaceutică și McKinsey sunt, de asemenea, destul de evidente: mulți directori din industria farmaceutică provin de la McKinsey, inclusiv, de exemplu, directorul de inovare al Pfizer, Aamir Malik, angajat în august 2021. A se remarca prezența lui Victor Fabius, director asociat al McKinsey Franța și fiul lui Laurent Fabius, în prezent președinte al Consiliului Constituțional și infamat în afacerea sângelui contaminat.

Pfizer: un dosar bine umplut

Pfizer, al cărui "vaccin" este cel mai larg distribuit în Franța și în Europa, are un palmares de condamnări în justiție. Compania a fost condamnată în mai multe rânduri, pentru mai multe miliarde de dolari, pentru fapte precum șarlatanism agravat, corupție guvernamentală, minciuni.

Vaccinul-medicament al Pfizer are o autorizație de introducere pe piață condiționată, deoarece se află încă în teste terapeutice cel puțin până la jumătatea anului 2023. Datele utilizate ca bază pentru această autorizație provin din studiile proprii ale Pfizer și au fost prezentate de Pfizer (nu există alte date). Autorizația de introducere pe piață a fost acordată de Agenția Europeană pentru Medicamente, care este la rândul ei finanțată în principal din fonduri private ale industriei farmaceutice.  Comisia Europeană a comandat 1,8 miliarde de doze de vaccin-medicament covid. Asta înseamnă aproximativ 36 de miliarde de dolari!

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE