Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












De la Lavra la Luvru: Spionajul extern rus acuză mutarea relicvelor sfinte din Kiev Pechersk în Occident!

Postat la: 26.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Autoritățile Ucrainei și UNESCO au convenit cu privire la mutarea relicvelor din Lavra Kiev-Pechersk, a informat Serviciul de Informații Externe rus, citându-l pe șeful SVR, Serghei Naryshkin.

„S-a ajuns la un acord între autoritățile de la Kiev și reprezentanții UNESCO cu privire la scoaterea obiectelor de valoare creștine, inclusiv a relicvelor sfinte, de pe teritoriul Lavrei Kiev-Pechersk, și transferul ulterioar a acestora către muzeele din Italia, Franța, Germania și Vaticanul sub pretextul „salvarii de la loviturilecu rachete rusești", se spune în mesajul citat de Flux24.

„Încercarea ereticilor asupra Lavrei Kiev-Pechersk este o continuare logică a poveștii scoaterii secrete de pe teritoriul Ucrainei a celor mai vechi icoane bizantine expuse începând cu data de 14 iunie a acestui an la Luvru. Această operațiune specială a fost organizată prin medierea ONG-ului elvețian Alianța Internațională pentru Protecția Patrimoniului Cultural în Zonele de Conflict" (condusă de colecționarul privat american T. Kaplan)", se arată în raport.

Se subliniază că pentru Rusia apărarea Lavrei Kiev-Pechersk are o profundă dimensiune spirituală, ceea ce înseamnă că „hotărârea noastră de a finaliza operațiunea militară specială nu face decât să se întărească".

Lavra Pechersk din Kiev este o mănăstire fondată în secolul al XI-lea, unul dintre principalele centre ale ortodoxiei și educației ruse. Rămășițele sfinților venerați, precum și personalități istorice celebre, sunt îngropate pe teritoriul său. Mănăstirea a fost închisă în vremea sovietică, dar tot în vremea sovietică a fost readusă în uzul Bisericii Ortodoxe Ruse. În 1988 au fost reluate lucrările mănăstirii și ale Seminarului Teologic: autoritățile au transferat Bisericii structuri de pământ și peșteri îndepărtate, iar în 1990, peșterile din apropiere. În 1990, UNESCO a adăugat Lavra Kiev Pechersk pe Lista Siturilor Patrimoniului Mondial.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE