Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Datele despre vaccinarea cu scandal: rude ale militarilor bagate in fata si persoane din categoria a treia imunizate inaintea medicilor!

Postat la: 10.03.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Datele despre vaccinare publicate de Ministerul Sanatatii au creat un intreg scandal public, fiind propusa inclusiv trimiterea Corpului de Control al premierului la ministerul Sanatatii.

Asa s-a descoperit ca rude ale militarilor au fost vaccinate fara a face parte din categoria corespunzatoare, dar si de alte sute de persoane imunizate inaintea medicilor. Jurnalistii de la Recorder au descoperit urmatoarele nereguli:

- Peste 7.000 de persoane s-au vaccinat mai devreme decat ar fi avut dreptul.
- Peste 4.000 dintre acestea au fost imunizate in locul bolnavilor cronici, batranilor de peste 65 de ani si chiar inaintea unor cadre medicale, desi era vorba despre persoane din populatia generala.
- La Institutul "Matei Bals", din Capitala, s-au vaccinat 131 de persoane, care faceau parte din etapa a III-a, inca din 4 ianuarie, cand campania de vaccinare era la inceput in Romania si zeci de mii de cadre medicale asteptau vaccinul.
- La Casa Armatei din Focsani s-au vaccinat peste 100 de persoane din etapa a III-a, iar directorul Spitalului Militar de care apartine centrul admite ca este vorba despre rude ale cadrelor militare.
- La Spitalul "Agrippa Ionescu", din Bucuresti, s-au vaccinat 13 persoane din categoria II, in 31 decembrie, desi vaccinarea era deschisa doar cadrelor medicale.

Premierul Florin Citu sustine ca aceia care au publicat bazele de date continand aceste informatii ar trebui sa explice daca faptele sunt reale. "Inteleg ca se formeaza in opinia publica imaginea ca se vaccineaza persoane care nu trebuiau. Sunt acuzatii grave. Cei care au publicat bazele de date trebuie sa ne explice daca s-a intamplat asa ceva. Eu nu cred ca acele acuzatii sunt reale. Eu nu am nicio problema ca aceste date sa fie prezentate zilnic", a declarat Citu.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ca, in urma publicarii listei tuturor centrelor de vaccinare de catre Ministerul Sanatatii, au ajuns in online locatii ale institutiilor din sistemul de aparare, de ordine publica si ale serviciilor. "Nu este normal ca ele sa fie publicate cu adrese legat de sistemul de aparare, sistemul de ordine publica, inteleg ca era vorba si de servicii. In ce conditii vezi adresa si constati ca acolo s-au vaccinat niste persoane. In momentul acela te poti astepta ca unii pot veni sa fotografieze, sa filmeze. Nu mi se pare normal sa dam publicitatii astfel de date", a spus Lucian Bode.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE