Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Date CDC: Persoanele vaccinate reprezintă majoritatea deceselor cauzate de COVID-19!

Postat la: 05.12.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Datele Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au arătat că persoanele vaccinate și cele care au primit un stimulent au reprezentat majoritatea deceselor cauzate de COVID-19 în luna august.

Din totalul de 6.512 decese înregistrate în august 2022, 58,6% dintre decese au fost atribuite persoanelor vaccinate sau potențate și par a fi un semn al unei tendințe în creștere, în care persoanele vaccinate devin din ce în ce mai mult majoritare în cazul deceselor cauzate de COVID-19. În ianuarie 2022, mortalitatea COVID-19 în rândul persoanelor vaccinate era încă minoritară, 41 la sută din date fiind legate de persoanele vaccinate sau potențate, scrie Epoch Times, care preia datele CDC.

Cu toate acestea, analiza datelor CDC din iunie și iulie a arătat că peste 50 la sută dintre decese au fost raportate la persoanele vaccinate, cu 62 și, respectiv, 61 la sută raportate. "Nu mai putem spune că aceasta este o pandemie a celor nevaccinați", a declarat Cynthia Cox, vicepreședinte al Kaiser Family Foundation, pentru Washington Post, într-un articol din 23 noiembrie. Cox, deși susține vaccinarea COVID-19, a oferit trei motive care ar putea explica de ce.

Unul a fost acela că majoritatea americanilor au primit cel puțin seria primară. Al doilea motiv al ei este că persoanele în vârstă, care au cel mai mare risc de a muri din cauza COVID, sunt, de asemenea, mai predispuse să se vaccineze. Ultimul motiv invocat de Cox a fost acela că potența vaccinului va scădea în timp și pe măsură ce variantele devin mai rezistente și, prin urmare, a recomandat o mai mare absorbție de rapel. S-a demonstrat că eficacitatea vaccinării cu COVID-19 scade dramatic în câteva luni, ajungând uneori la o eficacitate neglijabilă.

Profesorul Jeffrey Townsend de la Universitatea Yale, biostatistician și autorul principal al unui studiu de cercetare care a evaluat imunitatea naturală și vaccinată împotriva COVID-19, a scris într-un e-mail pentru The Epoch Times că, în acest stadiu al pandemiei, în loc să se compare persoanele vaccinate cu cele nevaccinate, este mai util să se analizeze mai degrabă timpul scurs de la ultima expunere a unei persoane, expunerile însemnând vaccinări sau infecții.

"Majoritatea oamenilor au avut un fel de expunere, timpul scurs de la ultima expunere, împreună cu ceea ce a fost ultima expunere, dictează nivelul de imunitate și poate explica cea mai mare parte a variației în ceea ce privește susceptibilitatea, morbiditatea și mortalitatea", a scris Townsend. În prezent, studiile pe termen lung privind imunitatea împotriva COVID-19 au arătat că, indiferent dacă o persoană este vaccinată sau infectată cu COVID-19, imunitatea acesteia scade în timp.

Alte cercetări au comparat imunitatea naturală cu cea prin vaccinare și au arătat adesea că vaccinarea tinde să se diminueze într-un ritm mult mai mare decât cel al infecției naturale.

Unii oameni de știință au emis, de asemenea, ipoteza că vaccinurile cu ARNm pot interfera cu răspunsul imunitar natural al organismului. Deoarece tehnologia actuală utilizată în vaccinurile cu ARNm poate "ascunde ARNm de apărarea celulară și poate promova un timp de înjumătățire biologică mai lung și o producție ridicată de proteină spike", potrivit unui articol din 2022, publicat în iunie 2022 în Food and Chemical Toxicology. Proteina spike este principala parte patogenă a virusului SARS-CoV-2.

Medicul internist și cardiolog Dr. Peter McCullough a declarat pentru The Epoch Times că pandemia a fost determinată doar de persoanele nevaccinate în 2020, când nu existau vaccinuri disponibile, iar din 2021 au fost mai ales persoanele vaccinate cele care au murit din cauza COVID-19. El a motivat că acest lucru se datorează pur și simplu faptului că vaccinul a făcut prea puțin pentru a controla mortalitatea.

"[Datele CDC] sunt mult prea târzii pentru a trage această concluzie, [cei vaccinați] probabil că și-au asumat majoritatea cândva în cursul anului 2021", a spus McCullough. În 2020, peste 385.000 de decese COVID au fost documentate de către CDC, în timp ce în 2021, când vaccinările au fost lansate, au fost înregistrate peste 463.000 de decese COVID-19. Până în iunie 2021, aproximativ 53% din populația SUA primise prima doză, iar 44% erau complet vaccinați.

Cu toate acestea, a existat o diferență mică în ceea ce privește cazurile de mortalitate COVID-19 între prima jumătate a anului 2021 și a doua jumătate, cu peste 244.000 de cazuri (mai mult de 50% din întregul an) raportate din iulie până în decembrie.

"Cu siguranță nu poate fi o situație în care să dăm vina pe cei nevaccinați pentru decesele cauzate de COVID. Și cu siguranță nu am putea concluziona că vaccinurile au avut vreun impact asupra noastră, deoarece majoritatea deceselor au avut loc în timpul erei de vaccinare", a declarat McCullough. Datele din alte țări au demonstrat, de asemenea, rate mai mari de pacienți vaccinați care au fost spitalizați cu COVID pe măsură ce ratele de vaccinare au crescut în general.

Încă din ianuarie 2022, datele de spitalizare provenind din statul New South Wales (NSW) din Australia au arătat că o proporție mai mare de pacienți spitalizați au fost vaccinați. Cei vaccinați au contribuit la 50,3 la sută din prezentările la terapie intensivă, comparativ cu 49,1 la sută care nu au fost vaccinați.

NSW a fost singurul stat care a continuat să urmărească și să facă public statutul vaccinal al persoanelor spitalizate în Australia. Este unul dintre cele mai vaccinate locuri; până la 24 noiembrie, peste 80 la sută dintre persoanele cu vârsta de peste 16 ani au primit primele vaccinuri de rapel.

Cele mai recente date săptămânale din NSW au continuat să arate că cei vaccinați reprezintă majoritatea spitalizărilor COVID, a internărilor la terapie intensivă și a deceselor. Cel mai recent raport, datat până la 12 noiembrie, a arătat că pacienții nevaccinați au contribuit la 21 la sută din decesele cauzate de COVID și la mai puțin de 1 la sută din spitalizări și internări în terapie intensivă.

Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că în raport au fost raportate doar 24 de cazuri de decese COVID, cu 440 de spitalizări și 40 de internări la terapie intensivă, ceea ce sugerează o scădere a gravității bolii.

Datele privind mortalitatea din Manitoba, în Canada, în săptămâna 31 iulie - 6 august 2022, au arătat, de asemenea, că, în timp ce populația stimulată a reprezentat 70% din totalul deceselor cauzate de COVID, cei nevaccinați au contribuit la mai puțin de 10% din decese. Aceasta în condițiile în care 43% din populație a fost stimulată.

Rapoartele din Marea Britanie au arătat, de asemenea, constatări similare. Un raport (pdf) publicat la 31 martie 2022 a arătat că aproape 73 la sută dintre decesele COVID au fost înregistrate la persoanele potențate, în timp ce 10 la sută au fost atribuite persoanelor nevaccinate. La momentul respectiv, peste 57 la sută din populație a primit o injecție de rapel și 73 la sută a primit dozele primare.

McCullough a adăugat că, având în vedere scăderea severității generale a bolii cu Omicron, este posibil ca datele să nu prezinte o înțelegere exactă a deceselor cauzate de COVID. "Datele CDC privind decesele trebuie interpretate cu prudență, deoarece nu sunt adjudecate ca fiind decese cauzate de COVID. Ei pot muri de fapt cu COVID".

Site-ul web al CDC estimează în prezent că doar 10 la sută dintre decesele cauzate de COVID-19 au COVID ca factor care a contribuit la deces. Prin urmare, este posibil să existe cazuri contabilizate ca fiind o mortalitate cauzată de COVID chiar dacă COVID nu a fost principalul factor determinant al decesului. McCullough a dat exemplul că o persoană poate fi internată în spital pentru un atac de cord și să fie testată pozitiv la testul COVID pentru că a contractat boala în urmă cu 6 luni.

Acest lucru ar putea implica faptul că, pentru unele decese, "faptul că sunt sau nu vaccinate este relativ irelevant", a spus McCullough. McCullough a spus că studiile care evaluează spitalizările COVID, dar nu se pronunță pentru bolile COVID sau bolile respiratorii, de asemenea, ar putea să nu reflecte în mod direct prevalența sau importanța bolilor COVID.

"Pacienții pot fi intermitent pozitivi pentru COVID timp de mai multe luni după boală. Deci, dacă un pacient vine pentru o entorsă la gleznă sau pentru o problemă fără legătură cu aceasta, o poate contabiliza ca spitalizare COVID." McCullough a avertizat, de asemenea, că studiile din spitale privind rezultatele bolilor între persoanele vaccinate și cele nevaccinate au colectat adesea date despre vaccinuri care nu erau sincronizate cu registrul de administrare a vaccinurilor din SUA.

"Dosarele medicale electronice ale spitalelor presupun că pacientul este nevaccinat, cu excepția cazului în care pacientul prezintă cu adevărat cazul că este într-adevăr vaccinat. Mulți pacienți care sunt conectați la ventilator sunt la terapie intensivă, nu pot prezenta carnetul de vaccinare." Rapoartele MMWR ale CDC enumeră persoanele care au fost vaccinate, dar care au primit cele două vaccinuri primare cu mai puțin de 14 zile înainte de infecția inițială, ca fiind nevaccinate; într-un alt raport se scrie că nevaccinate includeau și persoanele care nu au putut fi puse în corespondență cu registrul.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE