Dactilografa PSD cu venituri de 18.000 de euro pe luna e cel mai bine platit bugetar din România
Postat la: 03.02.2021 | Scris de: ZIUA NEWS
0
18.000 de euro pe luna a fost salariul castigat in 2020 de Aurelia Surulescu, sef serviciu administrativ la Autoritatea Rutiera Romana. Pregatirea profesionala care a calificat-o pe doamna la acest salariu de merit: prelucrator prin aschiere, facultate neacreditata facuta la 45 de ani si sefa la partid (PSD).
Vlad Mixich subliniaza intr-o recenta postare pe pagina sa de Facebook cateva detalii despre "cel mai bine platit bugetar din Romania". "Ghici ce functionar public roman castiga mai mult pe luna decat premierul Frantei sau decat prim-ministrii scandinavi? Ghici ce functionar public roman castiga la fel de mult pe luna ca Trudeau, premierul Canadei? Ghici ce functionar public roman face lunar mai multi bani decat un chirurg cardiovascular de succes si mult mult mai mult decat un pilot de avion cu grad de comandant? Eh? Credeti ca Presedintele? Nt... Sau seful de la Centrala Atomica de la Cernavoda? Nt... Sau poate cel mai citat om de stiinta roman? Nt...
18.000 Euro pe luna (!) a fost salariul castigat in 2020 de Aurelia Surulescu, sef serviciu administrativ la Autoritatea Rutiera Romana. Pregatirea profesionala care a calificat-o pe doamna la acest salariu de merit: prelucrator prin aschiere, facultate neacreditata facuta la 45 de ani si sefa la partid (partidul pesedeu in cazul ei, dar nah, putea fi oricare altul). Vrednica este!", a scris acesta pe Facebook. Anul trecut, doamna Surulescu, vicepresedinta PSD Sector 6 si sefa peste organizatia locala a femeilor social-democrate, conform declaratiilor de avere a primit in total suma de 1.031.240 de lei, echivalentul a 18.000 de euro pe luna.
"Primii zece ani din cariera, doamna Surulescu a fost prelucratoare prin aschiere, absolventa de liceu industrial si cu o scoala de sora medicala. A mai lucrat dactilografa si documentarista (la un spital). In 1998 ajunge, cumva, la Primaria Sectorului 6, iar cariera ei explodeaza", a scris Valeriu Nicolae intr-un articol pentru publicatia Libertatea.
Aurelia Surulescu este un politician social democrat din Bucuresti care a intrat in 2009 in Consiliul Local al Sectorului 6. La acea data ea lucra tot la stat fiind sef serviciu la Autoritatea Rutiera Romana unde avea un salariu de 53.000 de lei anual. Un an mai tarziu, Aurelia Surulescu se afla in aceiasi situatie. Salariul la ARR crescuse la 60.000 de lei la care se adaugau si cei aproape 8.000 de lei primiti de la Consiliul Local al Sectorului 6. Ea etala in declaratia de interese din 2011 cele patru functii din cadrul Partidului Social Democrat: vice-presedinte PSD Bucuresti, vice-presedinte PSD Sector 6, Presedinte al Organizatiei de Femei PSD Sector 6 si membru al Consiliului National al PSD.
Aceste functii i-au conservat locul pe listele de consilieri locali si la alegerile din 2012. Anul 2013 o regaseste pe Aurelia Surulescu cu un salariu de 56.000 lei de la Autoritatea Rutiera Romana si cu o indemnizatie de 21.000 de lei de la Primaria Sector 6. Cu toate acestea femeia continua sa presteze servicii catre terti. Ea a primit 9000 de lei de la IFPTR - un SRL care face cursuri pentru transportatori si soferi profesionisti. Scoala de soferi Casadi i-a platit 8200 lei, Autostar - 521 lei, Autogeneral - 228 lei, Fundatia Promotrans - 1357 lei, Midex Servicii - 1751 lei, Sigur Oil Univ - 110 lei, iar APPTR - 1315 lei. Cam acesta este mercurialul pentru a angaja un director ARR daca esti firma din domeniul transporturilor.
In 2017, Aurelia Surulescu ajunge la un salariu de aproape 120.000 de lei ca director ARR. In luna noiembrie a anului trecut, procurorii anticoruptie au dispus luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile fata de Alin Iulian Tucmeanu si au decis efectuarea urmaririi penale fata de Aurelia Surulescu pentru abuz in serviciu.
Potrivit unui comunicat al DNA, pentru Aurelia Surulescu, fost director general al Autoritatii Rutiere Romane - A.R.R., hotararile definitive ale unor instante judecatoresti sunt apa de ploaie. Surulescu, care este si vicepresedinte al PSD Sector 6 si are un salariu ametitor, a ignorat o decizie penala prin care i se interzicea directorului general adjunct de atunci, Alin Iulian Tucmeanu, sa ocupe o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si de a ocupa o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice de drept public.
La data de 3 aprilie 2019, judecatorii Curtii de Apel Bucuresti l-au condamnat pe inculpatul Alin Iulian Tucmeanu la 2 ani si 6 luni inchisoare cu suspendare pentru complicitate la dare de mita. I s-a mai interzis pe o perioada de patru ani sa fie ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, sa ocupe o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si sa ocupe. o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice de drept public. Decizia magistratilor nu a insemnat nimic pentru directul general adjunct al A.R.R. de atunci care a continuat sa fie sef. Ii placea scaunul prea mult.
aurelia surulescu miting anti justitie
Conform procurorilor, persoana care l-a mentinut in functie a fost Aurelia Surulescu, director general al A.R.R., care a incalcat cu intentie dispozitiile prevazute in Codul Muncii si nu i-a desfacut contractul de munca adjunctului ei Tucmeanu care, in timpul anchetei, a fost arestat preventiv. In momentul in care a comis faptele pentru care a fost condamnat, Alin Iulian Tucmeanu era secretar de stat in Ministerul Sanatatii. Dosarul respectiv avea ca obiect o mita de 60.000 de euro.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
-
Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a acordat un nou termen în procesul Călin Georgescu-anularea alegrilor prezidențiale, pentru 13 ianuarie 2025, pentru când se citează părţile, prin poştă şi prin mail sau fax
-
Candidatul comun zice că nu există nicio legătură între el și partidele de la guvernare. Crin Antonescu și-a anunțat demisia din PNL
Noiua coaliție guvernamentală, formată din PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale, a anunțat astăzi asumarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale de anul viitor, în persoana lui Crin Antonescu. Fostul lider al liberalilor a spus că a acceptat propunerea partidelor de a fi candidatul comun la alegerile prezidențiale viitoare.
-
Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
Marele actor Mircea Diaconu s-a stins din viață cu doar 10 zile înainte de a împlini 75 de ani. Se știa că acesta se confrunta de ceva vreme cu o boală incurabilă, iar ultimele sale momente le-a petrecut pe un pat în Spitalul Fundeni.
-
Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
Omul de afaceri Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume şi persoana desemnată de viitorul preşedinte al SUA, Donald Trump, cu reformarea administraţiei publice, a luat la ţintă Rezerva Federală americană.
-
Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
Blocul suveranist suferă o lovitură extrem de grea, la primul mare test din Parlament. La votul pentru președinții Senatului și Camerei Deputaților, 21 de parlamentari care nu pot fi decât din AUR, POT sau SOS România au votat alături de coaliția pro europeană formată din PSD, PNL, UDMR și Minoritățile Naționale.
-
Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
Românii care retrag sume mari de bani din bancomate intră în atenția Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a anunțat că va monitoriza atent aceste tranzacții pentru a preveni fraudele fiscale.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Bolojan a dat jos 28 de statui românești și a pus 10 monumente pentru Ungaria!
- 2.SRI a intors armele: blochează ordinele lui Klaus Iohannis pentru a preveni o lovitură de stat care sa păstreze la putere actualul regim
- 3.De ce ar fi fost chemat Marcel Ciolacu la Budapesta. Telefonul care a schimbat soarta României!
- 4.O să iasă un iureș de nedescris: Horațiu Potra a condus operațiuni neoficiale în numele statului român
- 5.Până la urmă, rușii lui Putin, sau oamenii lui Trump l-au propulsat pe orbita prezidentialelor pe Georgescu?
- 6.Cercetarile secrete ale Pentagonului: Reîncarnarea este reală. Pe ce informații se bazează raportul serviciilor de informatii
- 7.Fost procuror general identifică o greșeală care ar putea fi speculată de Călin Georgescu
- 8.CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
- 9.O criză mondială uriașă despre care nimeni nu vorbește: urmează un colaps major pentru jumătate dintre cele mai mari economii ale lumii
- 10.Presa americană: Viziunea lui "Trump de România" - respingerea războaielor perpetue și a politicilor woke!
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu