Cum arata "insularizarea" tehnologică a Rusiei și dacă folosește la ceva! (Analiză)
Postat la: 11.06.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Reprezentantul special al președintelui Rusiei pe probleme ce țin de dezvoltare tehnologică, Dmitri Peskov, a scris, într-un comentariu pentru agenția RBC, despre strategia de "insularizare" a Rusiei și nu numai a Rusiei.
În opinia lui Peskov, în momentul de față nici un stat din lume nu deține suveranitate tehnologică, dar în următoarele decenii, obținerea acesteia va deveni "condiția de supraviețuire a oricărui stat important". Potrivit lui Peskov, în prezent se merge pe patru scenarii de dezvoltare. Cel mai probabil dintre ele fiind "insularizarea".
După cum a declarat reprezentantul special, strategia "insulei tehnologice" presupune separarea marilor blocuri tehno-economice, renunțarea la globalism și sfârșitul sistemului global de securitate din secolul trecut. În plus, se așteaptă o resetare a piețelor tehnologice globale, naționalizarea standardelor tehnologice, precum și relocarea producției de bunuri esențiale.
Adică țările, toate marile blocuri tehnico-economice vor dori să producă alimente, medicamente și toate celelalte pe teritoriilor lor. Este ceea ce se întâmplă acum, a scris Dmitri Peskov. Peskov a subliniat că suveranitatea tehnologică este parte a scenariului de construire a "insulei" pentru Rusia. "Pentru noi, este principala poveste pentru următorii 10 ani, precum și pentru țări ca Statele Unite, China, poate și pentru India", a estimat el.
Suveranitatea tehnologică trebuie să rezolve probleme simple, a subliniat reprezentantul special. Printre acestea se numără: asigurarea securității, obținerea de energie, independența alimentară, produse de primă necesitate, conectivitatea transporturilor, producția de informații, precum și "accesul la mijloace de producție a mijloacelor de producție".
"Suveranitatea tehnologică reprezintă stabilitatea fundamentală, un echivalent suplimentar al costului", a subliniat Dmitri Peskov. În același timp, pentru a obține suveranitate tehnologică, Rusia trebuie să răspundă la câteva provocări. Astfel, trebuie reacționat la agenda "verde" și, de asemenea, trebuie creat un propriu bloc tehnico-economic, un pachet de export pentru produse agricole și trebuie realizate noi coridoare logistice de transport cu Asia. În plus, trebuie rezolvată problema capitalului uman și trebuie exportată securitatea globală.
Printre alte posibile scenarii, specialiștii au indicat, de asemenea, "Noul naționalism de stânga", "Postcapicalismul verde" și "Perioada semi-dezintegrării". Primul dintre ele presupune, potrivit lui Peskov, lozincile "Ia și împarte" și "America first", "India makes", "China mai presus de tote" și așa mai departe", a explicat el. "Postcapitalismul verde" presupune îndepărtarea de modelul de a face bani direct și concentrarea atenției pe problemele ecologiei, precum și pe amprenta de carbon. "Perioada semi-dezintegrării" înseamnă perioada de dezintegrare a instituțiilor internaționale.
În iunie, vorbind despre prioritățile transformării digitale, premierul Rusiei, Mihail Mișustin, a acordat o atenție sporită necesității de a reduce dependența Rusiei de import și de a adopta măsuri suplimentare de creștere a competitivității producției autohtone. "Să obții acest lucru se poate folosind cele mai bune și accesibile tehnologii autohtone și, firește, în primul rând, tehnologii digitale", a spus el.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Oamenii de știință au descoperit o funcție neașteptată - plămânii noștri produc sânge!
Cercetările au arătat că plămânii nu ne ajută doar să respirăm - ei joacă, de asemenea, un rol-cheie în producerea sângelui. În cadrul unui studiu revoluționar, oamenii de știință au descoperit că plămânii șoarecilor generează peste 10 milioane de trombocite în fiecare oră, reprezentând majoritatea trombocitelor din fluxul sanguin al animalelor.
-
Un român și-a transformat Dacia 1300 în mașină electrică. Cât a costat proiectul
Un român și-a transformat Dacia 1300 într-o mașină electrică și a obținut omologarea la RAR. Dacia modificată are un motor de 40KW și o baterie de 20KWh.
-
Fenomenul care sfidează logica: „Timp Negativ" observat în experimente cuantice. Descoperirea controversată despre natura realității
Oamenii de știință de la Universitatea din Toronto susțin că au demonstrat existența „timpului negativ" într-un mod fizic și concret, nu doar teoretic. Rezultatele experimentelor lor, deși încă nepublicate într-un jurnal de specialitate, au atras atenția și scepticismul comunității științifice internaționale.
-
Oamenii de știință au descoperit un al doilea nucleu ascuns în interiorul Pământului
Miezul interior nu este doar o minge solidă de nichel și fier, ci este format din două straturi: o regiune centrală distinctă înglobată într-un înveliș exterior.
-
Baba Vanga: Predicții Îngrijorătoare pentru 2025 - „Începutul Apocalipsei"
Previziunile Babei Vanga continuă să fascineze și să înspăimânte, chiar și la aproape trei decenii de la moartea sa. Pentru anul 2025, celebra clarvăzătoare a făcut profeții alarmante, sugerând că ar putea marca „începutul apocalipsei".
-
Descoperirea finalului de an: Astronomii au găsit canale ascunse ce leagă sistemul nostru solar de alte colțuri ale universului
Sistemul nostru solar este situat într-o zonă specifică a spațiului cosmic, denumită Bula Fierbinte Locală, o regiune ce se extinde pe aproximativ 300 de ani-lumină, formată în urma mai multor explozii stelare de tip supernovă. Ultimele observații științifice au scos la iveală un detaliu extrem de important.
-
CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
O ancheta incendiara a snoop.ro demonstreaza ca promovarea masiva a lui Calin Georgescu de pe tik-tok nu a fost un atac cibernetic rusesc.
-
Joe Biden a aprobat unul dintre ultimele sale acte și aruncă în aer relația dintre SUA și China
Preşedintele american, Joe Biden, a aprobat un ajutor militar de 571 de milioane de dolari pentru Taiwan, a anunţat vineri Casa Albă.
-
Elon Musk, mesaj exploziv, despre alegerile din România: "Cum să nu fie considerat un dictator?!"
Omul de afaceri Elon Musk, cel mai apropiat om al lui Donald Trump, a distribuit articolul unui jurnalist Reuters, care analizează situația politică din România. După ce a citit detaliile din țara noastră, Elon Musk s-a întrebat cum poate un judecător să anuleze alegerile prezidențiale și să nu fie considerat un dictator.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Bolojan a dat jos 28 de statui românești și a pus 10 monumente pentru Ungaria!
- 2.SRI a intors armele: blochează ordinele lui Klaus Iohannis pentru a preveni o lovitură de stat care sa păstreze la putere actualul regim
- 3.De ce ar fi fost chemat Marcel Ciolacu la Budapesta. Telefonul care a schimbat soarta României!
- 4.O să iasă un iureș de nedescris: Horațiu Potra a condus operațiuni neoficiale în numele statului român
- 5.Până la urmă, rușii lui Putin, sau oamenii lui Trump l-au propulsat pe orbita prezidentialelor pe Georgescu?
- 6.Cercetarile secrete ale Pentagonului: Reîncarnarea este reală. Pe ce informații se bazează raportul serviciilor de informatii
- 7.Fost procuror general identifică o greșeală care ar putea fi speculată de Călin Georgescu
- 8.O criză mondială uriașă despre care nimeni nu vorbește: urmează un colaps major pentru jumătate dintre cele mai mari economii ale lumii
- 9.CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
- 10.Angela Merkel face dezvăluiri. Fostul cancelar al Germaniei nu crede in șarada lui Donald Trump
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu