Cum a ajuns procurorul Fane Balaban de la Lăbuș la taxa de protectie pentru hackerii internaționali vâlceni!
Postat la: 14.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Fane Balaban, procurorul din Vâlcea cunoscut pentru curajul de „a se lua la trântă" cu clanurile interlope din oraș, este în realitate un protector al celor ce fac fraude informatice, pe care îi ajută de zor să scape de pușcărie, contra unor atentii care se adauga la zecile de mii de lei cu care este plătit din bani publici.
Nu mai departe de anul 2015, presa locală vâlceană titra cazul „care a zguduit lumea interlopă" instrumentat de vajnicul procuror Balaban împotriva grupului infracțional organizat condus de Miță Lăbuș (pe numele lui adevărat Mihăiță Obreja), care împărțea „legea" pe stradă prin Râmnicu-Vâlcea de o bună perioadă de timp.
Se pare că totul a fost o operațiune de imagine, Miță Lăbuș fiind eliberat din arest preventiv după circa un an și condamnat abia în august 2022, după peste 7 ani jumate de cercetări și procese (a se citi libertate), fiind cât pe'aci să scape de tot în urma introducerii prescripției.
În tot acest răstimp (vă reamintesc, peste șapte ani și șase luni de zile), Lăbus și-a continuat nestingherit „treburile" prin oraș cu același elan, fără ca Balaban - „apărătorul Râmnicului" (actualmente chiar șeful DIICOT Vâlcea) să-i deranjeze măcar un fir de păr din cap.
Fane schimbă macazul
Prin 2017 umbla vorba pe stradă că Miță Lăbus l-a „îmbunat" pe Fane Balaban cu multe zeci de mii de euro, astfel că procurorul a mai tărăgănat și el, cum a putut, cercetările și judecata, timp de mai mulți ani. Coincidență sau nu, tot prin 2017, soția procurorului Balaban consemnează în declarația de avere o „donație" de doar 175.000 lei (circa 35.000 euro) de la tatăl său (pompier pensionar), iar apoi în 2018 și 2019 mai multe „împrumuturi", pe persoană fizică, tot de la aceeași sursă, în valoare de 125.000 lei, respectiv 80.000 lei (un total de peste 40.000 euro)!
La condamnarea din august 2022 nici vorbă de „constituire grup infracțional organizat", semn că probele culese de Balaban au fost sau poate au devenit apă de ploaie. Tribunalul Argeș a reținut în sarcina lui Lăbuș doar infracțiuni de „șantaj" și „înșelăciune" comise în anul 2010, pentru care a primit 5 ani și 6 luni de închisoare. La prima vedere pare că s-a făcut dreptate. Dar, dacă facem un calcul simplu, din pedeapsa primită, se scade 1 an si ceva de arest preventiv, se scriu două cărți, se fac activități in penitenciar, Mită Lăbuş împlinește 60 de ani și astfel interlopul iese la anu' din pușcărie.
Protectie pentru retelele de hackeri
La adăpostul unor acțiuni de imagine, precum cea cu Labus, șeful DIICOT Vâlcea joacă la mai multe capete, protejând activ rețelele de hakeri care au pus Râmnicul pe harta infracționalității informatice internaționale, taman până în America.
Printre „clienții" procurorului se regăsesc nume sonore din interlopa vâlceană, precum Neghină (Marius Iancu, ce face la greu fraude informatice și trafic de droguri) săltat de procurorii DIICOT-ST Vâlcea în 2020 și lăsat liber în 2021 (după modelul Lăbuș), Paco sau Pacione cum ii spun cunoscuții (adică Ioan Relu Diaconescu, cu multe fraude informatice la activ), Raul Marian Obreja (din „gașca" lui Lăbuș, de la care și-a luat numele, specialist în infracțiuni informatice grele, care a fugit prin Marea Britanie la indicațiile lui Balaban) și mulți alții.
S-a spart buba!
În martie 2022, toată Vâlcea a aflat că polițistul corupt Mihai Dandea a luat şpagă de 15.000 euro în schimbul informațiilor dintr-un dosar penal instrumentat tocmai de DIICOT Vâlcea, ce îl privea pe un anume suspect (pe surse ar fi vorba de Claudiu Nicorescu - hacker cu ștate vechi).
În consecință, Dandea a fost prins în flagrant de DNA și arestat preventiv pentru 30 de zile, iar apoi s-a făcut liniște. Bucuroși nevoie mare că a fost prins „sifonul" interlopilor din Poliție, toată lumea a uitat că faptele respective s-au întâmplat tocmai în curtea „apărătorul Râmnicului", pe care nici nu l-a întrebat nimeni (d'apoi să-l tragă la răspundere) despre o asemenea scurgere de informații.
Sursele noastre afirmă că dosarul în cauză ar fi instrumentat chiar de Balaban, iar Mihai Dandea ar fi mâna lui dreaptă. În plus, polițistul s-a scăpat către suspect că o bună parte din "mălai" va ajunge și la „procuror". Că o fi asa sau nu, Fane Balaban n-a stat degeaba! L-a convocat de urgență pe avocatul lui Dandea și, adauga sursele din parchet, l-a învățat cum să pregătească apărarea protejatului, cu argumente solide că polițistul nu instrumenta niciun caz la DIICOT Vâlcea, nu a avut legătură cu dosarul din care a sustras informații, iar acestea erau de fapt inventate de polițist. Tot prin intermediul avocatului i-ar fi transmis lui Dandea să recunoască o parte din fapte.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
-
Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a acordat un nou termen în procesul Călin Georgescu-anularea alegrilor prezidențiale, pentru 13 ianuarie 2025, pentru când se citează părţile, prin poştă şi prin mail sau fax
-
Candidatul comun zice că nu există nicio legătură între el și partidele de la guvernare. Crin Antonescu și-a anunțat demisia din PNL
Noiua coaliție guvernamentală, formată din PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale, a anunțat astăzi asumarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale de anul viitor, în persoana lui Crin Antonescu. Fostul lider al liberalilor a spus că a acceptat propunerea partidelor de a fi candidatul comun la alegerile prezidențiale viitoare.
-
Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
Marele actor Mircea Diaconu s-a stins din viață cu doar 10 zile înainte de a împlini 75 de ani. Se știa că acesta se confrunta de ceva vreme cu o boală incurabilă, iar ultimele sale momente le-a petrecut pe un pat în Spitalul Fundeni.
-
Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
Omul de afaceri Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume şi persoana desemnată de viitorul preşedinte al SUA, Donald Trump, cu reformarea administraţiei publice, a luat la ţintă Rezerva Federală americană.
-
Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
Blocul suveranist suferă o lovitură extrem de grea, la primul mare test din Parlament. La votul pentru președinții Senatului și Camerei Deputaților, 21 de parlamentari care nu pot fi decât din AUR, POT sau SOS România au votat alături de coaliția pro europeană formată din PSD, PNL, UDMR și Minoritățile Naționale.
-
Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
Românii care retrag sume mari de bani din bancomate intră în atenția Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a anunțat că va monitoriza atent aceste tranzacții pentru a preveni fraudele fiscale.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Bolojan a dat jos 28 de statui românești și a pus 10 monumente pentru Ungaria!
- 2.SRI a intors armele: blochează ordinele lui Klaus Iohannis pentru a preveni o lovitură de stat care sa păstreze la putere actualul regim
- 3.De ce ar fi fost chemat Marcel Ciolacu la Budapesta. Telefonul care a schimbat soarta României!
- 4.O să iasă un iureș de nedescris: Horațiu Potra a condus operațiuni neoficiale în numele statului român
- 5.Până la urmă, rușii lui Putin, sau oamenii lui Trump l-au propulsat pe orbita prezidentialelor pe Georgescu?
- 6.Cercetarile secrete ale Pentagonului: Reîncarnarea este reală. Pe ce informații se bazează raportul serviciilor de informatii
- 7.CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
- 8.Fost procuror general identifică o greșeală care ar putea fi speculată de Călin Georgescu
- 9.O criză mondială uriașă despre care nimeni nu vorbește: urmează un colaps major pentru jumătate dintre cele mai mari economii ale lumii
- 10.Secretul murdar al Europei: Bătrânul continent se prăbușește în ritm accelerat
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu