Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cu primaria in faliment dar cu spectacole pe milioane de euro, Gabriela Firea someaza teatrele sa-si taie bugetele cu cate 500.000 de lei

Postat la: 21.06.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Dupa ce a aruncat cu milioane de euro pe spectacole megalomanice, bineinteles, cu "parandaratul de rigoare", dupa cum a aratat Ziuanews in numeroase articole bazate pe documentele licitatiilor de pe SEAP, acum Gabriela Firea si sleahta ei dau iama in teatrele si scolile de arta din subordinea Primariei Capitalei. Acestea sunt somate sa taie de la buget 500.000 de lei, daca nu, atunci taie PMB. Un ultimatum penibil, o lipsa de cultura crasa.

PMB trimite un mesaj către Teatrul Evreiesc de Stat, acelasi pe care l-au primit toate teatrele municipale. Să taie în mai puțin de 24 de ore 500.000 de lei din buget. Din ce capitole de buget vor ei, că dacă nu, o să taie Primăria de unde se nimerește. Asta, în contextul in care Firea tocmai si-a și-a mărit salariul cu 40%, din bugetul inexisten al unei Capitale falimentare, unde pune la cale sa infiinteze alte 11 companii municipale care sa preia patrimoniul celor 22 de companii declarate de instanta prin decizie definitiva ca ilegal constituite.

DOCUMENT AICI

Maia Morgenstern, actrita si director al Teatrului Evreiesc de stat: "Firman. Am primit firman de la Înalta Poartă... că de nu ...unde vă stau picioarele, vă va sta și capul. Eram fascinată în școală de formula(rea) asta: 'Având în vedere NOTIFICAREA Administratorului Public nr. 1251/05.06.2019, la propunerea Ordonatorului Principal de Credite , Administratorului Public si D.G.E. si ținând cont de execuția bugetului local al Municipiului Bucuresti la data prezenta, vă rugăm ca până mâine 20.06.2019, ora 10:00 să prezentați propunerea de reducere a bugetului pentru anul 2019 in forma tabelara conform clasificației bugetare, cu suma de 500.000 lei. In cazul neprezentării propunerii de reducere a bugetului conform sumei comunicate, D.G.E va reduce suma din bugetul instituției dvs. de la un alineat bugetar aleatoriu. Documente vor fi predate la sediul PMB - DGE, mansarda. Avem rugămintea sa ne confirmați primirea acestui e-mail și să ne transmiteți un număr de înregistrare.' Dar... Trebuie să ai curaj!", scrie celebra actrita pe Facebook, acolo unde s-a starnit un val de indignare fata de decizia Gabrielei Firea, in mii de comentarii de la personalitati teatrale si nu numai.

Bogdan Budes, director de teatru: "Mesajul trimis de PMB către Teatrul Evreiesc denotă disperare. Să admitem, de dragul demonstrației, că ordonatorul de credite e nevoit să taie niște cheltuieli. Repet: doar de dragul demonstrației. Dacă mesajul ar fi sunat «Stimată/stimate, bla-bla-bla, vă rugăm să operați reducerea cheltuielilor bugetare conform solicitării din notificarea trimisă în data de etc.» ar fi fost în regulă. Dar nu. Nu s-au mulțumit să scrie asta. Au amenințat. «Dacă nu tăiați voi, vă tăiem noi.» Sigur că, în logica de țață după care funcționează PMB, ar spune că nu e vorba de o amenințare: «Ca să nu afectăm buna desfășuare a activității bla-bla, tăiați voi, că știți de unde. Altfel, noi, de capul nostru, tăiem de unde ne vine.» - «asta am vrut spunem». Dar nu ține. Mesajul e clar: «În cazul neprezentării (...), DGE va reduce» - ceea ce înseamnă că a) cel/cea care a scris textul pleacă de la premiza că reducerea solicitată va fi tratată cu flit și b) trece la amenințări ante-factum. Amenințarea pe care un ordonator de credite o strecoară într-o adresă oficială ascunde o disperare cruntă. Disperarea lipsei de bani. S-a gătat sacul. Nu știu sigur, dar presupun că toate teatrele municipale au primit ceva similar. Nu știu alții cum sunt, dar eu aș trata PMB cu flit. Și poate m-ar urma și alții.", scrie acesta pe Facebook.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE