Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Controversatul judecător Corneliu Bogdan Ion-Tudoran, proprietar "ascuns" al unei vile de... 1,2 milioane de euro

Postat la: 13.09.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Alexandru Ion-Tudoran, fiul cel mare al controversatului judecător Corneliu Bogdan Ion-Tudoran de la Curtea de Apel București, a scos la vânzare sau închiriere o vilă superbă, în valoare de 1,2 milioane de euro. Vila este situată pe strada Popa Savu nr. 29 și ar aparține - conform actelor - lui Theodor Dănăricu, vecin de domiciliu cu judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran. Numai că adevărul este cu totul altul.

Alexandru Ion-Tudoran a susținut, de la bun început, că proprietatea care valorează mai mult de 1 milion de euro aparține... familiei sale. Astfel, concluzia inevitabilă este aceea că judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran, tatăl lui Alexandru, este proprietarul "ascuns" al respectivei vile. În timpul discuțiilor cu pretinsul chiriaș - filmate cu camera ascunsă - Alexandru Ion-Tudoran a avut o atitudine demnă de un adevărat proprietar. Chiar atunci când discuțiile erau în plină desfășurare, el a susținut că o cotă din vilă aparține... unei mătuși decedate. Și, în consecință, ar mai fi nevoie de timp - un interval temporal scurt, de altfel, după cum spune chiar el -pentru perfectarea contractului. 

"O parte din imobil aparține mătușii care a murit și trebuie să facem succesiunea. Trebuie să obținem un certificat de moștenitor ca să putem să încheiem contractul, dar asta durează foarte puțin", a menționat Alexandru Ion-Tudoran.

Binecunoscutele mecanisme ale evaziunii fiscale

Însă totul făcea parte dintr-un scenariu bine pus la punct, fiindcă Alexandru Ion-Tudoran nu s-a oprit aici, ci a dezvăluit și binecunoscutele mecanisme ale evaziunii fiscale. A propus chiar el încheierea unui contract... fictiv. "Fiscal sau nefiscal?" a întrebat fiul judecătorului Corneliu Bogdan Ion-Tudoran, aducând ca argument faptul că nici foștii chiriași nu au avut un contract legal, așa că, în consecință, nu ar fi vreo problemă dacă s-ar întâmpla la fel și în situația actuală.

Judecătorul Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran este cercetat într-un dosar aflat pe rolul Secţiei de anchetare a magistraţilor

De altfel, judecătorul Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran este cercetat într-un dosar aflat pe rolul Secţiei de anchetare a magistraţilor. Potrivit unor surse judiciare, ancheta vizează modul şi împrejurările în care acesta a trecut pe numele fiului său cel mai mic - Tudor, șomer -, o proprietate imobiliară în valoare de 100.000 de euro, amplasat într-un complex din Sinaia. Anchetatorii verifică dacă bunul a fost trecut pe numele fiului magistratului pentru a acoperi această investiţie.

În data de 2 iulie a acestui an, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, a lui Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran, începând cu data de 15 octombrie 2019. Totuși, judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran și-a înaintat demisia, iar Consiliul Superior al Magistraturii i-a aprobat-o pe data de 3 septembrie 2019. 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE