Controversatul judecător Corneliu Bogdan Ion-Tudoran, proprietar "ascuns" al unei vile de... 1,2 milioane de euro
Postat la: 13.09.2019 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Alexandru Ion-Tudoran, fiul cel mare al controversatului judecător Corneliu Bogdan Ion-Tudoran de la Curtea de Apel București, a scos la vânzare sau închiriere o vilă superbă, în valoare de 1,2 milioane de euro. Vila este situată pe strada Popa Savu nr. 29 și ar aparține - conform actelor - lui Theodor Dănăricu, vecin de domiciliu cu judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran. Numai că adevărul este cu totul altul.
Alexandru Ion-Tudoran a susținut, de la bun început, că proprietatea care valorează mai mult de 1 milion de euro aparține... familiei sale. Astfel, concluzia inevitabilă este aceea că judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran, tatăl lui Alexandru, este proprietarul "ascuns" al respectivei vile. În timpul discuțiilor cu pretinsul chiriaș - filmate cu camera ascunsă - Alexandru Ion-Tudoran a avut o atitudine demnă de un adevărat proprietar. Chiar atunci când discuțiile erau în plină desfășurare, el a susținut că o cotă din vilă aparține... unei mătuși decedate. Și, în consecință, ar mai fi nevoie de timp - un interval temporal scurt, de altfel, după cum spune chiar el -pentru perfectarea contractului.
"O parte din imobil aparține mătușii care a murit și trebuie să facem succesiunea. Trebuie să obținem un certificat de moștenitor ca să putem să încheiem contractul, dar asta durează foarte puțin", a menționat Alexandru Ion-Tudoran.
Binecunoscutele mecanisme ale evaziunii fiscale
Însă totul făcea parte dintr-un scenariu bine pus la punct, fiindcă Alexandru Ion-Tudoran nu s-a oprit aici, ci a dezvăluit și binecunoscutele mecanisme ale evaziunii fiscale. A propus chiar el încheierea unui contract... fictiv. "Fiscal sau nefiscal?" a întrebat fiul judecătorului Corneliu Bogdan Ion-Tudoran, aducând ca argument faptul că nici foștii chiriași nu au avut un contract legal, așa că, în consecință, nu ar fi vreo problemă dacă s-ar întâmpla la fel și în situația actuală.
Judecătorul Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran este cercetat într-un dosar aflat pe rolul Secţiei de anchetare a magistraţilor
De altfel, judecătorul Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran este cercetat într-un dosar aflat pe rolul Secţiei de anchetare a magistraţilor. Potrivit unor surse judiciare, ancheta vizează modul şi împrejurările în care acesta a trecut pe numele fiului său cel mai mic - Tudor, șomer -, o proprietate imobiliară în valoare de 100.000 de euro, amplasat într-un complex din Sinaia. Anchetatorii verifică dacă bunul a fost trecut pe numele fiului magistratului pentru a acoperi această investiţie.
În data de 2 iulie a acestui an, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, a lui Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran, începând cu data de 15 octombrie 2019. Totuși, judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran și-a înaintat demisia, iar Consiliul Superior al Magistraturii i-a aprobat-o pe data de 3 septembrie 2019.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
-
Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a acordat un nou termen în procesul Călin Georgescu-anularea alegrilor prezidențiale, pentru 13 ianuarie 2025, pentru când se citează părţile, prin poştă şi prin mail sau fax
-
Candidatul comun zice că nu există nicio legătură între el și partidele de la guvernare. Crin Antonescu și-a anunțat demisia din PNL
Noiua coaliție guvernamentală, formată din PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale, a anunțat astăzi asumarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale de anul viitor, în persoana lui Crin Antonescu. Fostul lider al liberalilor a spus că a acceptat propunerea partidelor de a fi candidatul comun la alegerile prezidențiale viitoare.
-
Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
Marele actor Mircea Diaconu s-a stins din viață cu doar 10 zile înainte de a împlini 75 de ani. Se știa că acesta se confrunta de ceva vreme cu o boală incurabilă, iar ultimele sale momente le-a petrecut pe un pat în Spitalul Fundeni.
-
Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
Omul de afaceri Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume şi persoana desemnată de viitorul preşedinte al SUA, Donald Trump, cu reformarea administraţiei publice, a luat la ţintă Rezerva Federală americană.
-
Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
Blocul suveranist suferă o lovitură extrem de grea, la primul mare test din Parlament. La votul pentru președinții Senatului și Camerei Deputaților, 21 de parlamentari care nu pot fi decât din AUR, POT sau SOS România au votat alături de coaliția pro europeană formată din PSD, PNL, UDMR și Minoritățile Naționale.
-
Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
Românii care retrag sume mari de bani din bancomate intră în atenția Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a anunțat că va monitoriza atent aceste tranzacții pentru a preveni fraudele fiscale.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Bolojan a dat jos 28 de statui românești și a pus 10 monumente pentru Ungaria!
- 2.SRI a intors armele: blochează ordinele lui Klaus Iohannis pentru a preveni o lovitură de stat care sa păstreze la putere actualul regim
- 3.De ce ar fi fost chemat Marcel Ciolacu la Budapesta. Telefonul care a schimbat soarta României!
- 4.O să iasă un iureș de nedescris: Horațiu Potra a condus operațiuni neoficiale în numele statului român
- 5.Până la urmă, rușii lui Putin, sau oamenii lui Trump l-au propulsat pe orbita prezidentialelor pe Georgescu?
- 6.Cercetarile secrete ale Pentagonului: Reîncarnarea este reală. Pe ce informații se bazează raportul serviciilor de informatii
- 7.CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
- 8.Fost procuror general identifică o greșeală care ar putea fi speculată de Călin Georgescu
- 9.O criză mondială uriașă despre care nimeni nu vorbește: urmează un colaps major pentru jumătate dintre cele mai mari economii ale lumii
- 10.Secretul murdar al Europei: Bătrânul continent se prăbușește în ritm accelerat
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu