ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Consilierul special pe probleme de climă al lui Biden: "Este timpul ca fermierii americani să dispară!"

Postat la: 29.05.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Trimisul prezidențial special al lui Biden pentru climă, fostul senator John Kerry, a declarat că este timpul să călcăm pe urmele Olandei și să-i facem pe fermierii americani să dispară pentru a salva planeta.

"Mulți oameni nu au habar că agricultura contribuie cu aproximativ 33% din toate emisiile din lume", a declarat Kerry la începutul acestei luni.

"Depinde un pic de cum o numărați, dar este undeva între 26 și 33. Și nu putem ajunge la net zero, nu putem face această treabă dacă agricultura nu este în prim-plan ca parte a soluției. Așa că noi toți înțelegem acest lucru. profunzimea acestei misiuni."

Kerry insistă că America trebuie să urmeze proiectul WEF de eradicare a agriculturii pentru a îndeplini obiectivele "agendei verzi" stabilite de elitele globaliste.

Kerry susține că sectorul agricol "are nevoie de inovație acum mai mult ca niciodată. Ne confruntăm cu un nivel record de malnutriție, într-un moment în care agricultura, mai mult decât orice alt sector, suferă din cauza impactului crizei climatice".

Acesta este același Kerry care, în 2021, a avertizat isteric că omenirea mai are la dispoziție doar "nouă ani" pentru a evita un eveniment cataclismic provocat de schimbările climatice.

"Și refuz să o mai numesc schimbare climatică", a spus Kerry.

"Nu este o schimbare; este o criză. Am depășit conceptul de 'doar schimbarea și putem gestiona schimbarea'. Și fără acțiune, milioane de vieți și mijloace de trai vor fi în pericol".

"Există oameni de știință care vă vor spune astăzi că probabilitatea ca o mare parte din Africa, care este un furnizor uriaș de alimente pentru continent, să facă implozie în ceea ce privește capacitatea sa agricolă, dacă nu controlăm ceea ce facem."

"15 milioane de oameni mor în fiecare an pe această planetă ca urmare a emisiilor de gaze cu efect de seră", a continuat Kerry. "În atmosferă, în aer, care circulă în picături sub formă de poluare, și care încălzește oceanul la cote record, schimbând chimia oceanului însuși."

"Fără acțiune, milioane de vieți și mijloacele de trai ale planetei este în unele părți ale lumii criza climatică a ajuns acum creștere a randamentelor agricole, dar până la 40 la sută. Și, în același timp, sistemele alimentare în sine contribuie cu o cantitate semnificativă de emisii doar prin modul în care facem lucrurile pe care le-am făcut", a adăugat Kerry.

Kerry a făcut aceste remarci în cadrul Misiunii de inovare în agricultură pentru climă, găzduită de Departamentul de Agricultură al SUA, și au fost puse în slujba promovării obiectivelor Conferinței Națiunilor Unite privind schimbările climatice, sau COP28, care va avea loc în noiembrie.

Această conferință, a spus el, "s-a luptat cu modul în care schimbăm această dinamică și cu ceea ce facem".

"Dar se preconizează că numai emisiile provenite din sistemul alimentar", a spus Kerry, "vor cauza încă o jumătate de grad de încălzire până la jumătatea secolului, pe cursul actual pe care ne aflăm astăzi. Și, în loc să fim pe un curs care să ne permită să menținem creșterea diverselor temperaturi la 1,5 grade, suntem de fapt pe cale să atingem în jur de trei grade chiar acum. Și vă spun acest lucru venind de la unii care au făcut analize în cadrul industriei petrolului și gazelor naturale, care au ajuns la această concluzie pe baza modelelor lor. Așadar, nu este vorba de o operațiune de noapte care sugerează că aceasta ar putea fi direcția în care ne îndreptăm acum."

"Un viitor de două grade ar putea duce la 600 de milioane de oameni în plus care nu vor avea ce mânca și pur și simplu nu poți continua să încălzești planeta și în același timp să te aștepți ca înfrângerea să nu funcționeze. Și, așa cum se întâmplă atât de des în ceea ce privește criza climatică, trebuie să luptăm pe mai multe fronturi simultan", a avertizat Kerry.

Lui Kerry i s-au alăturat miniștrii agriculturii din guvernele din întreaga lume, care s-au reunit cu toții pentru a-i încuraja pe fermieri să remodeleze producția de alimente pentru a reduce emisiile, pe care el le-a numit o "bătălie". El i-a îndemnat pe legislatorii americani să țină cont de avertismente și să legifereze pentru schimbări în modul în care sunt produse alimentele, pentru a prioritiza acum preocupările legate de climă, și nu pentru a amâna acest lucru.

Kerry a vorbit despre o întâlnire la Glasgow în timpul căreia s-a decis "să se supraîncărcească investițiile în agricultura inteligentă din punct de vedere climatic, în inovare". În cadrul acelei reuniuni, a fost majorată finanțarea pentru așa-numita Inovare în agricultura inteligentă din punct de vedere climatic.

AIM for Climate este o inițiativă care "urmărește să abordeze problema schimbărilor climatice și a foametei la nivel mondial prin unirea participanților pentru a crește semnificativ investițiile și alte tipuri de sprijin pentru o agricultură inteligentă din punct de vedere climatic și pentru inovarea sistemelor alimentare pe o perioadă de cinci ani".

Întrucât efortul urmărește să transforme producția de alimente la nivel global, ei insistă, de asemenea, asupra faptului că "Diversitatea, echitatea de gen și incluziunea sunt esențiale pentru succesul misiunii". O mare parte din limbajul care înconjoară aceste planuri sunt aspiraționale, cu termeni precum "inovare" și "transformare" presărați. Printre obiective se numără "schimbul de informații, colaborarea în domeniul inovării, coordonarea, demonstrarea și implementarea", în slujba reducerii emisiilor care provin din agricultură.

Cei care sunt desemnați "parteneri de cunoaștere" în cadrul proiectului au menirea de a "împărtăși cele mai bune practici pentru a spori difuzarea echitabilă a eforturilor de inovare în domeniul agriculturii axate pe adaptarea la schimbările climatice și pe atenuarea efectelor acestora, precum și pe obținerea de rezultate pozitive".

Mai mult, li se cere să "lanseze o colaborare flexibilă, incluzivă și orientată spre inovare, axată pe domenii specifice de inovare, ghidată de valorile deschiderii, transparenței, reciprocității și concurenței bazate pe merit".

Printre alte solicitări suplimentare se numără și aceea ca partenerii "să colaboreze pentru a spori capacitatea reciprocă și echitabilă de inovare agricolă axată pe schimbările climatice, inclusiv eforturile de a spori eficacitatea și resursele instituțiilor de inovare existente."

În aprilie, Biden a promis că "va aborda criza climatică și va menține la îndemână limita de 1,5°C a încălzirii" și că va reduce emisiile cu 50-52% până în 2030. El a promis "un miliard de dolari pentru Fondul verde pentru climă și a solicitat 500 de milioane de dolari pentru Fondul Amazon și activitățile conexe".

Planurile lui Biden vizează decarbonizarea energiei și a promis să atingă un obiectiv de emisii zero pentru vehicule până în 2030, alături de "decarbonizarea" transportului maritim internațional. Biden și-a propus, de asemenea, să "lanseze un Sprint de finanțare a metanului pentru a reduce emisiile de metan și să accelereze eliminarea treptată a hidrofluorocarburilor (HFC) în conformitate cu amendamentul de la Kigali". El a prezentat Legea privind reducerea inflației ca fiind "cea mai mare investiție americană făcută vreodată în reducerea emisiilor din SUA, accelerarea economiei energiei curate și protejarea comunităților de impactul climatic".

"Președintele Biden a stabilit un obiectiv ambițios al SUA de a obține un sector energetic fără poluare cu carbon până în 2035 și o economie cu emisii nete zero până cel târziu în 2050", a declarat Casa Albă.

Biden a abordat, de asemenea, necesitatea de a reduce metanul, iar agricultura este cea mai mare sursă a acestui gaz. "Pe lângă reducerea CO2, reducerea rapidă a altor emisii de gaze cu efect de seră este esențială pentru a menține 1,5 °C la îndemână. Metanul și alte GES care nu sunt CO2 sunt poluanți climatici puternici, cu o durată de viață atmosferică scurtă. Reducerea rapidă a acestora ar avea un impact foarte mare asupra încălzirii pe termen scurt", a declarat Casa Albă. la sută până în 2030. Peste 50 de țări au elaborat sau elaborează planuri naționale de acțiune privind metanul și sunt în curs de desfășurare numeroase proiecte noi pentru a determina reduceri ale metanului în sectoarele cheie ale energiei fosile, deșeurilor, agriculturii și alimentației."

În Canada, guvernul Trudeau a făcut un plan de reducere a emisiilor din agricultură, sector care a contribuit cu 10% la emisiile de CHG ale națiunii în 2019, spunându-le fermierilor să reducă utilizarea îngrășămintelor cu azot. Un grup care reprezintă companiile canadiene producătoare de îngrășăminte a declarat că "agricultorii canadieni sunt deja printre cei mai sustenabili cultivatori din lume, ei au mai puțin spațiu de manevră pentru a reduce emisiile de îngrășăminte fără a compromite producția de alimente decât cei din alte țări. Având în vedere că mai sunt doar opt sezoane de creștere până în 2030". Grupul respectiv a încurajat o abordare care să acorde prioritate agricultorilor și aprovizionării cu alimente.

Țările de Jos au lansat un plan de reducere a emisiilor din agricultură prin cumpărarea și închiderea de ferme și prin restricționarea utilizării îngrășămintelor cu azot. Uniunea Europeană ceruse ca această țară să reducă emisiile.

În timpul discursului său, Kerry i-a mulțumit "amicului" său Tom Vilsack, secretarul agriculturii, care a fost, de asemenea, un pionier al planurilor de prioritizare a împrumuturilor federale pentru agricultură în funcție de rasă și care a luat măsuri pentru a retrage finanțarea pentru prânzurile școlare din districtele școlare care nu permiteau elevilor de sex masculin să folosească băile și vestiarele fetelor. Vilsak și-a apărat abordarea bazată pe rasă a finanțării fermierilor spunând, în esență, că discriminarea fermierilor albi în prezent este o modalitate de a corecta discriminarea fermierilor de culoare din trecut. O instanță nu a fost de acord.

Membrii Congresului GOP l-au îndemnat pe Vilsack să "denunțe remarcile lui Kerry", spunând într-o scrisoare că "Aceste comentarii sunt o palmă flagrantă dată persoanelor care muncesc din greu și care își petrec viața producând în mod durabil hrana, combustibilul și fibrele lumii noastre. Deși industria agricolă mondială este responsabilă pentru 22% din emisiile globale de gaze cu efect de seră, povestea alarmistă a lui Kerry nu prezintă întreaga poveste a agriculturii americane."

"Fermierii și crescătorii de animale americani s-au angajat să fie administratori ai pământului", adaugă ei. "Suntem îngroziți de comentariile făcute de [Kerry] și cerem ca administrația dumneavoastră să recunoască eforturile responsabile pe care producătorii agricoli le fac în fiecare zi pentru a hrăni, îmbrăca și alimenta lumea. Fermierii și crescătorii de animale reprezintă sângele vital pentru securitatea noastră alimentară, iar o națiune care nu se poate hrăni singură nu ar fi deloc o națiune."

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE