Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Comportamentul mafiot al șefului ITM Satu Mare e de netolerat. Cristian Sasu ameninta cu moartea prin poezii pe Facebook!

Postat la: 23.04.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Dacă până nu demult astfel de comportamente am văzut doar în filme, iată că ne este dat să vedem și aievea amenințări cu moartea transmise printre rândurile unei poezii, la fel ca și în clanurile mafiote sau interlope, postata pe Facebook. Șeful ITM Satu Mare Cristian Sasu e autorul acestor intimidari la adresa lui Mircea Govor pe care-l ameninta cu moartea, dar și cu o corecție fizică în următoarele versuri:

"Dar stai... că vine azi Nebunu
Și ți le pune toate-n piept."
"Ia vezi să nu îți arate Domnul
Că el iubește și alți nebuni
Și poate nu ți-a fi tot una
Când va veni o zi de luni,
În care Domnul, cel pe care
Tu îl invoci ca un mișel,
Să-ți stea de-a lungul pe cărare
Să te oprească să mai ceri..."

Poezia în care amenință cu moartea a fost lăsată câteva zile pe Facebook de Cristian Sasu până s-a făcut înțeles, apoi a șters-o
Redăm în întregime poezia:

"Și văd cum un nebun dorește
Să creadă că e cel de sus,
Că toată lumea îl iubește
Și este cel curat...nespus
Dar poate că odată stinsă
Speranța nemailuminând
Un alt nebun va vrea să vină
Să se convingă pe cuvânt
Ofimaibun,ofimaisincer
Sau poate mult mai îndrăzneț
Să îi stea în față și să îi spună
Nebunule ești nătăfleț
Ai spart familii, ai dat și tunuri
Și tot te crezi neprihănit
Dar stai că vine azi nebunu
Să ți le pună toate în piept
Și poate nu om ajunge zile
Să le vedem, să le auzim
Pe toate câte tu din fire
Le-ai slobozit și ai hulit
Zici că te rogi la Dumnezeu?
Că în paza Sa ai fost mereu?
Ia vezi să nu îți arate Domnul
Că el iubește și alți nebuni
Și poate nu ți-a fi tot una
Când va veni o zi de luni
În care Domnul cel pe care
Tu îl invoci ca un mișel
Să-ți stea de-a lungul pe cărare
Să te oprească să mai ceri
Pe toate câte tu în viață
Mai mult prin alții decât drept
Tu le-ai făcut... n-au fost povață?
Să stai acum atât de drept?
Și nu le voi aduce aminte
Acum în aste drumuri mici
Doar că un nebun cu atâta minte
Tot mai găsim să îți dea un pic
De timp să îți mai măsori o dată
Al gândului și minții șir
Și poate stând pe gând oleacă
Să înțelegi că ai greșit
Față de mulți de-a lungul vieții
Poate din vremea tinereții
Sau poate când sunt cu copii
Tu ești acum tot fără suflet
Așa ai fost mereu să știi
Și când ti-i duce în altă lume
Să nu te mire ce îi găsi
Poate acum sau altă dată
Tot ce ai călcat și ai strivit
Te vor goni ultima dată
Și vei rămâne pe câmpii
Tot singur și cu mână plină
Un pumn de bani și altul plin
De ura celora ce în viață
Ți-au fost păpuși pentru o zi
Dar ziua aceea se întoarce
Și toți pe care i-ai distrus
Vor avea grijă de a se întoarce
Să îți vadă fața printre uși
Închise, negre și înalte
La fel ca sufletul murdar
Lumina să nu îți deie pace
Să te blesteme an de an
Așa va fi și știi prea bine
N-ai înțeles nimic, nebune,
Și iarăși tipi de după uși
Dar vine o zi... o, vine aceea
Fii sigur că ajunge, zic
În care toată suferința
Se va întoarce și îi fi mic
Și vreau să termin, nu-s poet
Și cred în bunul Dumnezeu
Pe care îl rog acum să ierte
Un alt nebun ce nu se crede
Nici Zeu, nici mare Prometeu.
Odată vine ziua aceea
În care poate voi vorbi
Mai mult ca azi, și poate atuncea
Toată mulțimea va muți."

După câteva zile după care a reușit să se facă înțeles cu amenințările sale în mod ciudat a șters-o, probabil ca să nu se poată face legătura dintre el și amenințările cu moartea adresate lui Mircea Govor. Dar nu poate nega persoana căreia i-a fost adresată, deoarece la comentarii socrul lui Sasu a dorit clar să spună că persoana la care se face referire în poezia este Mircea Govor. "Vorbind de averi dacă ar fi să îl întreb pe Vasile Govor din Supuru de Sus tatăl, fratele socrului meu, ce avere are, sigur Mi-ar Răspunde: FAMILIA. Ce înseamnă oare pentru fiu familia???" a fost mesajul socrului lui Cristian Sasu pe Facebook ca și comentariu la poezia scrisă ca Amenințare de Sasu!

Mircea Govor este șocat și se teme pentru viața lui și a familiei sale

După evenimentele din ultimul timp, am vrut să aflăm de la Mircea Govor ce părere are despre amenințările lui Sasu la adresa sa. "Sunt efectiv șocat, de sâmbătă de când am citit poezia nu am chef de nimic. Sâmbătă am fost sunat de mai multă lume care m-a întrebat dacă am văzut amenințările care mi-au fost adresate pe Facebook de către șeful ITM, Cristi Sasu. Nu am văzut așa ceva decât în filmele mafiote. Cunoscând persoana și auzind despre faptul că în trecut a amenințat oamenii, inclusiv cu pistolul, îmi este frică pentru viața mea și a familiei mele. Acest om, pe lângă faptul că mi-a făcut numai rău toată viața mea, acum a reușit să îmi creeze o stare de temere, mă amenință voalat cu moartea.", spune Govor.

"Repet, îmi este pur și simplu frică. Am familie, am nepoți. Soția mea se află în stare de șoc. Nu se mai poate așa ceva. Trebuie ca instituțiile statului să facă ceva împotriva acestui om. Am luat legătura cu avocații mei și aceștia sunt de părere că este extrem de grav ce se întâmplă și m-au sfătuit să fiu prudent și să luăm toate măsurile legale necesare împotriva acestui om. Am 60 de ani și nu am crezut vreodată că în țara mea, în orașul Satu Mare, o să îmi fie frică să ies pe stradă din cauza unui astfel de individ.", adauga Mircea Govor.

Amenințările de tot felul sunt "specialitatea casei" la Cristian Sasu. Se pare că Sasu și-a mai găsit o familie pe care o terorizează, amenință și stresează, Ion și Cornelia Pișcorean. Aceștia din urmă au avut ghinionul să se intersecteze cu Sasu în Baba Novac. Acolo unde Cristian Sasu deține prin firma soției sale 206 exemplare de vaci rasa Angus. Ion Pișcorean este președintele "Asociației crescătorilor de taurine Baba Novac". Acesta a declarat pentru Gazeta de Nord-Vest că din 2019 de când a fost ales președinte, Cristian Sasu îl amenință încontinuu cu instituțiile statului, cu pușcăria:

"Am început să am probleme cu Cristian Sasu în 2019 când am fost ales președinte al Asociației crescătorilor de taurine Baba Novac. Firma soției sale este membră în asociația noastră. Bine... mult spus a soției sale având în vedere că el vine la toate ședințele asociației și vrea să taie și să spânzure în asociație. Vrea mereu să facem cum zice el toți membrii. Pentru că m-am opus și vreau să respectăm legea mi l-am făcut dușman. Acuma am ajuns să mă amenințe cu pușcăria și mi-a zis să am grijă că el a reușit să bage în pușcărie cu relațiile sale în justiție și servicii pe oameni mai importanți ca mine, așa că cu mine se joacă. Mă amenință încontinuu cu instituțiile statului, cu controale. Am și avut de la Ministerul Agriculturii, dar deoarece am respectat legea nu mi-au făcut nimic.

Acuma normal că nu îmi este tot una având în vedere că știu cu ce se ocupă și că mă amenință întruna cu pușcăria. Nevasta mea are o stare clară de temere, este stresată, ea nu este obișnuită cu asemenea oa- meni. Cum să mă bage în pușcărie dacă nu am făcut nimic?! Dar ea îmi spune că nu ai văzut ce a pățit Govor? Desigur, la asta nu am ce să îi răspund. Sincer, nici eu nu sunt obișnuit cu asemenea oameni, dar ce să fac, să încalc legea ca să îi fac pe plac? Nu îmi vine să cred ce se întâmplă... un director de instituție publică se implică în relațiile unei firme private, participă la ședințe, amenință pe toată lumea. Este ireal! La ultima ședință de la Primăria Ardud a venit în timpul programului de lucru și ne-a amenințat. Este de necrezut ce face șeful ITM!", a declarat Ion Pișcorean, președintele Asociației crescătorilor de taurine din Baba Novac.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE