Comisia de Supraveghere a Camerei Reprezentanților SUA: Familia Biden avea cap de pod financiar in Romania
Postat la: 10.05.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
În ajunul unui anunț făcut de republicani din Comisia de Supraveghere a Camerei Reprezentanților din SUA cu privire la acuzațiile aduse familiei președintelui Joe Biden, televiziunea națională americană NewsNation a aflat că aceștia se vor concentra asupra transferurilor bancare efectuate în principal din România către cel puțin 10 membri ai familiei și asociaților săi, în timp ce actualul președinte era vice-preşedinte.
Două surse informate despre mersul anchetei au declarat în exclusivitate pentru NewsNation, ieri, că parlamentarii republicani vor susține că transferurile bancare au fost făcute către membrii familiei, inclusiv fiul Hunter Biden, fratele James Biden și către nora văduvă Hallie Biden. Mai mulți membri republicani ai Comisiei de Supraveghere a Camerei sunt așteptați să prezinte dovezi ale tranzacțiilor bancare și ale transferurilor de bani efectuate din țări precum România și China, mai transmite NewsNation.
Documentul pe care-l prezentam AICI mai spune că, în septembrie 2015, Joe Biden „l-a întâmpinat pe președintele României Klaus Iohannis la Casa Albă". O declarație a administrației Obama-Biden cu privire la întâlnire a spus că Biden „a salutat concentrarea președintelui Iohannis asupra eforturilor anticorupție și a statului de drept ca mijloc de a consolida securitatea națională și de a promova investiții mai mari și creștere economică". Iohannis a spus că Biden „și-a exprimat satisfacția față de progresul României în lupta împotriva corupției".
Investigatia Comitetului de Supraveghere notează că „în decurs de cinci săptămâni de la această întâlnire, Bladon Enterprises Limited (Bladon Enterprises) a început să facă depozite în contul bancar al Robinson Walker, LLC".
Comisia de Supraveghere a Camerei Reprezentaților a dezvăluit miercuri că peste 1 milion de dolari s-au „scurs" de la un om de afaceri român „corupt" către familia Biden, în timp ce Joe Biden pe atunci vicepreședinte, s-a exprimat la București în favoarea anti-corupției în națiunea est-europeană.
Dezvăluirea a fost facută de comitetului reprezentantului republican James Comer într-o conferință de presă miercuri dimineață în care au fost dezvaluite angajamentele mai puțin cunoscute ale primului fiu, Hunter Biden si asociații sai în țările unde tatăl său avea relații.
Într-o notă de 36 de pagini, comitetul citează înregistrările bancare pentru a descrie modul în care s-ar fi transferat 3 milioane de dolari de la Bladon Enterprises Limited a lui Gabriel Popoviciu către Robinson Walker LLC - controlată de partenerul de afaceri al lui Hunter, Rob Walker - între noiembrie 2015 și mai 2017.
Din cele 3 milioane de dolari, se spune în notă , aproximativ o treime - 1.038.627,08 dolari - au fost transferate în conturi bancare aparținând lui Hunter Biden, prima noră Hallie Biden și un membru al familiei Biden fără nume.
Procedura reflectă o diviziune similară a unui transport de aproximativ 3 milioane de dolari la începutul lui 2017 de la firma chineză CEFC China Energy.
Aproximativ o treime din această sumă a fost împărțită între Hunter, Hallie, fratele lui Joe, James Biden și un al patrulea Biden, neidentificat, potrivit unui memoriu al Comitetului de Supraveghere din martie. Contul sau conturile neidentificate Biden care au primit banii românești au aratat 80.000 de dolari în patru tranzacții.
După ce nota anterioară a comisiei în care se menționa că un Biden neidentificat a primit venituri CEFC, echipa juridică a lui Hunter Biden a emis o declarație prin care neagă că oricine altcineva decât cei trei Biden numiți a fost plătit.
Hallie Biden a primit 10.000 de dolari de la firma lui Walker - aparent din banii din România - în februarie 2017, potrivit memoriului, clarificând scopul unei plăți la care se face referire în documentul din martie.
Hallie, văduva fiului defunctului lui Joe Biden, Beau, a primit 25.000 de dolari în venituri aparente din transferurile CEFC mai târziu în același an.
„Tranzacțiile românești arată dovezi de trafic de influență și o corelație între munca familiei Biden și a asociaților lor de afaceri și apoi responsabilitățile vicepreședintelui Biden în timpul mandatului", se arată în noul memoriu.
„Comitetul este îngrijorat de modelul familiei Biden de a curta afacerile în regiuni ale lumii în care vicepreședintele de atunci a avut un rol uriaș și a influențat politica SUA".
Hunter Biden a început să lucreze pentru Popoviciu în 2015 în timp ce acesta era urmărit penal pentru acuzații de corupție în România. La un moment dat, cel de-al doilea fiu de atunci a aranjat un acord secundar separat cu magnatul în afara firmei sale de avocatură, Boies Schiller Flexner LLP.
O persoană familiară cu aranjamentul a declarat pentru The Post în august anul trecut că acordul secundar cu Popoviciu i-a adus lui Hunter și asociaților săi „milioane".Nu este clar câți bani a câștigat Hunter Biden pentru munca sa pentru Popoviciu.
Popoviciu, condamnat pentru luare de mită în 2016, a atras atenția în SUA din cauza momentului de interacțiuni cu Hunter.
Într-un caz, fostul director FBI Louis Freeh - pe care Hunter l-a folosit pentru a lucra la apărarea lui Popoviciu - l-a sunat pe tânărul Biden în iulie 2015, cu doar două ore înainte ca Hunter să fie programat să se întâlnească cu tatăl său, potrivit e-mailurilor de la laptopul abandonat al primului fiu.
Hunter a zburat în România pe 15 noiembrie 2016, pentru o excursie de două zile pentru a-l reprezenta pe Popoviciu în fața Direcției Naționale Anticorupție a țării după care a rezervat un „mic dejun cu tata" la două zile după întoarcerea sa.
Nota Comitetului de Supraveghere - publicată cu câteva ore înainte de termenul limită de la prânz pentru ca FBI să predea un document care pretinde că președintele Biden a luat mită în timp ce era vicepreședinte - critică și legăturile dubioase ale Casei Albe conform cărora familia Biden ar fi primit bani din China, oferind capturi de ecran reale ale transferurilor bancare.
Nota menționează că, în mai 2014, Joe Biden „a vizitat România și a ținut un discurs adresat prim-ministrului român, judecătorilor, procurorilor și liderilor parlamentului", spunând:
„Corupția este un cancer, un cancer care mănâncă credința cetățeanului în democrație, diminuează instinctul pentru inovație și creativitate; bugetele naționale deja strânse, exclude investițiile naționale importante. Risipește talentul generațiilor întregi. Sperie investițiile și locurile de muncă. Și, cel mai important, le neagă oamenilor demnitatea lor. Minează puterea colectivă și hotărârile unei națiuni. Corupția este doar o altă formă de tiranie."
Nota mai spune că, în septembrie 2015, Joe Biden „l-a întâmpinat pe președintele României Klaus Iohannis la Casa Albă".
O declarație a administrației Obama-Biden cu privire la întâlnire a spus că Biden „a salutat concentrarea președintelui Iohannis asupra eforturilor anticorupție și a statului de drept ca mijloc de a consolida securitatea națională și de a promova investiții mai mari și creștere economică". Iohannis a spus că Biden „și-a exprimat satisfacția față de progresul României în lupta împotriva corupției".
Nota Comitetului de Supraveghere notează că „în decurs de cinci săptămâni de la această întâlnire, Bladon Enterprises Limited (Bladon Enterprises) a început să facă depozite în contul bancar al Robinson Walker, LLC".
Se pare că Departamentul de Justiție se apropie de o decizie finală cu privire la acuzarea lui Hunter Biden de fraudă fiscală și alte presupuse infracțiuni. Avocații lui Hunter s-au întâlnit cu avocații Departamentului de Justiție pe 26 aprilie la Washington, în ceea ce ar putea fi un pas final înainte de o decizie de acuzare. Între timp, președintele Biden a fost văzut duminică împreună cu fratele său mai mic, James Biden, care a colaborat cu Hunter în multe dintre relațiile sale din străinătate.
Printre cele mai cunoscute tranzacții internaționale ale primei familii, Hunter Biden a câștigat până la 1 milion de dolari pe an, devenind în consiliul de administrație al companiei ucrainene de gaze naturale Burisma între 2014 și 2019, începând cu momentul în care tatăl său conducea politica administrației Obama în Ucraina.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Fenomenul care sfidează logica: „Timp Negativ" observat în experimente cuantice. Descoperirea controversată despre natura realității
Oamenii de știință de la Universitatea din Toronto susțin că au demonstrat existența „timpului negativ" într-un mod fizic și concret, nu doar teoretic. Rezultatele experimentelor lor, deși încă nepublicate într-un jurnal de specialitate, au atras atenția și scepticismul comunității științifice internaționale.
-
Oamenii de știință au descoperit un al doilea nucleu ascuns în interiorul Pământului
Miezul interior nu este doar o minge solidă de nichel și fier, ci este format din două straturi: o regiune centrală distinctă înglobată într-un înveliș exterior.
-
Baba Vanga: Predicții Îngrijorătoare pentru 2025 - „Începutul Apocalipsei"
Previziunile Babei Vanga continuă să fascineze și să înspăimânte, chiar și la aproape trei decenii de la moartea sa. Pentru anul 2025, celebra clarvăzătoare a făcut profeții alarmante, sugerând că ar putea marca „începutul apocalipsei".
-
Descoperirea finalului de an: Astronomii au găsit canale ascunse ce leagă sistemul nostru solar de alte colțuri ale universului
Sistemul nostru solar este situat într-o zonă specifică a spațiului cosmic, denumită Bula Fierbinte Locală, o regiune ce se extinde pe aproximativ 300 de ani-lumină, formată în urma mai multor explozii stelare de tip supernovă. Ultimele observații științifice au scos la iveală un detaliu extrem de important.
-
CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
O ancheta incendiara a snoop.ro demonstreaza ca promovarea masiva a lui Calin Georgescu de pe tik-tok nu a fost un atac cibernetic rusesc.
-
Joe Biden a aprobat unul dintre ultimele sale acte și aruncă în aer relația dintre SUA și China
Preşedintele american, Joe Biden, a aprobat un ajutor militar de 571 de milioane de dolari pentru Taiwan, a anunţat vineri Casa Albă.
-
Elon Musk, mesaj exploziv, despre alegerile din România: "Cum să nu fie considerat un dictator?!"
Omul de afaceri Elon Musk, cel mai apropiat om al lui Donald Trump, a distribuit articolul unui jurnalist Reuters, care analizează situația politică din România. După ce a citit detaliile din țara noastră, Elon Musk s-a întrebat cum poate un judecător să anuleze alegerile prezidențiale și să nu fie considerat un dictator.
- Veste bună pentru clienții Hidroelectrica: facturile din octombrie și noiembrie vor fi recalculate și vor fi mai mici
-
C'est fini! Clotilde Armand a renunțat la mandatul de senator
Fostul primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, declarată incompatibilă de ÎCCJ, a renunțat vineri la mandatul de senator USR de București pe care l-a câștigat la alegerile parlamentare, după ce în urmă cu o zi a mers să-și preia mandatul.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Bolojan a dat jos 28 de statui românești și a pus 10 monumente pentru Ungaria!
- 2.SRI a intors armele: blochează ordinele lui Klaus Iohannis pentru a preveni o lovitură de stat care sa păstreze la putere actualul regim
- 3.De ce ar fi fost chemat Marcel Ciolacu la Budapesta. Telefonul care a schimbat soarta României!
- 4.O să iasă un iureș de nedescris: Horațiu Potra a condus operațiuni neoficiale în numele statului român
- 5.Rusia vrea o nouă ordine mondială și fragmentarea Ucrainei într-un plan secret adresat SUA
- 6.Până la urmă, rușii lui Putin, sau oamenii lui Trump l-au propulsat pe orbita prezidentialelor pe Georgescu?
- 7.Cercetarile secrete ale Pentagonului: Reîncarnarea este reală. Pe ce informații se bazează raportul serviciilor de informatii
- 8.Fost procuror general identifică o greșeală care ar putea fi speculată de Călin Georgescu
- 9.O criză mondială uriașă despre care nimeni nu vorbește: urmează un colaps major pentru jumătate dintre cele mai mari economii ale lumii
- 10.Angela Merkel face dezvăluiri. Fostul cancelar al Germaniei nu crede in șarada lui Donald Trump
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu