Clanurile Firea-Pandele in corzi! Cele 22 de companii municipale proaspăt desființate de instantă au un buget de 1,2 miliarde lei
Postat la: 23.11.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Gabriela Firea, primar general al Capitalei, a pierdut joi procesul intentat de Roxana Wring si Ana Maria Ciceala, consilieri general municipali din partea USR, prin care instanta a decis desfiintarea celor 22 de companii municipale. Sentinta a provocat si va provoca in continuare un dezastru in tabara Gabrielei Firea, care stabilise pentru companii un buget bde peste 1,2 miliarde de euro si care isi numise apropiatii in fruntea acestor entitati financiare.
"Admite recursurile formulate. Casează în parte sentinţa atacată şi, în rejudecare: Admite acţiunea şi, în consecinţă, anulează actele administrative contestate în cauză. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 22.11.2018.", se arată în decizia magistraților. Practic, decizia fiind definitiva, intra in aplicare imediata, urmand ca societatile sa se desfiinteze, banii sa reintre la bugetul general al Primariei, iar organigrama sa fie refacuta pe structura celei vechi, inclusiv cu posturile lichidate de Firea rpin desfiintarea directiilor si departamentelor care au devenit companii municipale, la desfiintarea carora au fost dati afara mii de angajati (de pilda la ALPAB), pentru a fi inlocuiti cu altii, agreati de noi sefi ai companiilor municipale, care la randul lor erau din "familia" Firea-Pandele.
"Instanţa a decis astăzi că toate companiile au fost înfiinţate de Gabriela Firea cu încălcarea legii, aşa cum am spus şi noi încă de anul trecut. Este o veste foarte proastă pentru găştile din Voluntari care îşi văd năruit visul de a pune mâna pe Bucureşti bucată cu bucată. Este în schimb o veste foarte bună pentru bucureşteni pentru că aceste companii nu vor mai înghiţi sute de milioane de euro aşa cum au făcut-o până acum. Aceste companii sunt un eşec managerial şi financiar de proporţii pentru care Gabriela Firea trebuie să răspundă", a susţinut Wring.
Ea a adăugat că actualul primar general "a girat şi a forţat împotriva legii" înfiinţarea acestor companii. "Actualul primar este cel care a dat peste jumătate de miliard de euro către aceste structuri înfiinţate peste noapte. Şi actualul primar trebuie să plătească. Gabriela Firea este singurul vinovat pentru cel mai mare dezastru edilitar şi financiar din Bucureşti din ultimii 30 de ani. Am avertizat de fiecare dată că legea este încălcată şi i-am cerut Gabrielei Firea să nu se aventureze într-un astfel de experiment. Din păcate nu a ascultat şi a împins oraşul şi banul public într-o groapă de unde vom ieşi foarte greu", a opinat ea.
Ana Ciceală, consilier municipal USR şi semnatar al acţiunii în instanţă, a precizat că în urma acestei decizii banii bucureştenilor trebuie să se întoarcă la bugetul Capitalei. "Companiile Gabrielei Firea ar fi putut deveni 22 de 'tel-drumuri' nu mai mici, ci chiar mai mari decât cunoscuta companie din Teleorman. Pentru că, dacă instanţa nu ar fi pus stop acestei ilegalităţi în formă continuată, o majoritate simplă PSD-ALDE ar fi putut să vândă pe nimic aceste companii unor indivizi bine conectaţi la camarila Gabrielei Firea. Am fi putut vedea cum cele 500 de milioane de euro ajung după o schemă deja consacrată în buzunarele unor indivizi care nu au nicio legătură cu binele şi cu interesul public. Din fericire, acest risc nu mai există. Instanţa a decis că toate companiile sunt înfiinţate ilegal, ceea ce înseamnă că banii bucureştenilor trebuie să se întoarcă la bugetul Capitalei", a subliniat ea.
Consiliul General al Municipiului București a adoptat in martie bugetul pe 2018 al celor 22 de companii municipale, înființate anul trecut de primarul Gabriela Firea. Astfel, acestea vor avea un buget estimat de 1,2 miliarde lei. Din această sumă, circa 370 milioane merg pentru cheltuieli de personal, companiile estimând că până la finalul anului in curs ar fi avut circa 8.000 de angajați (3.000 doar la Compania Municipală de Pază și Protecție). Pentru investiții, însemnând mașini, calculatoare, scule, echipamente, se estimează suma de 300 milioane lei. Proietele de buget au fost adoptate în ciuda criticilor venite de la opoziție.
La Primăria Capitalei, doar aparatul din subordine are circa 890 de angajați, iar cheltuielile de personal, atât pentru aparatul propriu, cât și pentru instituțiile din subordine, se ridică în 2018 la 377 milioane lei.
Banii celor 22 de companii urmau sa vina în principal din contracte cu Primăria Capitalei pentru prestarea diverselor servicii, de la gestionarea parcărilor publice, iluminat stradal, întreținere spații verzi și cimitire, construcții imobile și străzi, proiectare, până la vânzarea de energie termică. Până acum, de aceste servicii se ocupa fie Primăria prin instituțiile din subordine, fie erau concesionate/ prestate de operatori privați. Practic, cele 22 de companii municpale erau tot atatea "sifoane" financiare, prin care se scurgeau banii de la buget catre clanurile impuse de "familia" Firea-Pandele, din "centrul" din Voluntari. Banii urmau sa fie "storsi" prin achizitii de la firme terte, firme "de casa" care ar fi prestat si marcat pentru "echipa" din Voluntari
Ce servicii voia să delege Gabriela Firea catre Companiile municipale:
- serviciul public de administrare a parcajelor aparținând domeniului public și/sau domeniului privat al municipiului București către Compania Municipală Parking București S.A.
- organizarea și optimizarea circulației rutiere și pietonale, instalarea, întreținerea și funcționarea sistemelor de semnalizare și dirijare a circulației urbane către Compania Municipală Managementul Traficului București S.A.
- serviciile de construire, modernizare, reparare și întreținere a arterelor de circulație, podurilor, viaductelor, pasajelor rutiere și pietonale subterane și supraterane și a lucrărilor de artă, inclusiv echiparea tramei stradale cu elemente de mobilier urban către Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje București S.A.
- activitățile de întreținere a arborilor și spațiilor verzi în Municipiul București către Compania Municipală Întreținerea Arborilor și Spațiului Verde București S.A.
- activitățile de amenajare și întreținere a parcurilor și grădinilor din municipiul București către Compania Municipală Parcuri și Grădini București S.A.
- administrare a cimitirelor și crematoriilor umane din componența serviciilor publice de administrare a domeniului public și privat de interes local din Municipiului București către Compania Municipală Cimitire București S.A.
- administrare a domeniului public și privat de interes local aflat sub responsabilitatea municipiului București privind activitățile de amenajarea, întreținerea și exploatarea lacurilor, a ștrandurilor și a bazelor de odihnă și tratament, înființarea, organizarea și exploatarea băilor publice către Compania Municipală Agrement București S.A.
- serviciul de întreținere, reparații curente și administrare a fondului imobiliar aflat în proprietatea Municipiului București și/sau administrarea Consiliului General al Municipiului București (domeniul privat al statului) către Compania Imobiliară București S.A.
- serviciul public de administrare a domeniului public și privat al Municipiului București privind activitățile de publicitate stradală și afișaj.
Ce buget au la dispozitie cele 22 de companii municipale primit pentru anul 2018:
1. Compania Municipală Dezvoltare Durabilă București S.A.
Venituri: circa 30 milioane lei din care 16,6 milioane din proiectare, 4,5 din consultanță, 8,5 din activitatea de urbanism;
Cheltuieli: circa 20 milioane lei;
Bani salarii: circa 16 milioane lei; Compania preconizează că va avea 116 angajați până la finalul anului;
Investiții: 3 milioane lei în principal pentru calculatoare, licențe, imprimante;
Compania Municipală Dezvoltare Durabilă va realiza studii de oportunitate, fezabilitate și proiecte tehnice pentru obiectivele de investiții ale Capitalei.
2. Compania Municipală Energetică București S.A.
Venituri: 140 milioane lei din care din vânzare energie termică către RADET circa 29 milioane lei, mentenanță Arena Națională - 8 milioane lei, înlocuire țevi RADET - 78 milioane lei;
Cheltuieli: 95 milioane lei;
Bani salarii: 8,5 milioane lei; Compania preconizează că va avea 100 angajați până la finalul anului;
Cheltuieli cu bunuri și servicii: 78 milioane lei din care cheltuieli achiziție gaze - 25 milioane lei, materiale pentru schimbat țevi RADET - 40 milioane, materiale pentru întreținere ARENA Națională - 3,8 milioane lei; studiu de fezabilitate CET Titan -CET Colentina - 1,5 milioane lei;
Investiții: 6,2 milioane lei în principal în utilaje;
Compania Municipală Energetică S.A - va realiza investiții în sistemul de termoficare al Capitalei și va construi un nou CET, în zona de nord-est, pentru echilibrarea sistemului de energie termică.
3. Compania Municipală Consolidări S.A.
Venituri: 250 milioane lei;
Cheltuieli: 240 milioane lei;
Bani salarii: 67 milioane lei; Compania preconizează că va avea 710 angajați până la finalul anului;
Investiții: 34 milioane lei realizate din majorare capital social și se vor cumpăra în special utilaje și dotări pentru șantiere: schele, containere etc;
Compania Municipală Consolidări se ocupă de consolidarea clădirilor aflate în proprietatea municipalității.
4. Compania Municipală Turistică București S.A.
Venituri: 13 milioane lei;
Cheltuieli: 12 milioane lei din care 1,4 milioane lei pentru calculatoare, licențe, mașini;
Bani salarii: 4,3 milioane lei; Compania preconizează că va avea 35 angajați până la finalul anului;
Compania Municipală Turistică S.A. se va ocupa de promovarea Bucureștiului ca destinație turistică.
5. Compania Municipală Tehnologia Informației București S.A.
Venituri: 15,5 milioane lei;
Cheltuieli: 15 milioane lei;
Bani salarii: 10 milioane lei; Compania preconizează că va avea 80 angajați până la finalul anului;
Investiții: 3,5 milioane lei pentru dotări;
Compania Municipală Tehnologia Informației va asigura servicii de mentenanță colectivă și predictivă pentru echipamentele hardware, va dezvolta soluții și aplicații software, pentru PMB și instituțiile subordonate.
6. Compania Municipală Managementul Traficului București S.A.
Venituri: 173 milioane lei;
Cheltuieli: 166 milioane lei; din care cheltuieli executate de către terți - 35 milioane lei;
Bani salarii: 27 milioane lei; Compania prognozează că va avea 288 de angajați la finalul anului.
Investiții: 22 milioane lei în special pentru dotări - calculatoare, stații de lucru, mașini, autoutilitare, scule etc.
Compania Municipală Managementul Traficului va implementa sisteme pentru fluidizarea traficului în Capitală.
7. Compania Municipală Parking București S.A.
Venituri: 38 milioane lei;
Cheltuieli: 38 milioane lei;
Bani salarii: 13,3 milioane lei. Compania estimează că va avea 385 angajați până la finalul anului;
Investiții: 41 milioane lei din care pentru parcări metalice 4 milioane lei, aparate de taxare 10 milioane, camere de supraveghere 1 milion lei, plus dotarea societății;
Compania Municipală Parking are ca obiect de activitate construirea de parcări noi, dar și întreținerea și modernizarea celor existente. Societatea estimează că până la finalul anului va administra 7.200 locuri de parcare;
8. Compania Municipală Protecție Civilă și Voluntariat București S.A.
Venituri: 30 milioane lei;
Cheltuieli: 29,8 milioane lei
Bani salarii: 24 milioane lei; Compania estimează că va avea 318 angajați până la finalul anului;
Investiții: 21,5 milioane, prin majorare de capital. Acești bani se vor duce pe o ambulanță, autospeciale, mașini, scule, echipamente de protecție.
Compania Municipală Protecție Civilă și Voluntariat S.A - are ca obiect de activitate protecția civilă și situațiile de urgență. Această companie se va ocupa, printre altele, de întocmirea documentației în vederea obținerii avizelor ISU, dar și de consultanța privind securitatea în muncă.
9. Compania Municipală Imobiliară București S.A.
Venituri: 6,3 milioane lei;
Cheltuieli: 4,1 milioane lei;
Bani salarii: 2 milioane lei; Compania estimează că va avea 20 de salariați;
Investiții: 47 milioane lei prin majorare de capital social (bani PMB); Nu se specifică pe ce vor fi cheltuiți banii.
Compania Municipală Imobiliară se ocupă cu întreținerea, modernizarea și dezvoltarea fondului locativ.
10. Compania Municipală Pază și Securitate București S.A.
Venituri: 77,5 milioane lei;
Cheltuieli: 67 milioane lei;
Bani salarii: 34 milioane lei; Compania estimează că va avea 3050 angajați până la finalul anului;
Investiții: 11 milioane lei pentru dotări: unitate dispecerat, mașini, motociclete, calculatoare, licențe;
Compania Municipală Pază și Securitate va asigura servicii de pază și securitate pentru PMB și instituțiile subordonate, dar și pentru alte obiective publice.
11. Compania Municipală Eco Igienizare București S.A.
Venituri: circa 22 milioane lei;
Cheltuieli: circa 22 milioane lei;
Bani salarii: 9,5 milioane lei; Compania estimează că va avea la finalul anului 270 angajați;
Investiții: 10 milioane lei în principal pe autospeciale, autoutilitare, mașini, generatoare ULV;
Compania Municipală Eco Igienizare se va ocupă de deratizarea și dezinsecția la nivelul municipiului București.
12. Compania Municipală Agrement București S.A.
Venituri: 14,2 milioane lei (11,5 milioane lei din servicii prestate și 2,7 milioane lei din vânzarea mărfurilor);
Cheltuieli: 13,8 milioane lei;
Bani salarii: 3,5 milioane lei; Compania preconizează că va avea 80 angajați până la finalul anului;
Investiții: 2,5 milioane lei; Pentru studiu de fezabilitate proiect acvariu - 850.000 lei, în rest dotări;
Compania Municipală Agrement are ca obiectiv principal prestarea de activități recreative și distractive de agrement.
13.Compania Municipală Publicitate și Afișaj București S.A.
Venituri: 11 milioane lei;
Cheltuieli: 10,4 milioane lei;
Bani salarii: circa 5 milioane lei; Număr de persoane ce se estimează că vor fi angajate până la finalul anului - 43.
Investiții: 10 milioane lei (ecran LED outdoor 600 mp - 8,7 milioane lei, în rest mașini și dotări pt birou).
Compania Municipală Publicitate și Afișaj se va ocupa de închirierea spațiilor publicitare de pe domeniul public și privat al Municipiului București.
14. Compania Municipală Întreținerea Arborilor și Spațiului Verde București S.A.
Venituri: 27 milioane lei;
Cheltuieli: 26,8 milioane lei;
Bani salarii: 18 milioane lei; Compania preconizează că va avea 241 angajați până la finalul anului;
Investiții: 14 milioane lei în principal pentru dotarea cu utilaje;
Compania Municipală Întreținerea Arborilor și Spațiului Verde se va ocupa de administrarea, exploatarea, întreținerea și protejarea arborilor și spațiilor verzi din București.
15. Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje București S.A.
Venituri: 123 milioane lei;
Cheltuieli: 118 milioane lei;
Bani salarii: 22 milioane lei; Compania estimează că va avea 443 de angajați la finalul anului;
Investiții: 200.000 lei. În 2017 compania a alocat 70 milioane pentru dotări;
Compania Municipală Străzi Poduri și Pasaje va realiza modernizarea și reabilitarea străzilor din Capitală, precum și reabilitarea/construirea de poduri și pasaje.
16. Compania Municipală Sport pentru Toți București S.A.
Venituri: 16,4 milioane lei;
Cheltuieli: 15,5 milioane lei;
Bani salarii: 9,3 milioane lei; Compania preconizează că va avea 108 angajați până la finalul anului;
Investiții: 1,8 milioane lei;
17. Compania Municipală Iluminat Public București S.A.
Venituri: 35 milioane lei din delegarea contractului de iluminat public pentru oraș;
Cheltuieli: 33 milioane lei;
Bani salarii: 17 milioane lei; Compania estimează că va avea 165 de angajați la finalul anului;
Investiții: 9,5 milioane lei în principal în utilaje și alte dotări necesare funcționării;
Compania Municipală Iluminat Public se va ocupa de modernizarea și întreținerea sistemului de iluminat public din Capitală.
18. Compania Municipală Parcuri și Grădini București S.A.
Venituri: circa 70 milioane lei;
Cheltuieli: circa 70 milioane lei;
Bani salarii: 29 milioane lei; Compania estimează că va avea 550 de angajați până la finalul anului;
Investiții: 30 milioane lei (utilaje și alte dotări);
Compania Parcuri și Grădini se va ocupa de întreținerea și modernizarea parcurilor și grădinilor publice din Capitală.
19. Trustul de Clădiri Metropolitane S.A.
Venituri: 88 milioane lei;
Cheltuieli: 87,8 milioane lei;
Bani salarii: 32,5 milioane lei; Compania estimează că va avea 430 angajați până la finalul anului;
Investiții: 30 milioane lei (utilaje, autoturisme, licențe)
Trustul de Clădiri Metropolitane SĂ - va avea că obiect de activitate construcția de locuințe pentru tineri, locuințe sociale, cămine de studenți, de bătrâni, extinderi de școli etc.
În alcătuirea bugetului de venituri "s-au avut în vedere realizarea lucrărilor de reparații și reabilitare la liceul Grup Școlar Nichita Stănescu, realizarea a trei Săli de sport multifuncționale în sectorul 3, două parcări supraetajate în sectorul 3, ansamblu rezidențial P+8 pentru tineri - 290 unități locative, ansamblu locuințe sociale - 200 unități locative, amenajare și recompartimentare clădiri de birouri atât pentru unele companii municipale precum și pentru unități subordonate Municipiului București, renovări ale clădirilor în care își desfășoară activitatea unități subordonate Municipiului București, amenajări ateliere și service auto. În total, veniturile societății realizate din efectuarea lucrărilor de execuție a fost estimată la suma de 76.703.000 lei. Veniturile rezultate din activitatea de proiectare au fost estimate la suma de 11.425.000 lei, în funcție de proiectele aflate pe listele de investiții ale Municipiului București, ale unităților subordonate precum și ale unor Companii aparținând Holdingului Municipal, dar și în funcție de capacitatea societății de realizare a acestora", se arată in proiectul de buget.
20. Compania Municipală Managementul Transportului București S.A.
Venituri: 12 milioane lei;
Cheltuieli: 11,2 milioane lei;
Bani salarii: 8,2 milioane lei; Compania estimează că va avea 77 de angajați până la finalul anului;
Investiții: 0
Compania Municipală Managementul Transportului S.A va desfășura activități de modernizare a transportului public din București și zonele limitrofe Capitalei.
21. Compania Municipală Medicală București S.A.
Venituri: 6,3 milioane lei;
Cheltuieli: 6,3 milioane lei;
Bani salarii: 4,5 milioane lei; Compania estimează că va avea la finalul anului 283 angajați;
Investiții: 0
Compania Municipală Medicală București are ca scop să identifice, împreună cu instituțiile de resort, cele mai eficiente servicii prin raportul calitate cost care să asigure o mai bună protecție a vârstnicilor din București. Astfel, pentru anul 2018, se prevede derularea unui astfel de program, printr-o variantă tehnologizată, pentru 10.000 de persoane vârstnice, bolnave cronice.
22. Compania Municipală Cimitire București S.A.
Venituri: 20 milioane lei;
Cheltuieli: 19,8 milioane lei;
Bani salarii: 6,2 milioane lei; Compania estimează că va avea 300 de angajați până la finalul anului;
Investiții: 250.000 lei pentru dotări;
Compania Municipală Cimitire București S.A. va administra 15 cimitire și 2 crematorii din București, realizând activități de întreținere, modernizare etc.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
-
Elon Musk pompează în mame-surogat înainte de Apocalipsă. Miliardarul plătește scump născătoarelor propriilor copii pentru a crea o legiune de progenituri inteligente
Elon Musk, cel mai bogat om al planetei, este in centrul unui nou scandal, dupa o investigație publicata de Wall Street ...
-
Acuzații grave. Rusia ar fi folosit DOGE și Starlink pentru a accesa date sensibile ale guvernului american
Un denunțator din cadrul unei agenții federale americane susține, prin intermediul avocatului sau, ca platforma tehnolog ...
-
După manipularea pietei de capital, familia si apropiatii lui Trump baga banii masiv in criptomonede. Urmeaza o dedolarizare accelerata!
Donald Trump, apropiatii sai și familia sa sunt tot mai intersați de industria cripto, arata o analiza Bloomberg. Trump ...
-
Scandal imens pe manipularea pieței de capital: O "trumpistă" a speculat masiv pe bursă înainte ca Trump să suspende războiul comercial
Aleasa trumpista Marjorie Taylor Greene a cumparat actiuni in valoare de zeci de mii de dolari inainte ca presedintele a ...
-
Parkinson este o boală produsă de om. La fel e si Alzheimer!
În vara anului 1982, șapte consumatori de heroina au fost internați intr-un spital din California, paralizați și m ...
-
Americanii se pregătesc pentru ce e mai rău: își construiesc refugii și se înarmează pentru ziua în care haosul va cuprinde lumea
Odata privita ca o atitudine de nișa, mișcarea cetațenilor pregatiți pentru situații de criza capata tot mai multa amplo ...
-
SECTA GARDNER ȘI INSTITUȚIONALIZAREA PEDOFILIEI ÎN ROMÂNIA
Investigație Jurnalistica de Sorin Roșca Stanescu De la Falsificarea Probelor de Polițista Diugan Dana și Procuroru ...
-
Controversă la Ministerul Finanțelor: O fostă inculpată, numită secretar general. Ar fi primit șpagă un Audi A3 şi o poşetă Louis Vuitton
Guvernul continua sa faca numiri controversate in funcții-cheie. Premierul Marcel Ciolacu a aprobat joi, 3 aprilie, la p ...
-
Șeful SIE vrea să-și albească doctoratul cu ajutorul instanței. Plagiatele din lucrare au fost "clasate" de Comisia de Etică de la Academia SRI
În luna februarie, directorul Serviciului de Informații Externe (SIE), Petru Gabriel Vlase, a dat in judecata Mini ...
-
Ce salarii și sporuri au judecătorii CCR. Lista actualizată a indemnizațiilor celor mai criticați magistrați după hotărârea istorică privind alegerile
Curtea Constituționala a Romaniei (CCR) se afla sub atenția intensa a opiniei publice, mai ales dupa decizia istorica de ...
-
Istoria secretă a Războiului din Ucraina. O investigatie New York Times - America a depășit multe dintre liniile sale roșii
Pe timp de razboi, e mereu dificil sa filtrezi propaganda, care vine din toate direcțiile. Acum de exemplu vedem cum inc ...
-
Rezerva de aur a Germaniei, la mâna lui Donald Trump. Nemții sunt îngrijorați că liderul SUA „încearcă să distrugă cea mai importantă industrie din țară"
Germania pastreaza aur in valoare de peste 100 de miliarde de euro in Statele Unite ale Americii, dar viitorul acestor a ...
-
Un document secret al Pentagonului arată că prioritățile militare ale SUA se reorientează spre China. America va sprijini Europa doar cu descurajarea nucleară a Rusiei
Secretarul Apararii, Pete Hegseth, a reorientat armata americana pentru a acorda prioritate descurajarii Chinei de a cuc ...
-
Războinicii europeni sunt in reparatii capitale! Franta si Marea Britanie au mai multi amirali decat nave. România e ca o rățușcă de plastic pe valuri
Pe fondul entuziasmului spitalicesc al lui Napoleon Starmer și Macron Bonaparte, trebuie sa fac o constatare. Britania c ...
-
Lovitura de teatru: Laura Vicol și Sorin Grindeanu formează un cuplu și urmează să se căsătorească
Laura Vicol și Sorin Grindeanu se iubesc și ar urma sa se casatoreasca in toamna! Unde ar vrea cei doi sa petreaca dupa ...
-
Uluitoarele sume de bani pe care l-au încasat șefii Hidroelectrica anul trecut
Directorii și supraveghetorii Hidroelectria primesc, potrivit contractelor de mandat, o indemnizație totala compusa dint ...
-
E revoltător ce s-a descoperit in documentele desecretizate cu privire la asasinarea lui Kennedy
În documentele publicate cu privire la asasinarea lui Kennedy, jurnalistul american Ben Norton a descoperit ca CIA ...
-
Economist: România se îndreaptă către stagflaţie. E cel mai prost scenariu, demn de o ţară aflată în război
Economia romaneasca a intrat intr-o zona extrem de periculoasa, cu o activitate tot mai redusa pe majoritatea ramurilor ...
-
AMEPIP - Cartoful fierbinte al Premierului Marcel Ciolacu
Cum se derobeaza de raspundere Secretariatul General al Guvernului prin șeful lui secretarul general Mihnea Claudiu Drum ...
-
Blindatele Armatei Române (NATO) vor fi asamblate de Rusia
Sub privirile blande ale serviciilor noastre de informații, Rusia se insinueaza pas cu pas in structurile de aparare ale ...
-
Financial Times si Fox News: Rusia și-ar putea extinde influența în România și Bulgaria cu acordul SUA
Rusia ar putea sa iși extinda influența in zone din Romania și Bulgaria, cu acordul SUA. Asta s-ar putea decide in cele ...
-
Atacul lui Trump asupra elitelor cuprinde aproape toate aspectele vieții americane: "Încearcă să schimbe cultura Americii, precum și politica acesteia"
Președintele Donald Trump iși intensifica atacul pe mai multe fronturi asupra a ceea ce susținatorii vad ca o instituție ...
-
I-au cerut lui Trump să retragă trupele de la baza Kogălniceanu. "Afirmația că România e mai sigură ca niciodată e ridicolă și iresponsabilă"
Doua reviste conservatoare americane au cerut administrației Trump sa iși retraga trupele de la Baza Kogalniceanu din Ro ...
-
Adevărul îngrozitor despre mama lui Putin: cum l-a transformat într-un om barbar experiența ei cu moartea cea mai cumplită
Pe strazile inghețate și acoperite de zapada ale Leningradului, familiile iși duceau rudele moarte - aproape mumificate ...
-
Protejata lui Burduja - cu Porsche si BMW în garaj aterizată la Ministerul Energiei ca "expertă" după ce și fâțâit fundul prin Germania
Mihaela Al Madani, o fosta asistenta de manager din Germania, a fost angajata pe un post de consilier superior in Minist ...
-
Monarhia AI a lui Donald Trump - Despre acceleraționism, NRx și ideologii născute la intersecția dintre tehnologie, religie și filosofie
de Mihnea Maruța (...) Futuriștii italieni, majoritatea oameni de litere, disprețuiau femeile, luptau impotriva moralism ...
-
„Dosarul lui Ciolacu e la el!" - Păgubiții Nordis, în război și cu magistrații. Acuzații grave la adresa a doi judecători și a unui procuror
Revolta pagubiților Nordis continua, dupa ce inculpații din dosar au fost puși in libertate, in luna februarie, in urma ...
-
Șah mat: Triumful tehnocrației - Cum Trump, Elon și elita tehnologică pregătesc terenul pentru o lume nouă
de ERIK WIKSTRÖM Va invit sa va lasați temporar deoparte preconcepțiile cu privire la modul in care funcționeaza lu ...
-
Comisia Europeană vrea să utilizeze economiile cetățenilor pentru apărarea UE. Ursula von der Leyen tinteste 10 trilioane de euro VIDEO
Comisia Europeana estimeaza nivelul total al economiilor neutilizate ale cetațenilor UE la 10 trilioane de euro și inten ...
-
Marea Desecretizare: Joe Biden implicat în dosarele asasinarii lui JFK
Donald Trump a desecretizat peste 80.000 de pagini din dosarul asasinarii lui John Fizgerald Kennedy, de la Dallas. &Ici ...
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu