Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Clanul Soros se implică mediatic în alegerile din Polonia folosind o cu totul altă tactică față de cea din Letonia

Postat la: 06.09.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

George Soros a jucat un rol major în cumpărarea mass-media poloneză, dar susține că a făcut achiziția pentru a proteja mass-media independentă de oligarhii care cumpără mass-media, conform Remix News.

Fondul de Dezvoltare Economică Soros și-a explicat într-un comunicat poziția cu privire la motivul pentru care a cumpărat Gremi Media, care deține marile ziare Rzeczpospolita și Parkiet, „Din 2005, mass-media independentă din Europa se află sub amenințarea din ce în ce mai mare din cauza concentrării capitalului în mâinile politicienilor și oligarhilor angajați politic", se arată în mesaj.

„Criza financiară de la sfârșitul anilor 2000 și tehnologia rețelelor sociale au perturbat modelele tradiționale de media și au făcut mai ușor pentru oligarhii și guvernele bogate să cumpere companii de știri. Multe guverne și-au schimbat mediul de reglementare pentru a exercita un control mai mare asupra informațiilor, iar utilizarea fondurilor publice pentru a finanța mass-media a dus la o cădere a independenței mass-media", mai precizează mesajul.

Soros este unul dintre cei mai bogați oameni din lume și e considerat pe scară largă a fi un „oligarh angajat politic" care a cumpărat organizații media din Occident. De exemplu, Fondul de Dezvoltare Economică Soros tocmai a plătit 400 de milioane de dolari pentru a cumpăra Vice Media, după ce a intrat în faliment. Soros a jucat, de asemenea, un rol activ în cumpărarea posturilor de radio hispanice din Statele Unite. El a fost deja activ în Polonia, la Radio Zet, al doilea cel mai mare post de radio al țării în 2019.

Pluralis, o companie deținută de oligarhul miliardar George Soros, a achiziționat săptămâna trecută un pachet majoritar de acțiuni la Gremi Media, editorul ziarelor poloneze, inclusiv Rzeczpospolita & Parkiet. Aceasta înseamnă că Pluralis va prelua controlul Gremi Media, a declarat Boguslaw Chrabota, redactor-șef la Rzeczpospolita, agenției de presă poloneze PAP.

Pluralis deține acum 931.000 de acțiuni la Gremi Media, reprezentând 52% din capital și 57% din voturile consiliului companiei. Boguslaw Chrabota a declarat că Pluralis nu intenționează să se amestece în conținutul media și va gestiona doar interesele de afaceri. Cu toate acestea, nu toată lumea crede că Pluralis se va abține de la amestecul în procesul editorial și mulți pun la îndoială puterea media incredibilă pe care Soros și diferitele sale fonduri și ONG-uri o au. Cotidianul leton Neatkariga, de exemplu, a scris:

„Mass-media poloneză aflată în mâinile familiei Soros trebuie să adere la ideologia pe care Soros o cultivă, o dezvoltă și o răspândește de zeci de ani, fie prin bani, fie prin alte mijloace. ... Soros este una dintre cele mai controversate figuri ale timpului nostru. Mediul politic din fiecare țară în care banii lui ies la suprafață este confruntat cu o activitate agresivă, intolerantă din partea presei Soros și a ONG-urilor", a scris Neatkariga. Lucrarea notează că Soros a avut o tactică diferită în Letonia. Acolo, el nu a cumpărat mass-media influente, ci a investit milioane în formarea opiniei publice, creând și finanțând diverse ONG-uri, precum Delna și Providus.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE