Ciudat, nu? Sputnik, publicatia propagandei ruse si spalatoria de "cadavre" a Kremlinului in Romania, il lauda pe chestorul Catalin Ionita, demis de la DGA
Postat la: 28.08.2020 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Scriam ieri de legaturile dubioase ale sefilor Politiei nu numai cu lumea interlopa, cu clanul Duduienilor, de pildă, dar si de relatiile care se nasc intre sefimea militieneasca (mai degraba, dupa comportament) si anumite trusturi de presa, sau ziaristi "de casa", care lauda faptele "de arme" ale conducatorilor instituiei, pentru ca acestia sa-si faca o imagine favorabila in opinia publica, dar mai ales la liderii politici de la care ar putea sa obtina functii importante.
Daca ieri dadeam cazul lui Radu Gavris - despre care se poate citi AICI - azi putem continua cu o alta "socoteala", dar de data asta a propagandei ruse. Sputnik, bunaoara, nu este pentru prima data cand se amesteca direct in manipularea opiniei publice cu tot soiul de fake-news, menite sa distraga atentia de la adevar si de a inocula linia directoare a Kremlinului. Nu de putine ori, Sputnik, ca vârful de lance al propagandei ruse în România, dar care se pretinde un organ de presa adevarat, a laudt jurnalisti romani "sub acoperire", sau diversi demitari placuti Moscovei, ori sefi de institutii care nu au legatura cu patriotismul, nationalismul, unii chiar aflandu-se pe statele de plata ale FSB. In cazul de azi, Sputnik îl laudă "la greu" pe Cătălin Ioniță, chestorul demis de la DGA.
"Scandalul din Poliție se amplifică", scrie Dragoș Dumitriu in sectiunea dedicata de Sputnik România, un articol pe care il redam in continuare, ca dovada cum este "spalat" si "coafat" chestorul demis din lipsa certificatului care ii dadea dreptul sa lucreze cu documente secrete si strict secrete:
"Dintr-un profesionist cu o carieră fără pată, care s-a pus în slujba legii de când a ieșit de pe băncile facultății, au încercat să-l prezinte ca pe un corupt, cercetat în mai multe dosare și acuzat de tot felul de nelegiuiri. După cum am anunțat, ieri s-a produs un incident grav în poliție, chestorul Cătălin Ioniță, fiind eliberat din funcția de șef al Direcției Generale Anticorupție, după ce nu a mai primit certificat ORNISS.
Spuneam că pare a fi vorba de o lucrătură, deoarece chestorul Cătălin Ioniță a fost și întrecut un personaj asupra căruia s-au făcut presiuni mari și fost în centrul unui mare scandal guvernamental - între premierul de atunci, Tudose, și ministrul Carmen Dan. De fapt, Carmen Dan îl dorea pe chestorul Cătălin Ioniță șef al IGPR - și prin el să se ajungă la o reformă a Poliției.
Interesant este un alt personaj de prim plan al presei de investigații, Christian Sabbagh, îl aprecia în mod deosebit pe Cătălin Ioniță și dezvăluia că acesta era... filat! Și petrecea în mai 2019, iar Sabbagh punea informația sub semnul interogației: "Șeful celei mai puternice structuri din MAI, filat?".
Sabbagh arăta, la fel cum menționam și noi, că se duce o campanie contra lui Ioniță: "Un polițist cu o carieră exemplară, șeful celei mai puternice unități anticorupție din România a intrat în ultima vreme sub tirul unei campanii extrem de virulente, de denigrare"
"Dintr-un profesionist cu o carieră fără pată, care s-a pus în slujba legii de când a ieșit de pe băncile facultății, au încercat să-l prezinte ca pe un corupt, cercetat în mai multe dosare și acuzat de tot felul de nelegiuiri", scria ferm Sabbagh.
Jurnalistul arată că s-a întâlnit cu Ioniță într-un moment important, atunci când era gata să intra în MAI: "L-am cunoscut în momentul în care mi s-a propus de către conducerea Ministerului de Interne să devin polițist și am remarcat din prima clipă caracterul unui om onest, puternic și cu o voință neclintită".
"De-a lungul timpului a demonstrat că poate ține în mână una dintre cele mai grele structuri ale Ministerului și nu a dat nici cel mai mic semn de ezitare atunci când a avut de făcut față celor mai dificile provocări profesionale", arăta jurnalistul.
În aceste condiții, teleastului i se părea "uimitor" că acest om era, în 2019 - și, din păcate și acum, se pare - "în situația de a fi urmărit din umbră, asemenea interlopilor și infractorilor pe care îi cercetează unitatea aflată sub comanda sa".
Mai mult, Christian Sabbagh dădea și două imagini care ar putea proba filajul: "Imaginile de mai jos stau mărturie că suspiciunea a devenit o boală națională, dar mai arată că în fața unui profesionist redutabil, lupta este întotdeauna inegală".
Nu știm dacă s-a făcut verificări, dar cert este că și alți oameni din presă - chiar realizatori de emisiuni din domeniu - i-au luat apărarea chestorului Ioniță și au denunțat presiunile la care acesta era/este supus."
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
-
Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a acordat un nou termen în procesul Călin Georgescu-anularea alegrilor prezidențiale, pentru 13 ianuarie 2025, pentru când se citează părţile, prin poştă şi prin mail sau fax
-
Candidatul comun zice că nu există nicio legătură între el și partidele de la guvernare. Crin Antonescu și-a anunțat demisia din PNL
Noiua coaliție guvernamentală, formată din PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale, a anunțat astăzi asumarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale de anul viitor, în persoana lui Crin Antonescu. Fostul lider al liberalilor a spus că a acceptat propunerea partidelor de a fi candidatul comun la alegerile prezidențiale viitoare.
-
Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
Marele actor Mircea Diaconu s-a stins din viață cu doar 10 zile înainte de a împlini 75 de ani. Se știa că acesta se confrunta de ceva vreme cu o boală incurabilă, iar ultimele sale momente le-a petrecut pe un pat în Spitalul Fundeni.
-
Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
Omul de afaceri Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume şi persoana desemnată de viitorul preşedinte al SUA, Donald Trump, cu reformarea administraţiei publice, a luat la ţintă Rezerva Federală americană.
-
Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
Blocul suveranist suferă o lovitură extrem de grea, la primul mare test din Parlament. La votul pentru președinții Senatului și Camerei Deputaților, 21 de parlamentari care nu pot fi decât din AUR, POT sau SOS România au votat alături de coaliția pro europeană formată din PSD, PNL, UDMR și Minoritățile Naționale.
-
Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
Românii care retrag sume mari de bani din bancomate intră în atenția Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a anunțat că va monitoriza atent aceste tranzacții pentru a preveni fraudele fiscale.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Bolojan a dat jos 28 de statui românești și a pus 10 monumente pentru Ungaria!
- 2.SRI a intors armele: blochează ordinele lui Klaus Iohannis pentru a preveni o lovitură de stat care sa păstreze la putere actualul regim
- 3.De ce ar fi fost chemat Marcel Ciolacu la Budapesta. Telefonul care a schimbat soarta României!
- 4.O să iasă un iureș de nedescris: Horațiu Potra a condus operațiuni neoficiale în numele statului român
- 5.Până la urmă, rușii lui Putin, sau oamenii lui Trump l-au propulsat pe orbita prezidentialelor pe Georgescu?
- 6.Cercetarile secrete ale Pentagonului: Reîncarnarea este reală. Pe ce informații se bazează raportul serviciilor de informatii
- 7.Fost procuror general identifică o greșeală care ar putea fi speculată de Călin Georgescu
- 8.CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
- 9.O criză mondială uriașă despre care nimeni nu vorbește: urmează un colaps major pentru jumătate dintre cele mai mari economii ale lumii
- 10.Presa americană: Viziunea lui "Trump de România" - respingerea războaielor perpetue și a politicilor woke!
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu