Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Certificatul verde devine global: Liderii mondiali s-au pus de acord să implementeze pașapoartele pentru vaccinuri!

Postat la: 19.11.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Liderii din 20 de țări prezenți la recentul summit G20 au semnat o declarație prin care sunt de acord să adopte pașapoarte cu vaccinuri pentru a "facilita" toate călătoriile internaționale.

Membrii actuali ai G20 reprezintă mai mult de 66% din populația lumii și includ Argentina, Australia, Brazilia, Canada, China, Franța, Germania, Japonia, India, Indonezia, Italia, Mexic, Rusia, Africa de Sud, Arabia Saudită, Coreea de Sud, Turcia, Regatul Unit, Statele Unite și Uniunea Europeană. Summitul de două zile s-a încheiat ieri în Bali, Indonezia, și a constat în discuții între țările membre ale G20. La reuniune a participat și Klaus Schwab, președintele Forumului Economic Mondial (WEF).

Declarația liderilor G20 de la Bali, semnată de liderii tuturor țărilor, a inclus o secțiune (s.23) privind "facilitarea călătoriilor internaționale fără probleme". Aceasta a recunoscut importanța unor standarde tehnice și a unor metode de verificare comune, care includ pașapoartele cu vaccinuri. De asemenea, aceasta include faptul că liderii "sprijină continuarea dialogului și colaborării internaționale cu privire la crearea unor rețele digitale globale de încredere în domeniul sănătății, care ar trebui să valorifice și să se bazeze pe succesul standardului existent și al certificatelor digitale COVID-19".

În declarație se afirmă: "Recunoaștem necesitatea de a consolida capacitățile locale și regionale de fabricare a produselor de sănătate și cooperarea, precum și rețelele durabile de cercetare și dezvoltare la nivel mondial și regional pentru a facilita un acces mai bun la VTD la nivel mondial, în special în țările în curs de dezvoltare, și subliniem importanța parteneriatului public-privat, precum și a transferului de tehnologie și a schimbului de cunoștințe în condiții voluntare și convenite de comun acord. Susținem centrul de transfer tehnologic al OMS pentru vaccinuri cu ARNm, precum și toate centrele din toate regiunile lumii, cu obiectivul de a face schimb de tehnologie și de cunoștințe tehnice în condiții voluntare și convenite de comun acord. Salutăm cercetarea comună și producția comună de vaccinuri, inclusiv cooperarea consolidată între țările în curs de dezvoltare. Recunoaștem importanța standardelor tehnice și a metodelor de verificare comune, în cadrul RSI (2005), pentru a facilita călătoriile internaționale fără probleme, interoperabilitatea și recunoașterea soluțiilor digitale și a soluțiilor nedigitale, inclusiv a dovezilor de vaccinare. Susținem continuarea dialogului și a colaborării la nivel internațional cu privire la crearea unor rețele digitale globale de încredere în domeniul sănătății, ca parte a eforturilor de consolidare a prevenirii și a răspunsului la viitoarele pandemii, care ar trebui să valorifice și să se bazeze pe succesul standardelor existente și al certificatelor digitale COVID-19."

Într-un document separat, G20 a publicat o actualizare care include: "Să se depună eforturi pentru a avansa spre interoperabilitatea sistemelor, inclusiv a mecanismelor care validează dovada vaccinării, respectând în același timp suveranitatea politicilor naționale în domeniul sănătății și reglementările naționale relevante, cum ar fi protecția datelor cu caracter personal și schimbul de date."

Sprijinul G20 pentru certificatele digitale de sănătate care includ pașapoartele de vaccinare vine în urma recomandărilor formulate la recentul summit B20, în cadrul căruia ministrul indonezian al sănătății, Budi Gunadi Sadikin, a declarat că țările G20 ar trebui să adopte un "certificat digital de sănătate care să utilizeze standardele OMS" și că se urmărește introducerea acestui tip de pașaport de vaccinare în "reglementările internaționale în materie de sănătate" în timpul următoarei Adunări Mondiale a Sănătății de la Geneva.

"Să avem un certificat digital de sănătate recunoscut de OMS - dacă ai fost vaccinat sau testat corespunzător - și apoi poți circula", a spus Sadikin.

În august 2021, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a publicat un ghid de 99 de pagini privind punerea în aplicare a documentației digitale a certificatelor COVID-19, cunoscute sub numele de pașapoarte vaccinale, în care se afirmă că "un permis de sănătate bazat exclusiv pe statutul individual de vaccinare poate crește riscul de răspândire a bolilor".

Pașapoartele de vaccinare pot fi pe hârtie sau un cod digital sau o aplicație care înregistrează și afișează informațiile de sănătate ale utilizatorului, inclusiv statutul de vaccinare COVID-19. Pașapoartele digitale de sănătate sau pașapoartele de vaccin afișează un cod care poate fi scanat, similar cu un bilet de îmbarcare la o companie aeriană. Aplicațiile de urmărire și localizare monitorizează mișcările utilizatorului și interacțiunile cu alte persoane. Aplicația va emite un avertisment dacă utilizatorul se deplasează în afara zonei de carantină.

Dr. Naomi Wolf, autoare și bursieră Rhodes, a prezis că pașaportul de vaccinare va urmări în cele din urmă fiecare aspect al vieții oamenilor și va încălca Constituția SUA, Legea privind americanii cu dizabilități și HIPAA.

Dr. Wolf a declarat: "Nu pot spune acest lucru cu suficientă forță: Acesta este literalmente sfârșitul libertății umane în Occident, dacă acest plan se desfășoară așa cum a fost planificat... Pașapoartele de vaccinuri sună ca un lucru frumos dacă nu știi ce pot face aceste platforme. Eu sunt CEO al unei companii de tehnologie, înțeleg ce face această platformă. Nu este vorba de vaccin, nu este vorba de virus, ci de date. Iar odată ce se va lansa, nu veți avea de ales dacă vreți să faceți parte din sistem. Ceea ce trebuie să înțeleagă oamenii este că orice altă funcționalitate poate fi încărcată pe această platformă fără nicio problemă."

Revista Technology Review a Institutului de Tehnologie din Massachusetts afirmă: "Această nouă ordine socială va părea de neconceput pentru majoritatea oamenilor din așa-numitele țări libere. Dar orice schimbare poate deveni rapid normală dacă oamenii o acceptă. Noua normalitate va consta în faptul că suntem obișnuiți cu ideea că, în unele cazuri, posibilitatea de a ne putea deplasa liber depinde de faptul că putem demonstra că suntem sănătoși. Va exista o mai mare acceptare, cred, a acestui tip de monitorizare a sănătății publice."

Fondatorul și președintele Liberty Counsel, Mat Staver, a declarat: "Pașapoartele digitale de sănătate sau pașapoartele vaccinale, împreună cu aplicațiile de urmărire și localizare, reprezintă o amenințare serioasă la adresa libertății. Pașapoartele pentru vaccinuri și aplicațiile de urmărire au ca scop colectarea de date și controlul. Pașaportul de vaccin este promovat în întreaga lume pentru a limita capacitatea unei persoane de a părăsi casa, de a lucra, de a face cumpărături, de a lua masa, de a călători, de a participa la un eveniment public sau chiar de a se închina. COVID este folosit pentru a promova această amenințare periculoasă la adresa libertății. Nu trebuie să acceptăm niciodată pașapoartele vaccinale sau aplicațiile de urmărire ca fiind noua normalitate. Implicațiile pentru libertate sunt semnificative."

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE