Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ce legatura s-a descoperit intre chinezii de la Huawei, firma unui primar PNL și Loteria Română

Postat la: 26.05.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Subsidiara din România a gigantului telecom chinez de stat Huawei, un business cu rulaj anual de aproape 2 miliarde de lei, a fost terț susținător al unei firme românești controversate in mediul de afaceri.

Firma AEV Advisors SRL din zona de influenta liberala care, conform datelor oficiale, nu a raportat în 2018, 2019 și 2020 venituri și angajați, a participat la licitația prin care aceasta și-a adjudecat, în toamna anului trecut, un contract cu Compania Națională Loteria Română, de furnizare de routere care să asigure comunicația terminalelor de emitere de bilete de joc din agenții cu sistemul informatic loteristic central, având drept subcontractant pentru instalarea echipamentelor o companie deținută 100% de primarul PNL al orașului Slănic Moldova. Routerele au fost contractate de la Huawei.

Caietul de sarcini al licitației a fost întocmit pe baza specificațiilor tehnice recomandate de către Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS). Contractul pentru routere este de interes pentru că reprezintă prima participare cu succes a Huawei la o licitație organizată de o structură controlată de statul român din ultimii ani, de când tensiunile geopolitice și economice dintre China și SUA, în cadrul cărora Huawei constituie una dintre teme, au început să reverbereze și în România. Circa o treime (32%) din contract, reprezentând activitățile de instalare și configurare a routerelor și antenelor, a fost subcontractată de către câștigătorul AEV Advisors SRL companiei Omega BC Communications SRL, la care asociat unic este primarul PNL al orașului Slănic Moldova din județul Bacău, Gheorghe Baciu. Administrator al firmei este Dinu Ciubotaru, care în trecut a fost împuternicit al filialei Moinești a Petromservice.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE