Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ce au descoperit legiştii în urma autopsiei victimelor care au decedat în TIR-ul de la Spitalul Victor Babeş

Postat la: 14.04.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Medicii legişti au anunţat concluziile preliminare în cazul celor trei pacienţi care au murit, luni seară, după o pană de oxigen la unitatea mobilă de terapie intensivă de la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti.

Potrivit comisarului Marian Mihoci, şeful Serviciului Omoruri de la Poliţia Capitalei, victimele „au suferit o disfucţionalitate, în sensul că alimentarea cu oxigen a fost întreruptă. Cadavrele acestor femei au fost transportate la INML, unde, în această diminieaţă, a fost efectuată necropsia. Concluziile preliminare fiind de insuficienţă respiratorie acută. Au fost audiate în cauză, 15 persoane, atât personal medical, precum şi personal tehnic. Au fost ridicate mai multe documente precum şi imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate în interiorul spitalului", a declarat Marian Mihoci.

Acesta a spus că ancheta continuă în acest caz. „Vom reface filmul evenimentului, prin corelarea acestor declaraţii date, în cauză cu datele tehnice pe care le deţinem în acest moment precum şi datele pe care le vom obţine prin dispunerea expertizelor, precum şi celorlalte rapoarte de constatare în cauză", a precizat şeful Serviciului Omoruri de la Poliţia Capitalei. El a menţionat că o primă ipoteză în ce priveşte cauza defecţiunilor este presiunea mare a instalaţiilor.

„O primă ipoteză ar fi această presiune mărită în cadrul instalaţiei de oxigen, dar nu ştim ce a cauzat. Noi luăm în calcul toate ipotezele, atât o eroare umană, cât şi o defecţiune tehnică", a mai spus Mihovici. Comisarul a mai arătat că Serviciul Omoruri s-a autosesizat în acest caz, nefiind informat că un cadru medical a apelat la 112 imediat după incidentul de la Victor Babeş. „Nu a existat nici un apel la 112 care să sesizeze serviciul Omoruri despre acest lucru", a mai spus acesta. Surse din Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) au susţinut astăzi că un cadru medical a apelat de două ori la numărul de urgenţă 112 şi a solicitat să ia legătura direct cu medicul coordonator SMURD din Centrul Municipal Integrat pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE