Candidatii cu probleme penale care se viseaza primari: Din arestul politiei, direct la primarie
Postat la: 18.08.2020 | Scris de: ZIUA NEWS
0
La alegerile din 27 septembrie 2020, o parte dintre candidatii la fotoliul de primar au probleme cu legea. Unii dintre ei, desi au fost condamnati la inchisoare cu executare, cauta in continuare reabilitare politica.
Laurentiu Neghina, suspendat din functie pentru coruptie in 2015, candideaza din nou. Neghina a fost condamnat la doi ani si opt luni de inchisoare cu suspendare in dosarul "Coruptie la Bacalaureat", prin care s-a dovedit ca isi obtinuse diploma de finalizare a studiilor liceale ca urmare a mitei acordate unor angajati ai Liceului teoretic din Podu Turcului.
Laurentiu Neghina a candidat pe listele comune ale PDL - UNPR sub sigla, "Aliantei pentru Bacau" in 2012 si a castigat mandatul de primar in detrimentul lui Emil Lemnaru (PSD), primar al municipiului Onesti timp de 12 ani. El a fost suspendat din functie in 2015, dupa ce a primit sentinta definitiva in dosar. La alegerile de anul acesta, Laurentiu Neghina va candida la primarie pe listele PMP.
Dosarul "Coruptie la Bacalaureat" de la Liceul Alexandru Vlahuta din Podu Turcului, in care au fost cercetate aproape o suta de persoane, a fost deschis in anul 2010, cand procurorii, politistii de la anticoruptie si jandarmii au descins la examenul de Bacalaureat si au ridicat mai multe plicuri cu bani si liste cu numele unor candidati, despre care anchetatorii spuneau la vremea respectiva ca au platit pentru a trece probele.
Directorii unitatii de invatamant si secretara Liceului din Podu Turcului au fost condamnati la pedepse de doi si trei ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita.
Candidatul PNL pentru functia de primar al comunei Giera, din Timis, retinut pentru trafic de droguri.
Ionut Marius Ciornenchi, candidatul PNL pentru functia de primar al comunei Giera, din Timis, a fost retinut pentru 24 de ore pentru trafic international de droguri si trafic de droguri de risc.
Anchetatorii au stabilit ca "inculpatii au desfasurat activitati de introducere de droguri pe teritoriul Romaniei, din Spania, pentru a le distribui catre lideri marcanti din randul traficantilor de astfel de substante de pe raza municipiului Timisoara. Drogurile erau introduse pe teritoriul tarii noastre prin intermediul unei firme de curierat si erau ridicate de catre inculpati de la curier folosind de documente de identitate false", se arata in comunicatul DIICOT, potrivit pressalert.ro.
Alte doua persoane au fost plasate sub control judiciar in acelasi caz. Candidatul PNL ar fi cel care coordona traficul de droguri, potrivit sursei citate.
In timpul perchezitiilor, anchetatorii ar fi descoperit un tablou cu Pablo Escobar la domiciliul lui Ciornenchi. In plus, au fost gasite o tigareta confectionata artizanal cu cannabis, o folie din aluminiu cu o substanta pulverulenta susceptibila a fi cocaina, sumele de 4.550 de euro si 5.000 de lei, mai multe telefoane mobile, cantare electronice si pungi de vidare pentru ambalat droguri.
Ion Naftanaila, fost primar, actual candidat la Albestii de Muscel, prin decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, este condamnat la o pedeapsa de 3 ani inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de incercare de 6 ani, dupa ce a obtinut pe nedrept fonduri europene, le-a schimbat destinatia si si-a incalcat atributiile.
"In perioada 2006-2012, inculpatul Naftanaila Ion, in calitatea mentionata mai sus, si-a indeplinit atributiile de serviciu cu incalcarea dispozitiilor legale, cu ocazia atribuirii, incheierii si executarii unui contract de executie lucrari si platilor efectuate catre societatea administrata de inculpatul Ionescu Eftimie, in contextul realizarii unui proiect privind alimentarea cu apa a comunei Albestii de Muscel (...). In demersurile sale, primarul a beneficiat si de ajutorul celorlalti doi inculpati, platile respective fiind facute fara nici un fel de documente justificative sau pe baza unor situatii de lucrari, borderouri, centralizatoare cu mentiuni necorespunzatoare adevarului, pentru lucrari care in fapt nu au fost realizate", se precizeaza in comunicat.
In plus, din 2018, Naftanaila este cercetat intr-un nou dosar, acuzat din nou de savarsirea de fapte incriminate prin Legea nr. 78 din 2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie. Daca in primul caz s-a ales cu inchisoare, suspendarea si pierderea mandatului de primar, acum Naftanaila va trebui sa se apere in noul proces in care el este inculpat impreuna cu fostul contabil al Primariei Albestii de Muscel, Ion Bodea, alaturi de un om de afaceri din Pitesti.
Ca primar a activat in PDL, pentru ca acum sa fie prezent pe listele PSD.
Mihai Georgescu a fost condamnat in anul 2010 la o pedeapsa de 4 ani si 6 luni de inchisoare cu executare, la care s-au adaugat si pedepsele complementare pedepsei principale, conform articolelor prevazute in Codul Penal la data condamnarii.
Mihai Georgescu a facut puscarie in dosarul celebru la acea vreme al unor falsificatori de alcool din Calinesti, acesta aflandu-se atunci chiar in pozitia de inspector principal la fisc. Pe parcursul activitatii politice,
Mihai Georgescu a activat in PRM, apoi in PAM, ALDE, PER, pentru ca intr-un final sa ajunga pe lista candidatilor PSD. Asta chiar daca la inceputul anului 2020 presedintele Manzana declara ca Georgescu nu va fi candidatul PSD la Primaria Calinesti, intre timp, tot Georgescu a ramas la Primarie.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
-
Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a acordat un nou termen în procesul Călin Georgescu-anularea alegrilor prezidențiale, pentru 13 ianuarie 2025, pentru când se citează părţile, prin poştă şi prin mail sau fax
-
Candidatul comun zice că nu există nicio legătură între el și partidele de la guvernare. Crin Antonescu și-a anunțat demisia din PNL
Noiua coaliție guvernamentală, formată din PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale, a anunțat astăzi asumarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale de anul viitor, în persoana lui Crin Antonescu. Fostul lider al liberalilor a spus că a acceptat propunerea partidelor de a fi candidatul comun la alegerile prezidențiale viitoare.
-
Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
Marele actor Mircea Diaconu s-a stins din viață cu doar 10 zile înainte de a împlini 75 de ani. Se știa că acesta se confrunta de ceva vreme cu o boală incurabilă, iar ultimele sale momente le-a petrecut pe un pat în Spitalul Fundeni.
-
Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
Omul de afaceri Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume şi persoana desemnată de viitorul preşedinte al SUA, Donald Trump, cu reformarea administraţiei publice, a luat la ţintă Rezerva Federală americană.
-
Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
Blocul suveranist suferă o lovitură extrem de grea, la primul mare test din Parlament. La votul pentru președinții Senatului și Camerei Deputaților, 21 de parlamentari care nu pot fi decât din AUR, POT sau SOS România au votat alături de coaliția pro europeană formată din PSD, PNL, UDMR și Minoritățile Naționale.
-
Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
Românii care retrag sume mari de bani din bancomate intră în atenția Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a anunțat că va monitoriza atent aceste tranzacții pentru a preveni fraudele fiscale.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Bolojan a dat jos 28 de statui românești și a pus 10 monumente pentru Ungaria!
- 2.SRI a intors armele: blochează ordinele lui Klaus Iohannis pentru a preveni o lovitură de stat care sa păstreze la putere actualul regim
- 3.De ce ar fi fost chemat Marcel Ciolacu la Budapesta. Telefonul care a schimbat soarta României!
- 4.O să iasă un iureș de nedescris: Horațiu Potra a condus operațiuni neoficiale în numele statului român
- 5.Până la urmă, rușii lui Putin, sau oamenii lui Trump l-au propulsat pe orbita prezidentialelor pe Georgescu?
- 6.Cercetarile secrete ale Pentagonului: Reîncarnarea este reală. Pe ce informații se bazează raportul serviciilor de informatii
- 7.CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
- 8.Fost procuror general identifică o greșeală care ar putea fi speculată de Călin Georgescu
- 9.O criză mondială uriașă despre care nimeni nu vorbește: urmează un colaps major pentru jumătate dintre cele mai mari economii ale lumii
- 10.Presa americană: Viziunea lui "Trump de România" - respingerea războaielor perpetue și a politicilor woke!
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu