ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Bunicuța paravan - La 82 de ani, client al rețelei de "optimizare" judiciară Coldea-Dumbravă

Postat la: 23.06.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

La venerabila vârstă de 82 de ani, Eleonora Philip, administrator unic și asociat unic al firmei Madofil Star SRL, a intrat în atenția publică după ce a devenit cel mai recent client al controversatei grupări Coldea-Dumbravă. În centrul acestui scandal se află un contract de consultanță semnat cu avocatul Trăilă, pentru care Eleonora a plătit nu mai puțin de 200.000 de euro, în scopul aranjării sentinței nepotului ei, Robert Philip, primarul recent reales al orașului Rovinari și prim vicepreședinte al PNL Gorj.

Firma Madofil Star SRL, administrată de Eleonora, a raportat profituri consistente în ultimii ani, situându-se între 2,4 și 7,3 milioane de euro. Deși Eleonora părea a fi un om de afaceri de succes, în realitate, nepotul său, Robert Filip, utiliza firma drept paravan pentru activitățile sale ilegale.

În 2022, Parchetul European a deschis o anchetă penală împotriva lui Robert Filip și a socrului său pentru falsificarea documentelor necesare obținerii finanțărilor europene destinate dezvoltării Deltei Dunării. Fondurile obținute au fost folosite pentru achiziționarea de utilaje la prețuri supraevaluate de la firmele unui prieten, utilaje care ulterior au fost închiriate altor afaceri din țară, în loc să fie folosite în proiectele pentru care erau destinate.

Interceptările din dosar au dezvăluit că Robert Filip controla efectiv activitatea firmei Madofil Star SRL, în ciuda faptului că nu deținea nicio funcție oficială în cadrul acesteia. Într-o convorbire telefonică din decembrie 2021, primarul cerea unui angajat al firmei un număr de înregistrare pentru a putea semna o hotărâre AGA în numele bunicii sale.

După ce Parchetul European a trimis rechizitoriul în instanță, Robert Philip a apelat la rețeaua Coldea-Dumbravă, cu ajutorul nașului său, Viorel Glăman, fost șef al Gărzii de Mediu București. Glăman l-a contactat pe Naidoni, care l-a conectat cu Dumbravă, acesta din urmă recomandându-l pe avocatul Trăilă.

Costurile pentru serviciile de consultanță juridică au fost uriașe: 200.000 de euro pentru studierea dosarului, alte 200.000 pentru asistența juridică în camera preliminară și încă 200.000 dacă dosarul ar fi fost restituit la Parchet. În total, suma se ridica la 600.000 de euro plus TVA. Prima tranșă a fost plătită de Eleonora Philip, deoarece Robert Philip susținea că nu dispune de fonduri.

Deși Eleonora Filip nu a venit personal la București pentru a semna contractul, acesta i-a fost dus la Gorj, iar banii au fost transferați din contul ei. Potrivit declarației de avere, Robert Filip nu deține niciun cont bancar, circulând doar cu bani lichizi. În declarația sa de avere figurează terenuri, case, apartamente și spații comerciale, dar nu și conturi bancare.

Procurorii DNA au stabilit că Robert Filip, deși sub control judiciar, a depus o cauțiune de 500.000 de euro, iar sechestrul impus pentru aproape 2 milioane de euro a fost revocat de Tribunalul București. Curtea de Apel București a menținut decizia, iar la scurt timp, Coldea, Dumbravă și Trăilă au fost audiați la DNA, devenind suspecți și ulterior inculpați.

Robert Filip a aflat astfel că avocatul Trăilă nu îl mai poate reprezenta, economisind 400.000 de euro, dar rămânând membru al rețelei de optimizare judiciară, fiind astfel un plătitor al serviciilor oferite de Coldea și Dumbravă pentru aranjarea sentinței.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE