Blat pentru scăparea unui fost procuror DNA de închisoare! Culisele unui caz controversat
Postat la: 23.06.2019 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Achitarea fostului procuror al DNA, Eugen Stoina, de către Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), ar putea avea la bază o înțelegere făcută în secret.
Înalta Curte de Casație și Justiție l-a achitat pe fostul procuror al DNA, Eugen Stoina. Chiar dacă a fost acuzat că a condus sub influența alcoolului, acesta a fost trimis în judecată numai pentru sustragere de la prelevarea de mostre biologice.
În ianuarie 2018, acesta a distrus mai multe mașini în care a intrat în timp ce își conducea Mercedesul. Stoina a fost achitat vineri, 21 iunie 2019, de CCJ, în temeiul art. 16 alin. 1 lit. b) teza I din Codul de procedură penală- „fapta nu este prevăzută de legea penală", pentru acuzația de sustragere de la prelevarea de mostre biologice.
„In baza art. 396 alin. 5 rap. la art. 16 alin. 1 lit. b teza I din Codul de procedura penala, achita pe inculpatul STOINA EUGEN pentru savarsirea infractiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, prev. de art. 337 teza a II-a din Codul penal. Conform art. 275 alin. 3 din Codul de procedura penala, cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Cu apel in termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei. Pronuntata in sedinta publica azi, 21 iunie 2019,", se arată în minuta instanței.
Potrivit Lumea Justiției, acest caz ar indica un mare blat făcut pentru scăparea lui Eugen Stoina. În prima fază, Secția de urmărire penală și criminalistică din PICCJ a dispus începerea urmăririi penale față de Eugen Stoina și pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice. Nu se știe de ce nu a mai putut fi probat Stoina că a condus sub influența băuturilor alcoolice.
După producerea accidentului, pe data de 11 ianuarie 2018, Eugen Stoina a fost dus cu SMURD-ul la Spitalul Elias pentru a-i fi recoltate probe biologice. Totuși, acest lucru nu s-a întâmplat, întrucât Stoina a părăsit spitalul după ce și-a declinat o falsă calitate, aceea de procuror DIICOT, fără să i se ia probe de sânge. Aceste aspecte au fost constatate într-un proces verbal al polițiștilor, în care a fost citat medicul de gardă, acesta din susținând că Eugen Stoina ar fi declarat că are alte drepturi. Medicii de la Spitalul Elias au constatat că fostul procuror DNA Eugen Stoina prezenta „halena etanolică".
Art. 190 alin. (8) din Codul de procedură penală prevede ca:
„In cazul conducerii unui vehicul de catre o persoana aflata sub influenta bauturilor alcoolice sau a altor substante, recoltarea de probe biologice se efectueaza din dispozitia organelor de constatare si cu consimtamantul celui supus examinarii, de catre un medic, asistent medical sau de o persoana cu pregatire medicala de specialitate, in cel mai scurt timp, intr-o institutie medicala, in conditiile stabilite de legile speciale".
Stoina nu a fost examinat, iar în procesul verbal încheiat de polițiști nu s-a precizat nimic despre faptul că s-ar fi cerut recoltarea de probe de sânge și că fostul procuror DNA a refuzat. Este posibil ca oamenii legii nici măcar să nu îl fi însotit la spital, având în vedere că în procesul verbal nu au fost prezentate declarații ale medicilor.
Totuși, lui Stoina i s-au luat probe. La mai bine de trei ore de la producerea accidentului, fostul procuror DNA a fost căutat de organele de poliție rutieră, reușindu-se contactarea telefonică a acestuia la ora 17.55, așa cum a dezvăluit SIIJ.
Stoina s-a prezentat la sediul poliției rutiere, unde a fost testat cu aparatul alcooltest, reieșind â o alcoolemie de 3,2 la mie.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Descoperire de excepție: Amuleta de argint care ar putea rescrie istoria creștinismului
O amuletă de argint, veche de aproape 1.800 de ani, descoperită în Germania, oferă una dintre cele mai timpurii dovezi ale răspândirii creștinismului la nord de Alpi. Artefactul, denumit „inscripția de argint de la Frankfurt", a fost găsit în timpul unor săpături arheologice efectuate între 2017 și 2018.
-
De Solstitiul de iarna din 2024 s-a atins AGI. Cum ar putea Inteligenta Artificială să influențeze evoluția umană de acum incolo
O veste uriasa a trecut mai putin observata. Pe 21 decembrie 2024, de soltitiu de iarna, OpenAI prin ChatGPT-o3 a atins ceea ce specvialistii in domeniu spun ca e AGI (Artificial General Inteligence) adica Inteligența Artificială a inceput sa gandeasca precum cea umana, folosind algorimi complecsi, precum si o intuitie in stadiul incipient.
-
Televiziunile de știri pierd la greu banii de campanie. Politicienii au început deja să se orienteze către TikTok
Deja 65% dintre companii aleg să se promoveze pe social media, nu pe TV. Din start, este o pierdere pentru televiziuni. Dacă se vor împuțina și banii de la partide și independenți, va fi o situație destul de dificilă. Iată doar câți bani dăduseră formațiunile în campania precedentă:
-
Afacerea Rafo Onești: România e obligată să plătească zeci de milioane de euro unui oligarh rus
Statul român trebuie să-i plătească 85 de milioane de euro fostului proprietar rus al Rafo Onești, la decizia unui tribunal arbitral de la Centrul Internațional de Reglementare a Disputelor privind Investițiile de pe lângă Banca Mondială (ICSID) din SUA.
-
Serviciile ruse de informații: SBU a încercat uciderea unor ofiţeri de rang înalt şi a familiilor acestora în Moscova
Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunțat joi că a dejucat mai multe comploturi ale serviciilor de informaţii ucrainene (SBU) ce vizau uciderea de ofiţeri ruşi de rang înalt şi familiile acestora la Moscova, folosind bombe deghizate ca baterii externe sau dosare de documente.
-
Tarife RCA mai scumpe cu până la 30%: noile prețuri de referință ale polițelor obligatorii pentru șoferi
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat noile tarife de referință pentru polițele RCA, valabile în următoarele șase luni.
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Bolojan a dat jos 28 de statui românești și a pus 10 monumente pentru Ungaria!
- 2.SRI a intors armele: blochează ordinele lui Klaus Iohannis pentru a preveni o lovitură de stat care sa păstreze la putere actualul regim
- 3.De ce ar fi fost chemat Marcel Ciolacu la Budapesta. Telefonul care a schimbat soarta României!
- 4.O să iasă un iureș de nedescris: Horațiu Potra a condus operațiuni neoficiale în numele statului român
- 5.Până la urmă, rușii lui Putin, sau oamenii lui Trump l-au propulsat pe orbita prezidentialelor pe Georgescu?
- 6.Cercetarile secrete ale Pentagonului: Reîncarnarea este reală. Pe ce informații se bazează raportul serviciilor de informatii
- 7.CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
- 8.Fost procuror general identifică o greșeală care ar putea fi speculată de Călin Georgescu
- 9.O criză mondială uriașă despre care nimeni nu vorbește: urmează un colaps major pentru jumătate dintre cele mai mari economii ale lumii
- 10.Secretul murdar al Europei: Bătrânul continent se prăbușește în ritm accelerat
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu