Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












„Biden a luat mită!", declară procurorul ucrainean concediat la presiunile actualului președinte al SUA

Postat la: 26.08.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Mykola Zlochevsky a fondat în 2002, alături de un partener, holdingul Burisma. La vremea respectivă fiecare dintre cei doi parteneri dețineau 50% din acțiuni. Domeniul de activitate era extracția, prelucrarea și distribuirea gazelor naturale și a petrolului.

În 2011 firma este vândută unei companii offshore cu sediul în Cipru. În 2012 Oleg Kanivets, președintele de atunci al Băncii Naționale a Ucrainei, declară că noul proprietar Burisma este Oleg Kolomoysky, prin conglomeratul său Privat.

Mykola Zlochevsky, fondatorul Burisma, a fost ministru al Ecologiei și Resurselor Naturale în perioada iulie 2010 - aprilie 2012. Din fotoliul de ministru a acordat propriei sale companii permise de foraj pentru petrol și gaze în Ucraina.

Victor Shokin, procurorul general al Ucrainei în perioada 2015-2016, a declarat într-o depoziție din 2019 că au existat cinci dosare penale împotriva lui Zlochevesky, inclusiv spălare de bani, corupție, transferuri ilegale de fonduri și profit prin intermediul corporațiilor-fantomă în timp ce era ministru în exercițiu.

Joe Biden, vicepreședintele de atunci al SUA, devenise responsabil cu politica SUA față de Ucraina în februarie 2014, imediat după succesul revoluției portocalii de la Kiev în urma căreia Victor Ianukovici, președintele pro rus al Ucrainei, a fost demis din funcție și s-a refugiat în Rusia.

În aprilie 2014 conducerea Burisma îl angajează pe Hunter Biden, fiul lui Joe Biden, la vremea respectivă vicepreședintele SUA, și îl numesc director și membru al consiliului de administrație cu un salariu lunar de peste 80.000$.

Victor Shokin a fost numit procuror general al Ucrainei în februarie 2015. La vremea respectivă erau în plină desfășurare investigațiile împotriva fondatorului Burisma. În 2 noiembrie 2015 se încearcă asasinarea sa, dar supraviețuiește datorită geamurilor antiglonț de la biroul său.

În decembrie 2015 Joe Biden, vicepreședintele de atunci al SUA, efectuează o vizită la Kiev. În timpul discuției cu Petro Poroșenko, președintele de atunci al Ucrainei, îl atenționează pe acesta că dacă nu-l concediază pe Victor Shokin, SUA va bloca un împrumut de un miliard de dolari către Ucraina. Ulterior Biden a declarat următoarele: „M-am uitat la ei și le-am spus: „Plec în șase ore. Dacă procurorul nu este demis, nu primiți banii". [...] A fost concediat. Și au pus în loc pe cineva care era solid în acel moment„.

Victor Shokin, procurorul la care se referă Biden, tocmai a acordat un interviu postului de televiziune american Fox News. Interviul va fi difuzat sâmbătă seara la ora 8 PM, adică duminică dimineața la ora 3 AM în România. Deocamdată au apărut pe internet doar câteva fragmente. Într-unul dintre acestea Shokin spune următoarele:

„Nu vreau să fac speculații, dar convingerea mea personală fermă este că da, acesta a fost cazul. Au fost mituiți (Biden tatăl și fiul, n.n). Faptul că Joe Biden a dat 1 miliard de dolari în schimbul concedierii mele nu este caz de corupție?"

În concluzie avem așa: Ucraina, Burisma, Oleg Kolomoysky, patronul lui Volodimir Zelenski, actualul președinte al Ucrainei, Joe Biden, la vremea respectivă vicepreședintele SUA, Hunter Biden, plătit de Burisma cu peste 80.000$ pentru calitatea sa de fiu al vicepreședintelui SUA, corupție, mită, trafic de influență și în SUA este anchetat și i se fac dosare penale nu lui Biden, ci lui Donald Trump, fostul președinte al SUA!

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE