Biden a intrat în atenția procurorilor. Documente clasificate din perioada în care a fost vicepreședinte au fost descoperite în biroul său privat.
Postat la: 10.01.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Mai multe documente clasificate din perioada în care președintele Joe Biden a fost vicepreședinte au fost descoperite toamna trecută într-un birou privat, au recunoscut luni avocații lui Biden.
Procurorul general Merrick Garland i-a cerut procurorului general al SUA din Chicago să investigheze acest caz, a declarat pentru CNN o sursă familiarizată, iar republicanii din Congres sunt și ei luați în seamă.
Avocații lui Biden spun că au găsit materialele guvernamentale în noiembrie, în timp ce închideau un birou din Washington, DC - Penn Biden Center for Diplomacy and Global Engagement - pe care Biden l-a folosit în cadrul relației sale cu Universitatea din Pennsylvania, unde a fost profesor onorific din 2017 până în 2019.
Mai puțin de o duzină de documente clasificate au fost găsite în biroul lui Biden, a declarat o altă sursă pentru CNN. Nu este clar la ce se referă documentele sau de ce au fost duse în biroul privat al lui Biden. Titularii de funcții federale sunt obligați prin lege să renunțe la documentele oficiale și la dosarele clasificate atunci când își încheie serviciul guvernamental.
"Casa Albă cooperează cu Arhivele Naționale și cu Departamentul de Justiție în ceea ce privește descoperirea a ceea ce par a fi documente ale administrației Obama-Biden, inclusiv un număr mic de documente cu marcaje clasificate", a declarat Richard Sauber, consilierul special al președintelui Biden, într-un comunicat.
"Documentele au fost descoperite atunci când avocații personali ai președintelui împachetau dosare adăpostite într-un dulap încuiat pentru a se pregăti să elibereze spațiul de birouri de la Penn Biden Center din Washington, D.C. Președintele a folosit periodic acest spațiu de la jumătatea anului 2017 până la începutul campaniei din 2020. În ziua acestei descoperiri, 2 noiembrie 2022, Biroul de consiliere al Casei Albe a notificat Arhivele Naționale. Arhivele au intrat în posesia materialelor în dimineața următoare".
"Descoperirea acestor documente a fost făcută de avocații președintelui", a adăugat Sauber. "Documentele nu au făcut obiectul niciunei solicitări sau anchete anterioare din partea Arhivelor. De la această descoperire, avocații personali ai președintelui au cooperat cu Arhivele și cu Departamentul de Justiție într-un proces pentru a se asigura că orice document al administrației Obama-Biden se află în mod corespunzător în posesia Arhivelor".
La un summit desfășurat luni seară în Mexico, Biden a ignorat întrebările reporterilor cu privire la documentele clasificate. Garland, care a participat, de asemenea, la summit, se afla la stânga președintelui.
Materialele clasificate includeau unele dosare strict secrete cu denumirea de "informații sensibile compartimentate", cunoscută și sub numele de SCI, care este utilizată pentru informații extrem de sensibile obținute din surse de informații.
După descoperire, avocații lui Biden au contactat imediat Administrația Națională a Arhivelor și Înregistrărilor (National Archives and Records Administration), care a început să cerceteze problema, a precizat sursa. Echipa lui Biden a cooperat cu NARA, care ulterior a ajuns să considere situația ca fiind o greșeală datorată lipsei de măsuri de protecție a documentelor, a precizat sursa.
În noiembrie, NARA a trimis o sesizare Departamentului de Justiție pentru a analiza problema, a declarat pentru CNN o sursă care cunoaște situația.
Procurorul american din Chicago, John Lausch Jr, investighează cazul. Lausch a fost una dintre rarele persoane din epoca Trump cărora nu li s-a cerut să demisioneze după învestirea lui Biden. El a fost numit de Trump în 2017 și confirmat în unanimitate de Senat.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Oamenii de știință au descoperit o funcție neașteptată - plămânii noștri produc sânge!
Cercetările au arătat că plămânii nu ne ajută doar să respirăm - ei joacă, de asemenea, un rol-cheie în producerea sângelui. În cadrul unui studiu revoluționar, oamenii de știință au descoperit că plămânii șoarecilor generează peste 10 milioane de trombocite în fiecare oră, reprezentând majoritatea trombocitelor din fluxul sanguin al animalelor.
-
Un român și-a transformat Dacia 1300 în mașină electrică. Cât a costat proiectul
Un român și-a transformat Dacia 1300 într-o mașină electrică și a obținut omologarea la RAR. Dacia modificată are un motor de 40KW și o baterie de 20KWh.
-
Fenomenul care sfidează logica: „Timp Negativ" observat în experimente cuantice. Descoperirea controversată despre natura realității
Oamenii de știință de la Universitatea din Toronto susțin că au demonstrat existența „timpului negativ" într-un mod fizic și concret, nu doar teoretic. Rezultatele experimentelor lor, deși încă nepublicate într-un jurnal de specialitate, au atras atenția și scepticismul comunității științifice internaționale.
-
Oamenii de știință au descoperit un al doilea nucleu ascuns în interiorul Pământului
Miezul interior nu este doar o minge solidă de nichel și fier, ci este format din două straturi: o regiune centrală distinctă înglobată într-un înveliș exterior.
-
Baba Vanga: Predicții Îngrijorătoare pentru 2025 - „Începutul Apocalipsei"
Previziunile Babei Vanga continuă să fascineze și să înspăimânte, chiar și la aproape trei decenii de la moartea sa. Pentru anul 2025, celebra clarvăzătoare a făcut profeții alarmante, sugerând că ar putea marca „începutul apocalipsei".
-
Descoperirea finalului de an: Astronomii au găsit canale ascunse ce leagă sistemul nostru solar de alte colțuri ale universului
Sistemul nostru solar este situat într-o zonă specifică a spațiului cosmic, denumită Bula Fierbinte Locală, o regiune ce se extinde pe aproximativ 300 de ani-lumină, formată în urma mai multor explozii stelare de tip supernovă. Ultimele observații științifice au scos la iveală un detaliu extrem de important.
-
CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
O ancheta incendiara a snoop.ro demonstreaza ca promovarea masiva a lui Calin Georgescu de pe tik-tok nu a fost un atac cibernetic rusesc.
-
Joe Biden a aprobat unul dintre ultimele sale acte și aruncă în aer relația dintre SUA și China
Preşedintele american, Joe Biden, a aprobat un ajutor militar de 571 de milioane de dolari pentru Taiwan, a anunţat vineri Casa Albă.
-
Elon Musk, mesaj exploziv, despre alegerile din România: "Cum să nu fie considerat un dictator?!"
Omul de afaceri Elon Musk, cel mai apropiat om al lui Donald Trump, a distribuit articolul unui jurnalist Reuters, care analizează situația politică din România. După ce a citit detaliile din țara noastră, Elon Musk s-a întrebat cum poate un judecător să anuleze alegerile prezidențiale și să nu fie considerat un dictator.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Bolojan a dat jos 28 de statui românești și a pus 10 monumente pentru Ungaria!
- 2.SRI a intors armele: blochează ordinele lui Klaus Iohannis pentru a preveni o lovitură de stat care sa păstreze la putere actualul regim
- 3.De ce ar fi fost chemat Marcel Ciolacu la Budapesta. Telefonul care a schimbat soarta României!
- 4.O să iasă un iureș de nedescris: Horațiu Potra a condus operațiuni neoficiale în numele statului român
- 5.Până la urmă, rușii lui Putin, sau oamenii lui Trump l-au propulsat pe orbita prezidentialelor pe Georgescu?
- 6.Cercetarile secrete ale Pentagonului: Reîncarnarea este reală. Pe ce informații se bazează raportul serviciilor de informatii
- 7.Fost procuror general identifică o greșeală care ar putea fi speculată de Călin Georgescu
- 8.O criză mondială uriașă despre care nimeni nu vorbește: urmează un colaps major pentru jumătate dintre cele mai mari economii ale lumii
- 9.Angela Merkel face dezvăluiri. Fostul cancelar al Germaniei nu crede in șarada lui Donald Trump
- 10.CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu