Bataie de joc de la Examenul de Titularizare, la Educatie Muzicala din 20 Iulie 2016
Postat la: 01.08.2016 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Candidatii au fost sabotati de Ministerul Educatiei. Primul subiect se refera la Semiografia moderna a notatiei contemporane, muzicala; acestia trebuiau la examenul de titularizare sa dea raspunsurile direct pe foaia cu subiectele de la examen, sa defineasca cele 12 semne conventionale, inventate de anumiti compozitori din secolul XX.
Publicam in cele ce urmeaza scrisoarea adresata redactiei de unul dintre candidati, caruia, din motive evidente, ii protejam numele:
"Studentii absolventi de la sectia Pedagogie Muzicala si candidatii de la examen au marturisit ca nu au studiat niciodata in cadrul cursurilor la facultatea de Muzica, si nu se afla in programa academica la nici un curs studiul semiografiei moderne cu semnele notatiei contemporane. Cu atat mai rau, subiectul semiografia moderna a notatiei contemporane nu este inclusa nici la Examenele de Licenta si nici la Examenele de Masterat.
Candidatii de la examenul de Titularizare au fost nevoiti sa ia legatura cu profesorii universitari cu care au studiat pentru a li se explica ce sunt cu aceste 12 semne din foaia de examen. Candidatii nu au primit nici un raspuns concret, datorita faptului ca nici profesorii universtiari nu stiau sa raspunda la acest subiect de pe foaia de examen, de la Titularizare, pe care Ministerul Educatiei l-a dat la examenul candidatilor de la Educatie Muzicala. Un alt incident flagrant pe care Ministerul Educatiei l-a facut la Examenul de Titularizare cu toti candidatii de la Pedagogie muzicala, este faptul ca Ministerul Educatiei a omis un adevar, ca sunt doua categorii de absolventi inscrisi la examenul de Titularizare:
1. Absolventi cu studii de licenta (durata facultatii de 3 ani) iar dupa terminarea celor 3 ani, cu obtinerea examenului de licenta urmeaza
2. Absolventi cu studii de Masterat (durata 2 ani).
In care, studentii de la Universitatea de Muzica din Cluj, Bucuresti, Craiova, Iasi, etc. inscrisi la sectia Pedagogie Muzicala - studii de licenta - nu au studiat Semiografia secolului XX cu semnele contemporane. Abia la Master o singura facultate din tara (la Cluj) preda studentilor inscrisi in cadrul facultatii de Pedagogie Muzicala , la cursul de Teoria Muzicii - Semiografia secolului XX cu semnele contemporane.
Nu intelegem de ce Ministerul Educatiei nu verifica inainte programa academica si sa se consulte cu Universitatile de Muzica din tara la elaborarea subiectelor pentru examenul de titularzare, conform disciplinelor si continuturilor predate pe care absolventii de facultati le-au studiat in cadrul cursurilor de licenta si master? Nu este normal candidatii sa primeasca un subiect de examen academic pe care acestia nu l-au studiat in cadrul cursurilor universitare si sa fie defavorizati la obtinerea notelor bune prin sabotarea examenelor.
Iar Ministerul Educatiei a sabotat examenul Candidatilor cerandu-le si studentilor absolventi de Pedagogie Muzicala- cu studii de licenta, sa scrie pe foaia de examen despre un subict pe care acestia nu l-au studiat la facultate niciodata, pentru ca nu face parte din programa academica a cursurilor de licenta , la fel cu absolventii de Pedagogie Muzicala de la Master.
Ca sa se inteleaga mai bine sabotarea flagranta pe care Ministerul Educatiei a facut-o cu candidatii inscrisi la Examenul de titularizare, la disciplina Educatie Muzicala, vom transpune situatia de la titularizare, exemplara cu a elevilor de clasa a 8-a , se li se ceara la examenul de capacitate sa resolve un subiect de clasa a 10-a sau a 11-a. Cam asa a facut Ministerul Educatiei cu absolventii studiilor de licenta si masterat.
Aratam inscrisuri ale programelor academice de la diferite facultati de muzica din tara, la Sectia Pedagogie Muzicala, disciplina Teoria Muzicii, unde nu se regaseste studiul Semiografiei moderne cu semnele contemporane.
Din pacate, Ministerul Educatiei a sabotat pe toti candidatii de la Examenul de Titularizare, la Disciplina Educatie Muzicala. Acesta este si motivul pentru care, multi candidati au picat examenul. Candidatii au fost sabotati de Ministerul Educatiei, dandu-le subiecte care nu se studiaza la facultate. Ba mai mult, in Metodologia pentru Examenul de Titularizare, Ministerul Educatiei a cerut candidatilor sa stie Semiografia moderna, cand aceasta nu se studiaza la nici o facultate din tara.
Un alt incident neplacut care a avut loc in timpul examenului de titularizare, candidatii de la Educatie Muzicala au intampinat probleme, create de Ministerul Educatiei. Li s-a cerut in Foaia de Subiecte de examen sa completeze direct raspunsurile, acestia au dat deja raspunsurile pe foaia de Subiecte de la examen, si dupa o ora si jumatate, in timpul examenului, candidatii au primit o notificare de la Ministerul Educatiei ca nu trebuie sa mai dea raspunsul direct in Foaie cu Subiecte, si sa raspunda pe foaia de examen si la subiectul I. Dupa ce aceasta confuzie grava, studentii au pierdut inca 15-20 minute pentru a transcrie tot de pe foaia cu subiecte direct pe foaia de examen.
Ministerul Educatiei Trebuie sa faca reforma si in cazul Examenelor de Titularizare impreuna cu reforma invatamantului gimnazial si liceal. Intelegem de ce profesorii iau note mici la examenele de Titularizre, an de an, profesorii sunt sabotati prin conceperea subiectelor in mod intentionat gresit si lipsita de colaborare intre Institutiile de invatamant pe care le are in subordine, special pentru ai sabota, si pentru a nu le crea sansa profesorilor sa devina titulari la locul de munca. Nu pentru ca nu sunt pregatiti profesorii, ci pentru modul in care li se cere profesorilor sa fie pregatiti cu subiecte pe care nici nu le-au auzit in viata lor si nici nu le-au studiat in cadrul cursurilor universitare."
Documente programa si cerinte AICI, AICI, AICI si AICI. Alte documente doveditoare AICI, AICI, AICI si AICI
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Atacatorul din SUA era un fost militar care a luptat în Afganistan: dorea să-și ucidă familia și simpatiza gruparea ISIS
Într-o serie de videoclipuri, Shamsud-Din Jabbar, suspectul din atacul mortal de Anul Nou din New Orleans, a vorbit despre planurile pe care le făcea pentru a-şi ucide familia şi despre vise care l-au ajutat să-şi dorească să se alăture ISIS, potrivit mai multor oficiali informaţi cu privire la anchetă.
-
Descoperire uriașă: Marea Piramidă din Giza concentrează și amplifică energia electromagnetică
Marea Piramidă din Giza, una dintre cele mai fascinante structuri antice, a fost recent subiectul unor studii științifice care au evidențiat proprietăți electromagnetice remarcabile.
-
Câte ore din viață îți ia un singur pachet de țigări? Cercetătorii au făcut o descoperire tulburătoare
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la University College London sugerează că fiecare țigară fumată scade speranța de viață cu aproximativ 20 de minute. Potrivit calculelor, un pachet de 20 de țigări ar echivala cu aproape șapte ore pierdute din viața unui fumător.
-
Ion Cristoiu a rămas, în câteva secunde, fără câteva zeci de mii de lei după ce a căzut în plasa fraudelor online
Anul Nou vine cu înşelătorii vechi. Fraudele online s-au înmulţit şi trebuie să fim mult mai vigilenţi când primim apeluri şi mesaje pe telefon. A păţit-o de curând şi cunoscutul ziarist Ion Cristoiu care, din neatenţie, a oferit acces unui necunoscut la datele sale bancare. Rezultatul - în câteva secunde a rămas fără 20.000 de lei.
-
O nouă pandemie devastatoare ar putea urma. Experții avertizează despre pericolele mult mai mari decât Covid-19
Pandemia de Covid-19 a schimbat lumea, provocând milioane de decese și o criză economică globală. Cu toate acestea, experții avertizează că următoarea pandemie ar putea fi mult mai gravă, ceea ce face esențială pregătirea pentru a face față unui agent patogen necunoscut.
-
Un copil de 8 ani a rezistat cinci zile într-un parc de vânătoare plin cu lei. Ce tehnici de supraviețuire a folosit
Un băiat de opt ani a fost găsit în viaţă după ce a supravieţuit cinci zile într-un parc de vânătoare populat cu lei şi elefanţi în nordul statului Zimbabwe, a relatat un membru al parlamentului din această ţară, potrivit BBC.
-
Apelul internațional al lui Călin Georgescu: "Corupția ne-a luat dreptul sacru acordat exclusiv de Dumnezeu"
Călin Georgescu și-a pus speranța în CEDO pentru a șterge anularea alegerilor prezidențiale din România. Într-un mesaj publicat în limba engleză, candidatul la prezidențiale, cere ajutorul întregii lumi democratice pentru nedreptatea pe care susține că o înfruntă.
-
Ce crede omul cu cel mai mare IQ despre ce ni se întâmplă după moarte: "Este încetarea relației cu corpul fizic particular. Vi se poate oferi un corp înlocuitor"
Chris Langan, considerat „cel mai inteligent om din lume" datorită unui IQ estimat între 190 și 210, și-a împărtășit gândurile despre moarte și viața de apoi într-un episod al podcastului Theories of Everything, găzduit de Curt Jaimungal. Viziunea sa, fundamentată pe o combinație de matematică, filosofie și spiritualitate, oferă o perspectivă profundă asupra acestui subiect complex și universal.
-
Miracolul argentinian se poate transforma în film de groază - Aprecierea uriașă a monedei pune presiune pe Javier Milei
Peso-ul argentinian s-a întărit în termeni reali mai mult decât orice altă monedă în 2024, sporind popularitatea președintelui libertarian Javier Milei, chiar dacă economiștii pun la îndoială sustenabilitatea prețurilor ridicate din Argentina.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.O să iasă un iureș de nedescris: Horațiu Potra a condus operațiuni neoficiale în numele statului român
- 2.CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
- 3.Până la urmă, rușii lui Putin, sau oamenii lui Trump l-au propulsat pe orbita prezidentialelor pe Georgescu?
- 4.Cercetarile secrete ale Pentagonului: Reîncarnarea este reală. Pe ce informații se bazează raportul serviciilor de informatii
- 5.Fost procuror general identifică o greșeală care ar putea fi speculată de Călin Georgescu
- 6.Secretul murdar al Europei: Bătrânul continent se prăbușește în ritm accelerat
- 7.Ies la iveală abuzuri inimaginabile ale lui Alfred Bulai. Își bătea elevele de școală generală la fundul gol pe care le apleca peste bancă
- 8.New York Times: Anulînd fără dovezi alegerile, CCR a oferit un cadou Rusiei
- 9.Asasinarea generalului rus: a fost publicată prima mărturie a suspectului reţinut
- 10.Fostul dictator sirian Bashar al-Assad deține proprietăți imobiliare in România conform unei liste publicate de Wall Street Journal
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu