Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












ANI sesizează DNA în cazul unui preot abonat la contracte cu statul. A fost consilier în Ministerul Dezvoltării, la cabinetul unui apropiat al lui Liviu Dragnea

Postat la: 25.09.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Agenția Națională de Integritate (ANI) anunță că a sesizat Direcția Națională Anticorupție (DNA) în cazul lui Mădălin Adrian Iscru, fost consilier în Ministerul Dezvoltării, suspectat de fals în declarații și folosirea unor informații care nu sunt destinate publicității.

Recorder a scris despre Mădălin Iscru, preot la o parohie din județul Tulcea, care din poziția de administrator de firmă a primit zeci de contracte finanțate de Ministerul Dezvoltării, unde a fost consilier al lui Adrian Gâdea, fost președinte al Consiliului Județean Teleorman și un apropiat al lui Liviu Dragnea.

Potrivit ANI, în perioada 2 august - 1 octombrie Mădălin Adrian Iscru a fost consilier personal la cabinetul unui secretar de stat din Ministerul Dezvoltării și Administrației Publice (MDRAP). În această perioadă, respectiv în 23 august, societatea comercială Siluan Proiect S.R.L., unde Iscru avea calitatea de asociat unic și funcția de administrator, a încheiat cu Primăria comunei Casimcea, județul Tulcea, două contracte de prestări servicii în valoare totală de 45.771,88 de lei. Cele două contracte au fost finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală, coordonat de MDRAP.

Conform Agenției de Integritate, întrucât prin deținerea funcției și exercitarea atribuțiilor de serviciu în MDRAP Iscru a avut acces la informații privind procesul de utilizare a fondurilor de către beneficiarii Programului Național de Dezvoltare Locală, finanțat de MDRAP, sunt indicii că acesta a folosit informaţii care nu sunt destinate publicităţii sau a permis accesul unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

ANI spune că indiciile au la bază și demersurile făcute de Iscru - preluarea unei societăți comerciale, S.C. Hercinic S.R.L., care în perioada 2016 - 2017 avea 0 profit, 10 lei cifră de afaceri și 0 angajați.

"Astfel, la patru zile după încetarea funcției de consilier, S.C. Hercinic S.R.L. încheie contracte prin PNDL cu mai multe unități administrativ-teritoriale. În perioada 05 octombrie - 28 decembrie 2018, S.C. Hercinic S.R.L. a încheiat 53 de contracte cu 9 unități administrativ-teritoriale, în valoare de aproximativ 13.479.950 lei, finanțate prin PNDL", afirmă ANI.

De asemenea, în perioada 3 decembrie 2018 - 4 ianuarie 2019 Iscru a avut și calitatea de consilier onorific al Ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Agenția Națională de Integritate mai arată că sunt indicii și privind săvârșirea infracţiunii de fals în declarații, întrucât în declarațiile de interese depuse de către Iscru la numirea și la încetarea din funcția de consilier personal la MDRAP nu a menționat calitatea de asociat unic și funcția de administrator la S.C. Siluan Proiect SRL., societate care a încheiat contracte cu o unitate administrativ-teritorială prin PNDL.

Mădălin Iscru, preot la o parohie din județul Tulcea, a fost consilier al lui Adrian Ionuţ Gâdea, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării şi fost preşedinte al Consiliului Județean Teleorman, care i-a urmat în funcție lui Liviu Dragnea. Adrian Gâdea, fost deputat PSD și considerat unul dintre apropiații lui Liviu Dragnea, este și inculpat în dosarul "Belina".

Cazul preotului Iscru, "Dumnezeul achizițiilor", a fost semnalat de Recorder, care a scris că firma Hercinic SRL administrată de Adrian Iscru a câştigat 130 de contracte publice fără licitaţie în valoare de câteva milioane de euro. Conform jurnalistilor Recorder, Mădălin Iscru a creat o rețea prin care, din poziția de administrator de firmă, a primit zeci de contracte finanțate de Ministerul Dezvoltării. În urma anchetei jurnalistice, DNA și Poliția Tulcea s-au sesizat în acest caz.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE