ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




ANCOM într-un document oficial: Nu deținem studii privind efectele tehnologiei 5G asupra persoanelor sau animalelor!

Postat la: 08.12.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a admis, într-un răspuns adresat unui cetățean, că nu deține studii privind efectele tehnologiei 5G asupra oamenilor sau animalelor.

„ANCOM nu se poate pronunța cu privire la efectele câmpului electromagnetic asupra sănătății populației, aspect aflat în sfera sănătății publice. Totodată, având în vedere că instituția noastră nu are atribuții legate de sănătatea publică, vă informăm că nu deținem studii privind efectele tehnologiei 5G asupra persoanelor sau animalelor", se precizează în răspunsul ANCOM trimis lui Radu-Bogdan Buțu și ajuns în posesia redacției.

ANCOM precizează, „cu titlul general" că „că în România valoarea intensității câmpului electromagnetic este reglementată în conformitate cu practicile adoptate şi în Uniunea Europeană. Ordinul ministrului sănătăţii publice nr.1193/2006 pentru aprobarea Normelor privind limitarea expunerii populaţiei generale la câmpuri electromagnetice de la 0 Hz la 300 GHz (înlocuieşte Ordinul ministrului sănătăţii şi familiei nr.1007/2002) preia din restricțiile prevăzute în Recomandarea 1999/519/EC privind limitarea expunerii populaţiei generale la câmpuri electromagnetice (de la 0 Hz la 300 GHz). Comisia internaţională de protecţie la radiaţii neionizante (ICNIRP) a avizat această recomandare care a devenit document de referinţă pentru toate Statele Membre ale UE".

Legea 5G a fost adoptată de Parlament în 2021. În august 2020, Academia Română lansa un apel la dezbatere privind efectele tehnologiei 5G asupra populației, invitând la moderație.

„Comunicatul a stârnit controverse, ignorându-se faptul că Academia Română a solicitat o analiză a impactului utilizării pe termen lung, deci ca urmare a expunerii de lungă durată a populației la radiațiile emise de aceste tehnologii. Studiile au menirea să trateze într-o manieră echilibrată avantajele și dezavantajele acestor tehnologii și să evalueze potențialul de risc asupra sănătății. Academia Română nu se opune implementării noilor tehnologii, ci dorește să fie luat în considerare principiul medical al prevenției înainte de trecerea la utilizarea lor pe scară largă", a menționat Academia, ulterior.

În urma reacției violente a presei „mainstream" care nu a acceptat niciun fel de dezbatere, Academia a retras comunicatul. Un articol Digi24 din mai 2023 susține că peste 700.000 de români foloseau această tehnologie, fără să existe niciun fel de studiu de impact asupra sănătății populației, după cum relevă comunicatul ANCOM.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE