Analiză: Europa sacrifică Rusia pentru Ucraina dar nu a socotit costul acestei decizii și își sporește obligațiile și dependența față de SUA!
Postat la: 17.10.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Tragedia țărilor europene care au fost nevoite să aleagă o parte în războiul din Ucraina poate fi interpretată ca "un pas care le grăbește prăbușirea".
Pentru că, așa cum subliniază des specialiștii în istoria Occidentului, este foarte rar ca statele europene să cadă de acord în privința unui subiect, așa cum se întâmplă în cazul războiului din Ucraina. Ultima dată, Europa a fost unită la sfârșitul Războiului Rece, încheiat cu destrămarea Uniunii Sovietice. Pe atunci se intonau peste tot cântece despre pace și cooperare, susține editorialistul Bercan Tutar în Cotidianul turc Sabah preluat de Rador.
În 1992 a fost construită prima conductă dinspre Rusia către Europa. Conducta Yamal, lungă de 4.100 de kilometri, transporta gazul din Siberia spre Polonia și Germania. După căderea zidului Berlinului, în 1989, giganți energetici precum Shell, BP și ExxonMobil își orientau rutele energetice către Rusia, investind miliarde de dolari.
Adică pe de o parte, lobby-ul financiar mondial aflat în legătură cu grupările de pe Wall Street și de la Harvard, și pe de altă parte țările europene, căzute în plasa oligarhilor care prăduiau avutul poporului rus, au jefuit Rusia post sovietică prin intermediul curentelor imperialiste neo-liberale.
Numele acestei exploatări era „sprijin pentru reformele economice ale Rusiei". În urma terapiei-șoc a economiei neo-liberale sub numele de privatizare, capitalism de piață liberă și libertate economică, aproape 90% din poporul rus a fost forțat să trăiască sub limita foametei timp de 10 ani.
După cum s-a văzut, Europa, care s-a unit în cele din urmă pentru a jefui Rusia de după URSS, acționează de fapt cu un motiv similar în războiul din Ucraina. Folosind sancțiunile impuse de SUA drept scuză, multe țări europene au început să confiște proprietățile oligarhilor ruși, conturile bancare, iahturile, hotelurile și banii din rezerva Rusiei.
De aceea, este vorba din nou de un parteneriat murdar pentru a exploata și a jefui. Dar acest nou jaf costă scump Europa. În fața unei Rusii care își revine și începe să ceară socoteală pentru primul jaf, țările europene au început de pe acum să transpire.
Țările europene, care au ajuns la ananghie odată ce Rusia și-a limitat exporturile energetice, se confruntă cu riscul sărăcirii populației și al dezastrului industrial.
Țările europene au început, pe rând, să renunțe la conductele de petrol care se întind din Rusia până în centrul, nordul și sudul continentului.
Dar pentru Europa, costurile renunțării la gazul rusesc sunt foarte ridicate nu doar din perspectivă economică ci și din punct de vedere politic, cultural și social.
În 2020, țările UE au fost cel mai mare partener comercial al Rusiei. Cota Rusiei în comerțul global al Europei era de 37,7% în urmă cu doi ani. În timp ce Rusia își asigura, până anul trecut, 36,5% din importuri din Europa, realiza 37,9% din exporturile sale, în special energie, tot către Europa.
Astăzi, Europa sacrifică Rusia pentru Ucraina. Dar nu a socotit bine costul acestei decizii.
Rusia ar putea compensa pierderea Europei printr-o deschidere către est. Însă Europa, pentru că nu poate compensa pierderea, își sporește obligațiile și dependența față de SUA.
De aceea, blocajul din Europa, care nu are armată care să o apere și nici resurse naturale, pare că va crește și mai mult în perioada următoare.
După cum spunea Confucius în urmă cu 2.500 de ani, "Dacă există bunăstare acasă, există și stabilitate în țară. Dacă există ordine și stabilitate în țară, există și pace în lume".
Însă grevele și protestele care se extind la nivelul continentului sunt semnalul că în casele din Europa nu a mai rămas bunăstare. Și arată cât de greu la va fi guvernelor, în perioada următoare, să asigure stabilitatea și ordinea în țară.
Dacă nu se ajunge la un compromis cu Rusia, un mare haos economic și politic pândește lumea, mai ales continentul european lipsit de energie și de apărare.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Oamenii de știință au descoperit o funcție neașteptată - plămânii noștri produc sânge!
Cercetările au arătat că plămânii nu ne ajută doar să respirăm - ei joacă, de asemenea, un rol-cheie în producerea sângelui. În cadrul unui studiu revoluționar, oamenii de știință au descoperit că plămânii șoarecilor generează peste 10 milioane de trombocite în fiecare oră, reprezentând majoritatea trombocitelor din fluxul sanguin al animalelor.
-
Un român și-a transformat Dacia 1300 în mașină electrică. Cât a costat proiectul
Un român și-a transformat Dacia 1300 într-o mașină electrică și a obținut omologarea la RAR. Dacia modificată are un motor de 40KW și o baterie de 20KWh.
-
Fenomenul care sfidează logica: „Timp Negativ" observat în experimente cuantice. Descoperirea controversată despre natura realității
Oamenii de știință de la Universitatea din Toronto susțin că au demonstrat existența „timpului negativ" într-un mod fizic și concret, nu doar teoretic. Rezultatele experimentelor lor, deși încă nepublicate într-un jurnal de specialitate, au atras atenția și scepticismul comunității științifice internaționale.
-
Oamenii de știință au descoperit un al doilea nucleu ascuns în interiorul Pământului
Miezul interior nu este doar o minge solidă de nichel și fier, ci este format din două straturi: o regiune centrală distinctă înglobată într-un înveliș exterior.
-
Baba Vanga: Predicții Îngrijorătoare pentru 2025 - „Începutul Apocalipsei"
Previziunile Babei Vanga continuă să fascineze și să înspăimânte, chiar și la aproape trei decenii de la moartea sa. Pentru anul 2025, celebra clarvăzătoare a făcut profeții alarmante, sugerând că ar putea marca „începutul apocalipsei".
-
Descoperirea finalului de an: Astronomii au găsit canale ascunse ce leagă sistemul nostru solar de alte colțuri ale universului
Sistemul nostru solar este situat într-o zonă specifică a spațiului cosmic, denumită Bula Fierbinte Locală, o regiune ce se extinde pe aproximativ 300 de ani-lumină, formată în urma mai multor explozii stelare de tip supernovă. Ultimele observații științifice au scos la iveală un detaliu extrem de important.
-
CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
O ancheta incendiara a snoop.ro demonstreaza ca promovarea masiva a lui Calin Georgescu de pe tik-tok nu a fost un atac cibernetic rusesc.
-
Joe Biden a aprobat unul dintre ultimele sale acte și aruncă în aer relația dintre SUA și China
Preşedintele american, Joe Biden, a aprobat un ajutor militar de 571 de milioane de dolari pentru Taiwan, a anunţat vineri Casa Albă.
-
Elon Musk, mesaj exploziv, despre alegerile din România: "Cum să nu fie considerat un dictator?!"
Omul de afaceri Elon Musk, cel mai apropiat om al lui Donald Trump, a distribuit articolul unui jurnalist Reuters, care analizează situația politică din România. După ce a citit detaliile din țara noastră, Elon Musk s-a întrebat cum poate un judecător să anuleze alegerile prezidențiale și să nu fie considerat un dictator.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Bolojan a dat jos 28 de statui românești și a pus 10 monumente pentru Ungaria!
- 2.SRI a intors armele: blochează ordinele lui Klaus Iohannis pentru a preveni o lovitură de stat care sa păstreze la putere actualul regim
- 3.De ce ar fi fost chemat Marcel Ciolacu la Budapesta. Telefonul care a schimbat soarta României!
- 4.O să iasă un iureș de nedescris: Horațiu Potra a condus operațiuni neoficiale în numele statului român
- 5.Până la urmă, rușii lui Putin, sau oamenii lui Trump l-au propulsat pe orbita prezidentialelor pe Georgescu?
- 6.Cercetarile secrete ale Pentagonului: Reîncarnarea este reală. Pe ce informații se bazează raportul serviciilor de informatii
- 7.Fost procuror general identifică o greșeală care ar putea fi speculată de Călin Georgescu
- 8.O criză mondială uriașă despre care nimeni nu vorbește: urmează un colaps major pentru jumătate dintre cele mai mari economii ale lumii
- 9.Angela Merkel face dezvăluiri. Fostul cancelar al Germaniei nu crede in șarada lui Donald Trump
- 10.CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu