Analiză: BRICS și atacul la supremația Occidentului!
Postat la: 24.06.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Incertitudinea care planează asupra economiei globale a fost unul dintre subiectele principale, joi, la summitul virtual al grupului BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud), la care liderii ţărilor membre au abordat razant războiul din Ucraina în intervenţiile lor, transmite EFE.
La summit-ul găzduit de China, au participat premierul indian Narendra Modi, preşedintele brazilian Jair Bolsonaro, preşedintele rus Vladimir Putin, preşedintele chinez Xi Jinping şi cel al Africii de Sud, Cyril Ramaphosa.
Preşedintele Putin a făcut apel la o „cooperare cinstită şi reciproc avantajoasă" pentru a găsi „o cale de ieşire din criza traversată de economia mondială", dând vina pentru această situaţie pe „acţiunile stupide şi egoiste ale anumitor state, care, folosind mecanisme financiare, transferă întregii lumii greşelile lor în politica macroeconomică", o aluzie clară la ţările occidentale.
La rândul său, premierul Narendra Modi a remarcat că, atunci când vine vorba de guvernarea economiei mondiale, cele cinci ţări au „o abordare foarte asemănătoare".
Preşedintele Xi Jinping s-a referit la situaţia „impunătoare şi complexă" cu care se confruntă lumea, pentru care a sugerat „coordonarea politicilor macroeconomice" şi „construirea unei economii globale deschise" pentru a realiza o „creştere economică mai rezistentă". Totodată, a afirmat că „globalizarea este o tendinţă istorică ireversibilă".
Liderii Africii de Sud, Indiei şi Braziliei au evitat să menţioneze direct în intervenţiile lor conflictul din Ucraina.
„Criza din Ucraina a tras un semnal de alarmă pentru umanitate", a spus liderul chinez, care a condamnat sancţiunile şi a avertizat că acestea ar putea avea „un efect de bumerang" asupra ţărilor care le impun. Xi a deplâns faptul că „anumite ţări" încearcă să îşi extindă alianţele militare şi „să-i oblige pe alţii să aleagă tabere", avertizând asupra spectrului „mentalităţii războiului rece" în lumea de astăzi.
Liderul de la Kremlin şi-a exprimat convingerea că lumea are nevoie de conducerea ţărilor BRICS în elaborarea politicilor care să conducă la formarea unui „sistem multipolar de relaţii interstatale" şi a declarat că ţările blocului pot lucra „în comun şi eficient pentru a garanta stabilitate şi securitate pe plan internaţional".
Cu o zi înainte, la Forumul de afaceri BRICS, Vladimir Putin a remarcat că vânzările de petrol rusesc către China şi India au crescut remarcabil în ultimele luni, în timp ce comerţul Rusiei cu ţările blocului au crescut cu 38% în primele trei luni ale anului, în pofida „sancţiunilor motivate politic".
Potrivit declaraţiei comune publicate la încheierea reuniunii, membrii BRICS susţin „negocierile dintre Rusia şi Ucraina" şi asistenţă umanitară pentru Ucraina şi ţările din jur şi îşi menţin poziţiile exprimate la nivel ONU. A fost menţionată, de asemenea, „autoritatea exclusivă" a Consiliului de Securitate atunci când se pune problema impunerii de sancţiuni.
Preşedinţii Ramaphosa şi Bolsonaro s-au exprimat în favoarea reformării ordinii internaţionale. Preşedintele brazilian a cerut ca economiile emergente să aibă o reprezentare adecvată în Consiliul de Securitate, cerere inclusă şi în declaraţia comună, în care China şi Rusia subliniază importanţa „statutului şi rolului Braziliei".
Liderul indian a reamintit că, în pofida faptului că „pandemia de COVID-19 s-a diminuat deja", efectele ei „sunt încă vizibile", iar preşedintele chinez a cerut „construirea unei linii puternice de apărare împotriva virusului". Preşedintele sud-african a regretat faptul că „restul comunităţii internaţionale nu a susţinut principiile solidarităţii şi cooperării în ceea ce priveşte accesul echitabil la vaccinuri".
Anul acesta se împlinesc 16 ani de la formarea acestui bloc alcătuită iniţial din Brazilia, Rusia, India şi China (BRIC), la care Africa de Sud (BRICS) s-a alăturat în 2011.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Oamenii de știință au descoperit o funcție neașteptată - plămânii noștri produc sânge!
Cercetările au arătat că plămânii nu ne ajută doar să respirăm - ei joacă, de asemenea, un rol-cheie în producerea sângelui. În cadrul unui studiu revoluționar, oamenii de știință au descoperit că plămânii șoarecilor generează peste 10 milioane de trombocite în fiecare oră, reprezentând majoritatea trombocitelor din fluxul sanguin al animalelor.
-
Un român și-a transformat Dacia 1300 în mașină electrică. Cât a costat proiectul
Un român și-a transformat Dacia 1300 într-o mașină electrică și a obținut omologarea la RAR. Dacia modificată are un motor de 40KW și o baterie de 20KWh.
-
Fenomenul care sfidează logica: „Timp Negativ" observat în experimente cuantice. Descoperirea controversată despre natura realității
Oamenii de știință de la Universitatea din Toronto susțin că au demonstrat existența „timpului negativ" într-un mod fizic și concret, nu doar teoretic. Rezultatele experimentelor lor, deși încă nepublicate într-un jurnal de specialitate, au atras atenția și scepticismul comunității științifice internaționale.
-
Oamenii de știință au descoperit un al doilea nucleu ascuns în interiorul Pământului
Miezul interior nu este doar o minge solidă de nichel și fier, ci este format din două straturi: o regiune centrală distinctă înglobată într-un înveliș exterior.
-
Baba Vanga: Predicții Îngrijorătoare pentru 2025 - „Începutul Apocalipsei"
Previziunile Babei Vanga continuă să fascineze și să înspăimânte, chiar și la aproape trei decenii de la moartea sa. Pentru anul 2025, celebra clarvăzătoare a făcut profeții alarmante, sugerând că ar putea marca „începutul apocalipsei".
-
Descoperirea finalului de an: Astronomii au găsit canale ascunse ce leagă sistemul nostru solar de alte colțuri ale universului
Sistemul nostru solar este situat într-o zonă specifică a spațiului cosmic, denumită Bula Fierbinte Locală, o regiune ce se extinde pe aproximativ 300 de ani-lumină, formată în urma mai multor explozii stelare de tip supernovă. Ultimele observații științifice au scos la iveală un detaliu extrem de important.
-
CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
O ancheta incendiara a snoop.ro demonstreaza ca promovarea masiva a lui Calin Georgescu de pe tik-tok nu a fost un atac cibernetic rusesc.
-
Joe Biden a aprobat unul dintre ultimele sale acte și aruncă în aer relația dintre SUA și China
Preşedintele american, Joe Biden, a aprobat un ajutor militar de 571 de milioane de dolari pentru Taiwan, a anunţat vineri Casa Albă.
-
Elon Musk, mesaj exploziv, despre alegerile din România: "Cum să nu fie considerat un dictator?!"
Omul de afaceri Elon Musk, cel mai apropiat om al lui Donald Trump, a distribuit articolul unui jurnalist Reuters, care analizează situația politică din România. După ce a citit detaliile din țara noastră, Elon Musk s-a întrebat cum poate un judecător să anuleze alegerile prezidențiale și să nu fie considerat un dictator.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Bolojan a dat jos 28 de statui românești și a pus 10 monumente pentru Ungaria!
- 2.SRI a intors armele: blochează ordinele lui Klaus Iohannis pentru a preveni o lovitură de stat care sa păstreze la putere actualul regim
- 3.De ce ar fi fost chemat Marcel Ciolacu la Budapesta. Telefonul care a schimbat soarta României!
- 4.O să iasă un iureș de nedescris: Horațiu Potra a condus operațiuni neoficiale în numele statului român
- 5.Până la urmă, rușii lui Putin, sau oamenii lui Trump l-au propulsat pe orbita prezidentialelor pe Georgescu?
- 6.Cercetarile secrete ale Pentagonului: Reîncarnarea este reală. Pe ce informații se bazează raportul serviciilor de informatii
- 7.Fost procuror general identifică o greșeală care ar putea fi speculată de Călin Georgescu
- 8.O criză mondială uriașă despre care nimeni nu vorbește: urmează un colaps major pentru jumătate dintre cele mai mari economii ale lumii
- 9.CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
- 10.Angela Merkel face dezvăluiri. Fostul cancelar al Germaniei nu crede in șarada lui Donald Trump
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu