Am scăpat miraculos de o catastrofă aviatică în centrul Bucureștiului: "Dacă apărea auto-rotația motorului nu cred că mai riscau o aterizare!"
Postat la: 15.07.2021 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Foști piloți dar și experți în aviaţie şi securitate aeronautică sunt de părere că pilotul american care a reușit să aterizeze cu elicopterul militar în Piața Charles de Gaulle din Capitală a reușit o minune.
Aparatul de zbor a fost adus la sol fără să atingă copacii sau stâlpii de iluminat din zonă, ceea ce ar fi putut sfârși într-o tragedie. Experții consultați de Ziare.com spun că cei doi stâlpi de iluminat au fost spulberați de suflul extrem de puternic al elicei, și nu de contactul direct. „Dovada unei înalte pregătiri a piloților este elocventă prin ceea ce s-a întâmplat acum. Numai un antrenament serios duce la evitarea unor catastrofe. Cred că acest pilot o să fie decorat de americani, a știut să-și păstreze calmul prin experiența de comandant și a reușit să pună acest elicopter în siguranță deosebită, evitând o catastrofă. Pilotul a știut să iasă din formație și să aducă la sol acest elicopter, evitând o catastrofă.
În cabina elicopterului sunt o mulțime de aparate, peste 400, care îi transmit comandatului toate informațiile. Probabil că ofițerul a văzut fie o lipsă de tracțiune, ce forțează pilotul să pună o cantitate de motor mai mare, din această cauză a apărut și acel zgomot infernal, se mărește pasul elicei, motoarele au fost mărite către împins, și a apărut acel zgomot care a speriat martorii. Faptul că i-a apărut o defecțiune, cedare de motor, lipsă de fotanță, cedare de presiune la diferite aparate l-a determinat să ia această decizie de aterizare. Acești piloți fac pe simulatoare acest gen de situații, în care trebuie să aterizeze forțat.
Nu a lovit niciun stâlp și niciun pom că dacă lovea cu palele vreun pom putea fi o catastrofă. Stâlpii au căzut din cauza aerului de la elice. Sigur, putea fi o situație în care să nu poată controla aparatul de zbor. Dacă apărea auto-rotația motorului nu cred că mai risca o aterizare într-o zonă populată. Elicopterul a fost controlabil", a declarat, pentru Ziare.com, Paul Mitu, fost pilot, cu o experiență de 30 de ani. Paul Mitu este unul dintre cei mai cunoscuți piloți din România. Este creditat cu salvarea vieților a 186 de oameni în 1980 după ce a reușit să aterizeze forțat în Oceanul Atlantic un avion Tupolev 154 al companiei TAROM.
„Au fost câteva elemente care au favorizat încheierea cu bine a acestei manevre dificile, una fiind și faptul că la acea oră deja nu mai era o oră de vârf de circulație în București. Având în vedere factorii de risc potențiali la momentul respectiv, putea să se termine mai rău. Pilotul a efectuat manevra oportun și nu i-a lipsit nici norocul.
Acel stâlp de electricitate a fost doborât de curentul de aer care se formează în jurul elicei, nu vreau să mă gândesc ce s-ar fi întâmplat dacă lovea acel stâlp de iluminat. Ar fi existat riscul ca elicopterul să se răstoarne. Vorbim de câteva secunde pe care pilotul le-a avut la dispoziție pentru a alege soluția prin care a reușit să evite o tragedie", a declarat și Dan Andrei, specialist aviaţie, fost director CarpatAir Flight Training, fost director general Autoritatea Aeronautică Română.
„Există o tehnică de auto-rotație prin care se poate ateriza. La o defecțiune de motor la elicoptere, acesta poate ateriza prin auto-rotație. Aici e clar că au putut controla aterizarea forțată. Probabil că au avut o problemă tehnic, motor, rotor, cine știe și au făcut o aterizare de urgentă. E clar că pilotul a căutat o zonă libera unde să poată ateriza imediat. Piloții sunt pregătiți pentru astfel de situații, însă, în general, zborurile peste orașe sunt evitate tocmai din cauza acestor pericole", a declarat un fost pilot militar.
„Nu s-au înregistrat victime în rândul echipajului. În plus, nici persoanele aflate la sol nu au fost atinse, lucru lăudabil mai ales într-o astfel de zonă aglomerată. Au respectat toate procedurile. Practic, au făcut o minune", a precizat Sorin Stoicescu pentru „Adevărul".
"În cadrul acestui zbor de antrenament, elicopterul de tip Black Hawk a raportat o defecţiune tehnică ce a impus aterizarea de urgenţă. Din primele date, nu sunt pagube altele decât cele ce le-aţi văzut - sunt doi stâlpi care s-au dărâmat şi înţeleg că sunt două maşini atinse de aceştia în cădere. Nu sunt victime în urma acestui incident. Cauzele urmează să fie stabilite de o investigaţie comună, între Forţele Aeriene Române şi Armata Americană, autorităţile militare americane care deţin acest aparat de zbor", a declarat purtătorul de cuvând al MApN, Constantin Spânu.
Aterizare forțată în mijlocul Bucureștiului
Aterizarea forțată a elicopterului Black Hawk în Piața Charles de Gaulle a fost surprinsă pe imagini, putând fi observat momentul în care acesta doboară mai mulți stâlpi de iluminat. Reamintim că joi dimineață, în jurul orei 10.30, un elicopter SUA care efectua exerciții pentru Ziua Aviației a aterizat forțat în Piața Charles de Gaulle din București. Elicopterul militar ce aparţine Statelor Unite ale Americii ar fi suferit o defecţiune tehnică şi chiar a lovit doi stâlpi în zona Charles de Gaulle. Cei doi stâlpi au fost retezaţi şi au ajuns pe şosea.
Din primele informatii, se pare că elicopterul face parte din cadrul Brigăzii 1 Aviaţie de Luptă "Demon Brigade". Brigada 1 Aviație de Luptă a sosit în luna aprilie la Baza Mihail Kogălniceanu, în cadrul operațiunii Atlantic Resolve. Brigada de aviație cuprinde aproximativ 2.000 de militari, cu aproximativ 50 de elicoptere UH-60 and HH-60 Black Hawk, 10 CH-47 Chinook, 25 de aparate de atac AH-64 Apache și 1.800 de vehicule de sprijin.
Nu este pentru prima dată când un elicopter american este nevoit să aterizeze de urgență în urma unei defecțiuni. Un incident mai puțin obișnuit s-a petrecut în dimineața zilei de marți, 25 mai, în Pecineaga, un elicopter militar american fiind nevoit să aterizeze pe un câmp de la marginea comunei. În acest moment nu se știu motivele pentru care elicopterul, model AH-64 Apache, a fost nevoit să aterizeze pe terenul agricol, chiar în apropierea drumului județean care duce în comuna Pecineaga.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Candidatul comun zice că nu există nicio legătură între el și partidele de la guvernare. Crin Antonescu și-a anunțat demisia din PNL
Noiua coaliție guvernamentală, formată din PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale, a anunțat astăzi asumarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale de anul viitor, în persoana lui Crin Antonescu. Fostul lider al liberalilor a spus că a acceptat propunerea partidelor de a fi candidatul comun la alegerile prezidențiale viitoare.
-
Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
Marele actor Mircea Diaconu s-a stins din viață cu doar 10 zile înainte de a împlini 75 de ani. Se știa că acesta se confrunta de ceva vreme cu o boală incurabilă, iar ultimele sale momente le-a petrecut pe un pat în Spitalul Fundeni.
-
Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
Omul de afaceri Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume şi persoana desemnată de viitorul preşedinte al SUA, Donald Trump, cu reformarea administraţiei publice, a luat la ţintă Rezerva Federală americană.
-
Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
Blocul suveranist suferă o lovitură extrem de grea, la primul mare test din Parlament. La votul pentru președinții Senatului și Camerei Deputaților, 21 de parlamentari care nu pot fi decât din AUR, POT sau SOS România au votat alături de coaliția pro europeană formată din PSD, PNL, UDMR și Minoritățile Naționale.
-
Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
Românii care retrag sume mari de bani din bancomate intră în atenția Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a anunțat că va monitoriza atent aceste tranzacții pentru a preveni fraudele fiscale.
-
Secretul murdar al Europei: Bătrânul continent se prăbușește în ritm accelerat
În contextul în care Donald Trump este pe punctul de a prelua din nou Casa Albă peste câteva săptămâni, iar economia Europei se află într-o criză din ce în ce mai gravă, temelia pe care se sprijină prosperitatea regiunii nu este doar fisurată, ci este în pericol să se prăbușească, informează Politico.
-
Donald Trump despre LGBTQ+: "Vreau să opresc delirul transexualilor. Există doar feminin și masculin"
Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a anunţat că doreşte să oprească „delirul transsexualilor" încă din prima sa zi la Casa Albă, luna viitoare, într-o nouă salvă a taberei republicane împotriva drepturilor comunităţii LGBTQ+.
-
„Ați omorât 19 gimnaste". Octavian Bellu și Mariana Bitang au fost desființați, în trecut, de mama unei sportive care s-a aflat sub comanda celor mai galonați antrenori din istorie
Octavian Bellu și Mariana Bitang reprezintă cel mai bun cuplu de antrenori ai lumii, fiind lăudați inclusiv în presa străină. Au pregătit generații de gimnaste și mulți sperau chiar ca FRG să îi convingă să le îndrume și pe tinerele de acum. Totuși, mama uneia dintre fostele lor eleve are o cu totul altă părere. În urmă cu ani buni, femeia, rudă cu Laurențiu Reghecampf, a trecut peste orice limită, jignindu-i și aducându-le acuzații grave.
-
Schema noului Guvern Marcel Ciolacu. Marea împărțeală pe ministere
Iată schema noului Guvern Marcel Ciolacu. Marian Neacșu, de la PSD, va fi vicepremier fără portofoliu, spun surse politice. Vicepremieri vor fi si Catalin Predoiu de la PNL si Barna Tanczos de la UDMR. Initial negocierea era fara vicepremieri.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Bolojan a dat jos 28 de statui românești și a pus 10 monumente pentru Ungaria!
- 2.SRI a intors armele: blochează ordinele lui Klaus Iohannis pentru a preveni o lovitură de stat care sa păstreze la putere actualul regim
- 3.De ce ar fi fost chemat Marcel Ciolacu la Budapesta. Telefonul care a schimbat soarta României!
- 4.O să iasă un iureș de nedescris: Horațiu Potra a condus operațiuni neoficiale în numele statului român
- 5.Până la urmă, rușii lui Putin, sau oamenii lui Trump l-au propulsat pe orbita prezidentialelor pe Georgescu?
- 6.Cercetarile secrete ale Pentagonului: Reîncarnarea este reală. Pe ce informații se bazează raportul serviciilor de informatii
- 7.Fost procuror general identifică o greșeală care ar putea fi speculată de Călin Georgescu
- 8.CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
- 9.O criză mondială uriașă despre care nimeni nu vorbește: urmează un colaps major pentru jumătate dintre cele mai mari economii ale lumii
- 10.Presa americană: Viziunea lui "Trump de România" - respingerea războaielor perpetue și a politicilor woke!
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu