Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Adevăratul motiv pentru care Putin l-ar fi executat pe Prigojin: "Nu a fost o răzbunare pentru revolta Wagner"

Postat la: 25.08.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Acesta consideră că presupusa moarte a lui Prigojin ar avea legătură cu afacerile, așa "cum este mereu în Rusia." Analistul american Dmitri Alperovitch, născut în Rusia, susține că eliminarea liderului Wagner, Evgheni Prigojin, nu are legătură cu rebeliunea armată a mercenarilor. Alperovitch este fondatorul Silverado Policy Accelerator, un think tank de geopolitică.

"Putin nu se grăbește şi adesea a așteaptat chiar şi ani pentru a ucide "trădătorii". Răspunsul - nu este vorba despre revoltă. Este vorba despre afaceri, așa cum este mereu în Rusia. Putin/Ministerul Apărării/GRU forţau să preia afacerile lui Prigojin în Africa, dar acesta a îndrăznit să se opună. După revolta din iunie, nu a înţeles mesajul că era timpul să-și ceară scuze și să dispară, să plece în Belarus sau oriunde. Să nu lupte pentru controlul asupra afacerilor din Africa. Asta i-a fost fatal.

Probabil că azi ar fi încă în viață dacă ar fi plecat să bea cocktailuri în Maldive și ar fi predat toate afacerile sale lui Putin &co. în semn de penitență, în loc să lupte pentru a le păstra. Desigur, nu vom ști niciodată... Putin chiar a vorbit în detaliu despre afacerile lui Prigojin în Africa în discursul său de condoleanțe menționând afacerile sale cu petrol, gaze, metale şi pietre prețioase. A fost foarte ciudat și ciudat de nepotrivit. Dar acum totul are sens. Nu. Moartea lui Prigojin nu este doar despre răzbunare. Este strict despre afaceri.

Am spus în trecut că multe lucruri din Rusia modernă pot fi explicate dacă înţelegi că Kremlinul este efectiv o afacere mafiotă. Revolta din iulie a fost un "razborki" (război între grupări) între Prigojin și Şoigu. Moartea lui Prigojin este un "naezd" (preluarea afacerii unui rival)", a explicat Dmitri Alperovitch, potrivit observatornews.ro

În mesajul transmis joi, Putin a spus despre Prigojin că "a fost un om de afaceri talentat", dar că "a făcut greșeli grave în viața lui". Într-un publicat de The Wall Street Journal (WSJ), jurnaliştii americani relatează că Prigojin și-a petrecut ultimele zile planificându-şi viitorul. Şeful grupării Wagner a făcut un tur al imperiului său de afaceri, disperat să arate că încă deține controlul şi anunţa că are "nevoie de mai mult aur".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE