Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












A explodat: Americanii au finanțat crearea la Wuhan a virușilor mutanți!

Postat la: 29.04.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Compania EcoHealth Alliance a folosit bani din impozitele cetățenilor americani pentru a cerceta „virușii mutanți" în parteneriat cu laboratorul Wuhan din China, după cum rezultă din cererile de granturi federale, relatează Fox News.

Judicial Watch, un grup conservator de supraveghere, a obținut 552 de pagini de la National Institutes of Health prin Legea privind libertatea de informare despre granturi acordate EcoHealth Alliance, care includeau informații pentru cercetările efectuate de grup la Institutul de Virologie din Wuhan. O cerere de grant din 5 iunie 2013 de la EcoHealth către NIH explică planurile sale de a folosi coronavirusul liliecilor pentru a crea un virus mutant, potrivit unui document din comunicat.

NIH a oferit granturi de milioane din 2013 până în 2018 către EcoHealth Alliance. „O analiză a acestor documente și a altora sugerează cu tărie că urmare a finanțării SUA în China și în alte locuri, cercetarea privind virusul mutant ar fi putut fi responsabilă pentru apariția pandemiei de COVID în Wuhan", a spus președintele Judicial Watch, Tom Fitton, într-o declarație publică.

Un purtător de cuvânt al EcoHealth Alliance a declarat pentru Fox News: „Cercetările legate de SARS efectuate de EcoHealth Alliance și Institutul de Virologie Wuhan s-au ocupat de coronavirusuri de lilieci care nu s-au dovedit niciodată că infectează oamenii, ca să nu mai vorbim că provoacă morbiditate și/sau mortalitate semnificativă la oameni. Cercetarea asupra coronavirusului liliecilor efectuată de EcoHealth Alliance și Institutul de Virologie din Wuhan nu ar fi putut declanșa pandemia COVID-19".

La 27 mai 2014, NIH a acordat EcoHealth un grant separat de 3 milioane USD pe cinci ani pentru „Înțelegerea riscului de apariție a coronavirusului liliecilor". Experimentele au folosit „șoareci umanizați", adică șoareci injectați cu celule umane.„Cercetarea pe care am sprijinit-o în China, unde coronavirusurile sunt răspândite, a căutat să înțeleagă comportamentul coronavirusurilor care circulă la lilieci, care au potențialul de a provoca boli pe scară largă", a declarat un oficial al NIH pentru Fox News. „Datorită cercetării finanțate de NIH privind coronavirusurile, SUA a reușit să dezvolte rapid vaccinuri împotriva SARS-CoV-2 și să salveze vieți." mai relatează postul american.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE