Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












25.000 de Euro, câştigaţi în 15 minute. Mamă de liberal. Record mondial la achiziţii publice

Postat la: 25.06.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Firma fratelului unui consilier local din Iaşi, Vlad Ghizdovăț, din partea PNL, câştigă trei selecţii de oferte în sistemul electronic de achiziţii la foc automat. Primarul oraşului, Mihai Chircă, îşi răsplăteşte cu bani noii aliaţi politic.

Dacă două sunt analizate şi atribuite în şase minute, cea de-a treia a avut nevoie de şase minute. Deci trei oferte au fost scrise, analizate şi atribuite în 15 minute.

Anthem STP SRL are drept asociați pe Tatiana Ghizdovăț și Sergiu Ghizdovăț, mama şi respectiv fratele.

În ultima lună pune mâna pe trei contracte în valoare de 121.000 de lei. Asta în condiţiile în care cifra lor de afaceri pe an nu depăşeşte media de 140.000 de lei, având conform Ministerului Finanţelor un singur angajat.
Care e secretul succesului?

Din adversar, Vlad Ghizdovăț a devenit bun coleg al primarului de când Mihai Chirică a intrat în PNL.

Între 6 și maxim 9 minute. Atât a durat atribuirea a trei contracte publice prin care Ateneul din Iași a achiziționat servicii de arhitectură. Valoarea totală a fost de 121.000 de lei..
„Nu poate fi vorba de conflict de interese", a spus Vlad Ghizdovăț referindu-se la calitatea sa de ales local și la afacerile firmei Anthem STP cu instituții subordonate Primăriei.
Fațada „Victoriei", atribuită în 5 minute firmei de arhitectură Ghizdovăț, după ce primarul a devenit coleg de partid cu liberalul.

Dată de publicare 7 mai, ora 11:35, dată atribuire 7 mai, ora 11:44. Fix 9 minute.

Similar, pe 12 iunie, publicare la 14:59, atribuire la 15:08. Tot 9 minute distanță.

Al treilea, tot pe 12 iunie, publicarea la 15:05, atribuirea la 15:11. Aici doar în 6 minute.

Acestea sunt cele trei proceduri derulate în sistemul electronic de achiziții publice (SICAP) între Ateneul din Iași și Anthem STP a familiei Ghizdovăț.

Primul contract, cel din luna mai, este pentru proiect refacere fațadă exterioară (9.000 de lei), al doilea pentru documentație în vederea obținerii avizului/autorizației la incendiu (65.000 de lei), iar ultimul pentru documentați DALI, DTAC, PTh pentru refacere fațadă exterioară (47.000 lei).

În total, 121.000 de lei, echivalentul a aproximativ 25.000 de euro. „Fizic, este aproape imposibil ca în 6 minute să redactezi oferta pe cerințele specificate de cel care face cumpărătura", a spus reporterului un expert în achiziții publice, sub rezerva anonimatului.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE