Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












15 companii din domeniul semnalizării rutiere au încercat să trucheze o licitație de 120 milioane lei a Administrației Străzilor București

Postat la: 17.02.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

​Consiliul Concurenţei a anunțat oficial că investighează 15 companii de pe piața comercializării și execuției mijloacelor de semnalizare rutieră pentru înțelegeri neconcurențiale care vizau trucarea unei licitații de 120 milioane de lei, fără TVA, lansată în 2017 de către Administraţia Străzilor Bucureşti în anul 2017.

Consiliul Concurenței a efectuat inspecții inopinate la sediile companiilor implicate, documentele ridicate aflându-se în analiza autorității de concurență, în cadrul procedurii specifice de investigație. Reamintim că HotNews.ro a scris marți, în premieră, despre acest caz. Companiile investigate sunt: Anduna Servimob S.R.L., Consitrans S.R.L., Dual Man S.R.L., Dumava Semnalizare S.R.L., Eurocerad International S.R.L., Euro Construct Trading 98 S.R.L.,Gamida Euromark S.R.L., Girod Semnalizare Rutieră S.R.L., Komora S.R.L., Lindor Ideal Construct S.R.L, Marad Concept S.R.L., Omnia Via Signa S.R.L., Telor Invest S.R.L., Tehnosmart Construct S.R.L. și Vesta Investment S.R.L.

Această investigație a rezultat prin conexarea a două investigații, care aveau același obiect, inițiate de Consiliul Concurenței la sfârșitul anului trecut. Prima se referea la comportamentul companiilor Anduna Servimob S.R.L., Dual Man S.R.L., Eurocerad International S.R.L., Komora S.R.L., Lindor Ideal Construct S.R.L., Marad Concept S.R.L. și Vesta Investment S.R.L. cel puțin în cadrul participării la procedura de achiziție publică având ca obiect „Proiectare şi execuţie semnalizare rutieră orizontală şi verticală pe străzile aflate în Municipiul Bucureşti", inițiată de Administraţia Străzilor Bucureşti în 2017.

Consiliul Concurenței are indicii că Anduna Servimob S.R.L. și Vesta Investment S.R.L. nu s-au concurat la proceduri de achiziție publică, organizate începând cu anul 2017, aspect ce ar putea sugera o posibilă intenție de împărțire a contractelor. În acest fel, companiile încearcă să îşi asigure câştigarea procedurilor de achiziţie publică în condiţii mai puţin competitive şi, implicit, cu costuri mai mari pentru clienţi.

Cea de a doua investigație, declanșată în urma unei plângeri, viza o posibilă denaturare a concurenţei de către Consitrans S.R.L., Dumava Semnalizare S.R.L., Euro Construct Trading 98 S.R.L., Gamida Euromark S.R.L., Girod Semnalizare Rutieră S.R.L., Omnia Via Signa S.R.L., Tehnosmart Construct S.R.L. și Telor Invest S.R.L. cu ocazia participării acestora la aceeași procedura de achiziție publică, inițiată de Administraţia Străzilor Bucureşti în 2017.

Inspecțiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel București și sunt justificate de necesitatea obținerii tuturor informațiilor și documentelor necesare clarificării posibilei practici anticoncurențiale analizate. Inspecțiile inopinate reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurențial, nereprezentând o antepronunțare în ceea ce privește vinovăția companiilor.

În situația în care Consiliul Concurenței va constata încălcarea regulilor de concurență, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurență în cadrul programului de clemență pot obține imunitate la amendă sau reduceri substanțiale ale acesteia.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE