Un român a câștigat de 14 ori la loterie. Metoda genială pe care a aplicat-o în mai multe țări!
Postat la: 27.11.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Un român, pe numele său Ștefan Mandel, a câștigat de 14 ori la Loto, după ce a găsit un algoritm pe care l-a utilizat pe mai multe continente. Povestea sa a început în anii 60 și se pare că în prezent trăiește într-un paradis.
Cum să câștigi la Loto? Aceasta este una dintre întrebările care îi frământă pe jucători. Unii dintre ei au strategii, iar alții aleg să folosească aceeași combinație de numere. Mandel, care este pasionat de matematică și care s-a confruntat cu lipsuri în comunism, și-a încercat norocul la Loto după ce a studiat lucrări despre probabilități scrise de faimosul Leonardo Fibonacci în secolul XIII. După o vreme de cercetări și multe calcule, Mandel a scris un algoritm pe care l-a intitulat „condensarea combinatorică".
„Sunt un matematician de weekend, un contabil cu prea multă educaţie. Dar matematica aplicată corect poate garanta o avere", afirma Mandel în anul 1994, în singurul interviu oferit presei româneşti. Ștefan Mandel spune că primul succes s-a bazat mai mult pe noroc. În 1964, acesta a câștigat 78.783 de lei, suma care la acea vreme reprezenta o avere. Cu acei bani a reușit să fugă de comunism și să iasă din țară. „Acest prim câştig al meu se datorează mai mult norocului. Totuşi, banii câştigaţi mi-au oferit posibilitatea de a fugi din ţară. Nu o să vă spun cum am fugit, nici măcar acum după atâţia ani".
După ce a ajuns pe tărâmul cangurilor, în Australia, românul și-a transformat algoritmul într-o afacere. Ștefan Mandel a înțeles repede că și dacă ar cumpăra toate variantele posibile la 6 din 40, adică 3.838.380 la număr, premiul oferit ar fi fost peste suma totală pe care urma să plătească pe bilete. Chiar dacă descoperise o breșă în sistem, românul nu avea acea sumă uriașă de bani care era necesară pentru cumpăra toate variantele. Așa că s-a gândit să formeze un sindicat loto în care au intrat mai mulți investitori.
Planul era simplu. Imediat cum o loterie națională ajungea la un jack pot impresionant, Ștefan și investitorii intrau în acțiune. Așa ar fi câștigat, în Australia, premiul cel mare de alte 12 ori, iar de 400.000 de ori ar fi obținut premii mai mici. Totuși, după ce împărțea câștigurile nu reușea să rămână cu prea mulți bani, după ce extragerile din Australia. Abia când s-a mutat în America a dat lovitura. Aici a reuşit să câştige alături de alţi investitori premiul de 27 de milioane de dolari, în statul Virginia, după ce a cumpărat nu mai puțin de 5,5 milioane de bilete.
Modul prin care a câștigat a atras atenția autorităților americane. Statul Virginia l-a numit trișor, iar românul a fost anchetat chiar și CIA, FBI şi Fiscul american. În cele din urmă, după ce s-a judecat 4 ani, Ștefan Mandel a fost găsit nevinovat. „Nu există această formulă, singura cale de câştig cert stă în acoperirea tuturor posibilităţilor. Nu toate loteriile sunt rentabile din punctul de vedere al jucătorului. Dar cea de la Sydney mi-a dat posibilitatea să investesc 7 milioane de dolari şi să câştig 27 milioane. Un fapt pe care l-am putut prevedea prin calcul matematic. În ultimă instanţă, teoria rămâne doar teorie, faptele vorbesc!".
Cei care vor să-și adune prietenii și să cumpere milioane de bilete precum Stefan Mandel, trebuie să știe că această „tactică" nu mai poate fi câștigătoare. „Numărul de combinaţii a crescut prea mult, nu aţi fi capabil să imprimaţi biletele, nu aţi putea să le cumpăraţi în timp şi, probabil, nici măcar nu aţi putea face matematica corectă fără să faceţi o greşeală". Despre Ștefan Mandel nu se mai știe mare lucru în prezent. Românul care a câștigat de 14 ori premiul cel mare la loto se pare că s-ar fi retras într-o casă de vacanță pe o insulă exotică din Vanuatu.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Un român și-a transformat Dacia 1300 în mașină electrică. Cât a costat proiectul
Un român și-a transformat Dacia 1300 într-o mașină electrică și a obținut omologarea la RAR. Dacia modificată are un motor de 40KW și o baterie de 20KWh.
-
Fenomenul care sfidează logica: „Timp Negativ" observat în experimente cuantice. Descoperirea controversată despre natura realității
Oamenii de știință de la Universitatea din Toronto susțin că au demonstrat existența „timpului negativ" într-un mod fizic și concret, nu doar teoretic. Rezultatele experimentelor lor, deși încă nepublicate într-un jurnal de specialitate, au atras atenția și scepticismul comunității științifice internaționale.
-
Oamenii de știință au descoperit un al doilea nucleu ascuns în interiorul Pământului
Miezul interior nu este doar o minge solidă de nichel și fier, ci este format din două straturi: o regiune centrală distinctă înglobată într-un înveliș exterior.
-
Baba Vanga: Predicții Îngrijorătoare pentru 2025 - „Începutul Apocalipsei"
Previziunile Babei Vanga continuă să fascineze și să înspăimânte, chiar și la aproape trei decenii de la moartea sa. Pentru anul 2025, celebra clarvăzătoare a făcut profeții alarmante, sugerând că ar putea marca „începutul apocalipsei".
-
Descoperirea finalului de an: Astronomii au găsit canale ascunse ce leagă sistemul nostru solar de alte colțuri ale universului
Sistemul nostru solar este situat într-o zonă specifică a spațiului cosmic, denumită Bula Fierbinte Locală, o regiune ce se extinde pe aproximativ 300 de ani-lumină, formată în urma mai multor explozii stelare de tip supernovă. Ultimele observații științifice au scos la iveală un detaliu extrem de important.
-
CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
O ancheta incendiara a snoop.ro demonstreaza ca promovarea masiva a lui Calin Georgescu de pe tik-tok nu a fost un atac cibernetic rusesc.
-
Joe Biden a aprobat unul dintre ultimele sale acte și aruncă în aer relația dintre SUA și China
Preşedintele american, Joe Biden, a aprobat un ajutor militar de 571 de milioane de dolari pentru Taiwan, a anunţat vineri Casa Albă.
-
Elon Musk, mesaj exploziv, despre alegerile din România: "Cum să nu fie considerat un dictator?!"
Omul de afaceri Elon Musk, cel mai apropiat om al lui Donald Trump, a distribuit articolul unui jurnalist Reuters, care analizează situația politică din România. După ce a citit detaliile din țara noastră, Elon Musk s-a întrebat cum poate un judecător să anuleze alegerile prezidențiale și să nu fie considerat un dictator.
- Veste bună pentru clienții Hidroelectrica: facturile din octombrie și noiembrie vor fi recalculate și vor fi mai mici
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Foto incendiar cu soția lui Nicolae Mitea dezbrăcată pe bancheta din spate în mașina amantului însurat după o partidă se sex
- 2.O cunoscută astrologă străină de pe Tik-Tok dezvăluie câștigătorul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din România
- 3.Locul în care nu are nimeni curajul să pună piciorul: cei care o fac îmbătrânesc pe loc. Teoria oamenilor de știință
- 4.Mihai Bendeac, înjurat pe Instagram. Postarea care a provocat revoltă
- 5.Țeapa luată de Mihai Bendeac, după ce a desfăcut coletul de pe Temu: „Sunt deosebit de prost!"
- 6.Capul de piatră din Guatemala pe care istoricii preferă să îl treacă cu vederea pentru ca nu-i găsesc o explicatie
- 7.Scene incredibile: Un tânăr de 25 de ani s-a trezit cu câteva momente înainte să fie incinerat - Ce a urmat depășește orice imaginație
- 8.Scandal in atletism. Acuzațiile unei campioane europene: "Mă trezea noaptea pentru a întreţine relaţii sexuale fără consimţământ"
- 9.Scandal în familia Prigoană: Frații lui Honorius cer deschiderea de urgență a cavoului, după înmormântarea secretă
- 10.Cazurile care au cutremurat lumea științifică: aceste dispariții au sfidat orice fel rațiune și nu au putut fi explicate niciodată
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu