Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Un programator a uitat parola de acces la 240 de milioane de dolari. Are un munte de bani dar nu-i poate folosi

Postat la: 13.01.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un programator din San Francisco care deţine câteva mii de Bitcoin, ajunse acum la o valoare de 240 de milioane de dolari, a uitat parola de acces la portofelul digital.

Stefan Thomas este un programator din San Francisco care, acum un deceniu, a primit 7.002 bitcoins ca recompensă pentru un video în care explica cum funcţionează această criptomonedă. În perioada în care a fost plătit, un bitcoin oscila între 2 şi 6 dolari. El a pus suma de bitcoin primită într-un portofel digital şi a uitat de ea. Acum, fiecare bitcoin valorează 34.000 de dolari, iar conţinutul portofelului digital a ajuns la 240 de milioane de dolari. Dar Thomas a uitat parola care îi deschide calea spre această avere.

Thomas a introdus parola greşită de opt ori deja, iar dacă şi următoarele două încercări sunt greşite, hard-disk-ul lui ce conţine cheile de acces la bitcoins se va cripta automat şi nu va mai vedea niciodată banii, scrie Guardian. El spune că a încercat cele mai folosite opt parole ale sale pentru a accesa hard-disk-ul său IonKey, dar nu a mers. Dispozitivul auto-criptează conţinutul după 10 încercări greşite. "Stau în pat şi mă gândesc la asta", a povestit programatorul pentru New York Times. "Apoi mă duc la calculator cu o nouă strategie, care nu merge, şi sunt iar disperat", a continuat el.

După ce povestea lui Thomas a ajuns în atenţia publică, Alex Stamos, expert în securitate cibernetică la Stanford Internet Observatory a spus că poate sparge parola în şase luni dacă Thomas îi va da 10% din averea digitală. Potrivit companiei Chainalysis, aproximativ 20% din cele 18,5 milioane de bitcoins par să fie pierdute sau în "portofele" inaccesibile. Un alt caz celebru este cel al galezului James Howells, care în 2013 a aruncat, din greşeală, un hard-disk cu "cheile" a 7.500 de bitcoins. La acel moment, valoarea lor era de peste 4 milioane de lire.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE