ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Un nutriționist vine cu soluția miraculoasă: Doar așa nu te îngrași, indiferent ce mănânci. Ați auzit de metoda consumi orice „cu mâncare pe scobitoare"?

Postat la: 02.02.2025 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pentru cei care vor să se bucure de gusturi diverse fără să acumuleze kilograme în plus, Mihaela Bilic propune o metodă ingenioasă: mâncarea pe scobitoare. Ideea de bază este simplă - mai important decât ce mănânci este cât mănânci.

Un truc eficient pentru a evita excesul alimentar este reducerea dimensiunii porțiilor. O farfurie mare, plină de mâncare, te va împinge să consumi mai mult decât ai nevoie. Soluția? Folosirea unor farfurii mici și porționarea atentă a fiecărui preparat. Astfel, fiecare îmbucătură devine o experiență controlată, fără riscul de a exagera.

Mâncarea pe scobitoare sau sub formă de gustări individuale oferă posibilitatea de a încerca mai multe preparate fără a consuma o cantitate mare de alimente. Metoda este ideală pentru petreceri sau bufete, unde porțiile mici permit o diversitate de arome fără exces caloric. În plus, oferă flexibilitate în combinații: brânzeturi, carne, legume, pește sau chiar deserturi.

Secretul este echilibrul: chiar dacă fiecare gustare este mică, consumul excesiv poate anula beneficiile acestei metode. Controlul porțiilor și alegerea preparatelor potrivite te ajută să te bucuri de fiecare masă fără să te îngrași.

„Cum să ciugulești din toate fără să te îngrași? Cu mâncare pe scobitoare!

Mai important decât CE mănânci, este CÂT mănânci. Întrebarea este cum să te oprești înainte să termini toată farfuria, cum să faci să guști puțin din toate? Din punct de vedere psihologic e stabilit: cu cât ai mai multă mâncare în față, cu atât mănânci mai mult.

Soluția ar fi să folosim farfurii cat mai mici, să ne punem porții individuale (fără posibilitatea de reumplere) și să adoptăm moda lui "mini"- preparatele să fie sub formă de mici gustări, porționate cât să încapă o dată în gură.

O astfel de prezentare se practică în cazul meselor tip bufet sau la petreceri, unde stai în picioare și nu poți folosi tacâmuri, așa că mâncarea pe scobitoare e deja pregătită pentru a fi înghițită.

Avantajul porților "mini" este că îți dau posibilitatea să guști din mai multe produse, să-ți satisfaci poftele cu un aport caloric cât pentru un singur fel de mâncare. Englezii îi spun "finger-food" pentru că se mănâncă direct cu degetele, însă chiar au și dimensiunea unui deget.

Câtă vreme cantitatea este atât de mică, sunt permise orice combinații și asocieri: brânzeturi, mezeluri, legume, frigărui cu carne sau pește la grătar, ba chiar și dulciuri! Totul ține de imaginație, simțul estetic și gustul fiecăruia. Însă atenție, chiar dacă sunt cat un deget, asta nu înseamnă că pot fi mâncate fără număr.", a scris nutriționista pe Facebook.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE