Un medic a slăbit peste 20 de kilograme, renunțând la dietele clasice. Ce mănâncă acum, pentru a se menține în formă
Postat la: 19.01.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
O doctoriță din Statele Unite, în vârstă de 43 de ani, care cântărea mai bine de 100 de kilograme, a încercat tot felul de diete și planuri de slăbire, fără prea mari rezultate. Însă, până la urmă, a găsit cea mai bună opțiune și a reușit să se mențină în formă.
De altfel, dr. Betsy Grunch, fiind neurochirurg specializat în chirurgia coloanei vertebrale, ea își sfătuia adesea pacienții să slăbească pentru a le atenua durerile de spate. Totuși, pregătirea sa medicală a inclus prea puțină educație nutrițională.
„Unul dintre cei mai mari vinovați ai bolilor degenerative ale coloanei vertebrale este greutatea corporală, iar faptul că nu am avut o pregătire educațională bună cu privire la bazele nutriției este oarecum trist", a spus ea.
În anul 2018, Betsy ajunsese la un punct de cotitură, atunci când a avut o problemă de sănătate și a știut că trebuie să-și schimbe stilul de viață.
Cântărea aproximativ 100 de kilograme, dar a reușit să scape de 20 dintre ele, în decurs de un an și jumătate. Ea a făcut ajustări dieta ei și a reușit să-și mențină noua siluetă timp de patru ani. Ulterior, ea a mai apelat și la un medicament pentru diabet, cu ajutorul căruia a mai dat jos încă aproximativ 15 kilograme.
Betsy a fost mereu activă,iar acum face sport și merge la sală. Totuși, înainte de acest moment, cu o meserie solicitantă și mamă a doi copii, ea nu a mai ținut cont de ce și cum mănâncă, iar greutatea sa a crescut constant.
A început să aibă diverse dureri, despre care credea că erau exacerbate de greutatea ei. Schimbarea a venit în 2018, când s-a aplecat să-și ridice băiețelul și a suferit o hernie de disc.
„Singura variantă pe care am văzut-o a fost schimbarea completă a modului meu de a gândi și de a aborda stilul meu de viață", a spus Grunch.
Ea a aflat că trebuie să adopte o abordare holistică a pierderii în greutate și să gândească pe termen lung pentru ca rezultatele să dureze. A decis să încerce postul intermitent, mâncând toată mâncarea ei pentru ziua într-o fereastră de șase ore. Ea a încercat inițial ferestre de mâncare mai scurte, ceea ce i s-a părut nesustenabil.
Cercetările arată că nu există nimic special în postul intermitent pentru pierderea în greutate și nu funcționează pentru toată lumea, pentru că poate fi dificil de menținut, dar îi ajută pe unii oameni să rămână la un deficit de calorii, care este necesar pentru pierderea în greutate.
De asemenea, Grunch a trecut de la o dietă bogată de tip fast-food la una bogată în proteine și alimente integrale și săracă în carbohidrați.
Proteinele sunt utile pentru pierderea în greutate, deoarece conferă senzația de sațietate și ajută corpul să mențină mușchii în timpul unui deficit de calorii.
De asemenea, femeia obișnuia, în trecut, să număre caloriile pentru a se asigura că are un deficit, dar a considerat că acest lucru nu îi ocupa prea mult timp, pe termen lung.
„Odată ce am început să implementez aceste modificări, greutatea a scăzut destul de repede", a conchis ea.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
DAVOS - Ursula Von der Leyen crede că Donald Trump duce lumea spre pierzare: Retragerea din acordul de la Paris duce la prăpăd
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, reacționează la retragerea lui Donald Trump din Acordul de la Paris. Ea declară că acordul privind schimbările climatice reprezintă o salvare pentru omenire. Practic, șefa CE acuză că decizia lui Donald Trump duce lumea spre piezare, din punct de vedere economic și climatic.
-
Primele semne ale strămoșilor omenirii din Europa ar fi din România. Dezvăluirile care confirmă o teorie veche
Teoria cu privire la faptul că România este locul în care se află cele mai vechi urme de locuire a homininilor, străbunii rasei umane, din Europa a fost confirmată de un studiu publicat în jurnalul internațional Nature Communications.
-
Italia anunță o lovitură imensă în medicină: A descoperit gena care cauzează Alzheimer
Una din cele mai controversate boli poate deveni istorie. Alzheimerul, un mister pentru oamenii de știință și o teroare pentru cei afectați, care ajung să își uite chiar și rudele, ar putea fi cauzat de o genă. O echipă de cercetători italieni a descoperit o nouă genă care provoacă boala Alzheimer, conform unui studiu publicat duminică, transmite luni agenţia ANSA.
-
Alertă de poluare masivă în București. Calitatea aerului la valori de "foarte rău" și "extrem de rău", avertizează Agenția pentru Protecția Mediului
Agenția pentru Protecția Mediului București avertizează că, în ultimele două zile, în zona București-Ilfov, s-au înregistrat concentrații foarte ridicate de particule în suspensie PM10 și PM2.5, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile dispersiei poluanților.
-
CEDO refuză să suspende decizia CCR de anulare a alegerilor din România: NU există risc iminent!
Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis să nu dea curs cererii formulate de Călin Georgescu privind anularea alegerilor din România! Anularea deciziei CCR ar fi fost posibilă dacă la mijloc exista un risc iminent, transmit cei de la CEDO.
-
Ce meniu a fost servit la ceremonia de învestire a lui Donald Trump: Preparate sofisticate și băuturi scumpe la evenimentul anului
Meniul servit la ceremonia de învestire a lui Donald Trump în calitate de nou preşedinte al Statelor Unite a constat luni din chifteluţe de crab din golful Chesapeake şi o friptură de vită Angus, "udate" cu vinuri locale.
-
Cum ocolește Putin sancțiunile - Negocieri cu Erdogan cu privire la livrările de gaze
Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat luni că negociază cu omologul său rus Vladimir Putin exportul de gaz rusesc în Slovacia printr gazoductul TurkStream, în urma deciziei Ucrainei de a opri tranzitul gazului rusesc către Europa.
-
Decizie UE în industria alimentară: Să sperăm că scăpăm de PFAS - "chimicalele veșnice" din alimente
Comisia Europeană intenționează să propună interzicerea utilizării PFAS în produse de consum. CE va propune interzicerea substanțelor Perfluoroalchil și Polifluoroalchil, a anunțat comisarul pentru mediu, Jessika Roswall. Aceste substanțe, cunoscute sub denumirea de „chimicale veșnice", nu se descompun în mediu, acumulându-se în ecosisteme, apă potabilă și corpul uman.
-
Doi români conduc un mega proiect al lui Donald Trump: Investiție de peste 45 de milioane de dolari în ultima lună
Din echipa care dezvoltă protocolul DeFi World Liberty Financial fac parte doi români, Octavian Lojniţa, în calitate de Blockchain Lead, şi Bogdan Purnavel, Lead Developer.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Porți un smart watch? Ai risc crescut de cancer din cauza unor substanțe toxice despre care companiile nu scot o vorbă
- 2.Noul Nostradamus a facut șapte previziuni înfricoșătoare pentru 2025
- 3.Un bărbat a trimis salivă de șopârlă pentru testarea ADN-ului dezvăluind frauda totală a afirmațiilor privind ascendența umană
- 4.Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
- 5.Dacă nu ești atent vei transforma cafeaua într-o băutură otravitoare
- 6.O cercetare absolut surprinzătoare schimba total datele care se stiau pana acum despre cum poți trăi mai mult
- 7.Urmează să intrăm în Anul Șarpelui: 2025 va fi un an al transformărilor profunde
- 8.Încep pregătirile pentru unul dintre cele mai mari experimente globale. Ce presupune și ce vor să afle cercetătorii
- 9.Care e legatura dintre longevitate si cat de des respiri. Rezultatul este unul șocant dar argumentat stiintific
- 10.Mihaela Bilic face dezvăluiri: Ce conțin de fapt conservele de pește pe care le cumpără românii
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu