Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Un kg de carne de vită Kobe, costă la Saigon cât 20 de vaci vietnameze

Postat la: 26.11.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pentru prima dată, carnea de vită Kobe, homarul australian și crabul regal sunt vândute la reducere de către magazinele și supermarketurile din Ho Chi Minh City (Saigon) de „Black Friday".

Anul acesta „Black Friday" cade pe 26 noiembrie, și se anunță a fi cel mai mare festival de cumpărături al anului, o zi devenită obicei la fel ca Ziua Recunoștinței în SUA și Canada. În Vietnam, multe lanțuri de magazine au răspuns la această provocare. În acest an, există promoții pentru destul de multe produse alimentare de import și fructe de mare de înaltă clasă. Un lanț de magazine specializate în carne de vită de import din orașul Thu Duc nu a redus niciodată prețul cărnii de vită Kobe de aproape dpuă decenii de când este importată. Însă un reprezentant al acestui lanț a spus că anul acesta de Black Friday va face o reducere de 10% la toate produsele. Între acestea și carnea de vită Kobe clasa A5 (mușchi superior) care este cea mai scumpă din sistem, fiind redus prețul de la 10 milioane VND (435 USD) la 9 milioane VND (391 USD) pe kilogram, iar restul muschiului A5 scade de la 7,3 milioane VND la 6,3 milioane VND per kg, adică de la 317 USD la circa 274 USD.

Supermarketul japonez Ichiban Market participă și el pentru prima dată la Black Friday. Managerul a spus că în loc să reducă direct prețul, compania a ales să ofere cadouri clienților. Cineva care cumpără 1 kg de carne de vită Kobe, va primi o sticlă de vin în valoare de 1,2 milioane VND (circa 52 USD). În plus, multe alte alimente de ultimă generație din Japonia achiziționate în această zi au, de asemenea, o reducere de 30-50%. În loc să reducă individual produsele din carne de vită Kobe, magazinul de lux Organica Chain Store a ales să ofere reduceri la combo-uri. Astfel, clienții care cumpără combinații de carne de vită Kobe, tăiței de porumb și sos de roșii beneficiază de o reducere de 10%. O scădere similară a avut și grupa fructelor de mare curate.

Alături de carnea de vită Kobe, carnea de vită Hitachi Wagyu, Miyazaki este redusă și cu 5-10% la marile magazine de import din Hanoi și Ho Chi Minh City. Cât despre carnea de vită importată din Australia sau America, reducerile sunt cu până la 30% din factură. Ca o glumă amară vietnamezii de rând spun că un kg de vită Kobe costă cât 20 de vaci autohtone! Vietnameza Le Oanh, din Districtul 1, a spus că întreaga familie iubește carnea de vită japoneză premium, dar nu a cumpărat-o niciodată la reducere. "Prima data am primit un mesaj prin care mă anunța o reducere la produsele din import. Prin urmare, deși sunt ocupată, tot voi profita ca fac comanda pentru ca familia mea sa se bucure", a spus doamna Oanh.

Pe lângă grupul de carne de vită importată de înaltă clasă, fructele de mare de înaltă clasă concurează și ele pentru a promova această ocazie. Potrivit lanțului de supermarketuri de înaltă calitate cu fructe de mare Hoang Gia Seafood, de Blak Friday, dacă un client cumpără homar australian, crab Kingcrab sau în valoare de 2 milioane VND sau mai mult, va primi un cadou ce constă într-o de oală de ceramică cu pește-pasăre ce costă aproape 400.000 VND. Sau clienții care cumpără 1 kg de crab regal păros vor primi o parte din melc heliotrop 255.000 VND.

Alături de acest lanț de fructe de mare, multe alte lanțuri de magazine din Ho Chi Minh City oferă, de asemenea, reduceri de 20-30% pentru fructele de mare de ultimă generație. Astfel, crabul Ca Mau este redus cu 20% la doar 180.000 VND pe kg, creveții giganți de apă dulce vii din clasa 1 sunt reduși cu 25% la doar 300.000 VND. Pentru prima dată participanți la Black Friday grupul de produse alimentare de ultimă generație, dar și majoritatea lanțurilor de magazine au spus că vânzările cresc cu 40-50% față de zilele lucrătoare. Recunoscând, de asemenea, creșterea numărului de clienți care comandă, un reprezentant al Ichiban Martket a spus că, în mod normal, este dificil pentru carnea premium de vită Kobe să reducă prețurile din cauza procesului strict de import.

Marian Gârleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE