ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Un bărbat declarat mort a revenit la viață în timpul unei proceduri de donare de organe

Postat la: 19.10.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un caz ieșit din comun vine din statul Kentucky, SUA. Anthony Thomas „TJ" Hoover II, un bărbat declarat în moarte cerebrală, și-a revenit în timp ce i se prelevau organele. El a fost declarat în mort în urma unei supradoze de droguri, dar s-a trezit în timp ce medicii se pregăteau să-i recolteze organele pentru donare.

Potrivit National Public Radio și WKYT, incidentul a avut loc în octombrie 2021 la spitalul Baptist Health din Richmond, Kentucky. Sora lui Hoover, Donna Rhorer, a povestit cum medicii au declarat inițial că fratele ei nu avea reflexe sau activitate cerebrală. „Ni s-a spus că erau doar reflexe - un lucru normal," a declarat Rhorer pentru WKYT, referindu-se la momentele în care a observat că ochii fratelui ei păreau să urmărească mișcările din jur.

Situația a luat o întorsătură dramatică în sala de operație. „S-a trezit," a spus Rhorer, descriind momentul în care un medic a ieșit să anunțe că procedura de recoltare a organelor a fost oprită. Un fost angajat al Kentucky Organ Donor Affiliates (Koda) a dezvăluit ulterior că Hoover a început să se „zvârcolească" pe masa de operație și să „plângă vizibil". Spitalul a emis o declarație subliniind că „siguranța pacienților" este prioritatea lor principală.

Incidentul este acum investigat de biroul procurorului general al statului și de o agenție federală care supraveghează prelevarea de organe. Rhorer își amintește că a primit instrucțiuni să își aducă fratele acasă și să îl facă să se simtă confortabil, deși probabil nu va mai trăi mult. După cum a declarat ea pentru WKYT, ea a avut grijă de Hoover în ultimii trei ani.

WKYT a raportat că Rhorer a aflat detaliile complete ale operației fratelui ei abia în ianuarie. Atunci, un fost angajat al Koda a contactat-o înainte de a trimite o scrisoare unui comitet al Congresului care, în septembrie, a organizat o audiere care a analizat organizațiile de prelevare de organe, a raportat NPR.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE