Trupa Bon Jovi şi cântăreaţa Nina Simone, incluşi în Rock and Roll Hall of Fame în 2018
Postat la: 18.12.2017 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Trupa rock Bon Jovi, cântăreaţa soul Nina Simone şi formaţia britanică Dire Straits se numără printre artiştii care vor fi incluşi în Rock and Roll Hall of Fame în 2018, au anunţat, miercuri, organizatorii.
Formaţiile rock americană The Cars şi britanică The Moody Blues şi cântăreaţa americană Sister Rosetta Tharpe completează lista celor şase artişti care vor fi incluşi în Rock and Roll Hall of Fame în 2018, ale căror nume au fost alese de aproximativ 6,8 milioane de fani, în urma unui sondaj, şi de cei peste 1.000 de membri ai Fundaţiei Rock and Roll Hall of Fame.
Cu o carieră de peste 30 de ani, ce a debutat în 1983, Bon Jovi a intrat în galeria legendelor muzicii rock. Peste 130 de milioane de albume vândute şi mai mult de 2.800 de concerte susţinute în peste 50 de ţări în faţa a 35 de milioane de fani, toate acestea au făcut ca trupa să fie una dintre cele mai longevive şi iubite din istoria muzicii internaţionale.
Nina Simone a devenit celebră în anii '50 - '60, atât ca interpretă de jazz, cât şi ca pianistă. Artista s-a implicat activ în mişcarea pentru drepturi civile din anii 1960 şi a susţinut la un moment dat folosirea violenţei pentru obţinerea de libertăţi civile. De-a lungul carierei sale, Nina Simone, care a murit în 2003, a abordat numeroase genuri muzicale, precum blues, folk, gospel, pop şi cântece africane. Nina Simone a lansat 20 de albume de studio şi este una dintre cele mai cunoscute voci americane, al cărei repertoriu a inclus piese ca "I Put a Spell on You", "My Baby Just Cares for Me", "Feeling Good" şi "Young, gifted and black".
Sister Rosetta Tharpe, care a murit în 1973, a fost aleasă pentru influenţa sa asupra începuturilor muzicii rock. Cu prezenţa sa scenică şi modul de a interpreta la chitară, Tharpe a cucerit publicul în anii 1930 - 1940, pregătind scena pentru rock 'n' roll-ul de după cel de-Al Doilea Război Mondial. Este cunoscută mai ales influenţa sa asupra lui Little Richard, pe care l-a şi descoperit, pe când acesta vindea sucuri la concertele ei.
Trupa Dire Straits s-a bucurat de succes timp de 15 ani, după care s-a destrămat în 1996. Hiturile formaţiei continua însă să răsune live în toată lumea prin proiectul The Straits, care, de câţiva ani, a început să evolueze sub numele de The Dire Straits Experience. Printre cele mai cunoscute hituri ale trupei Dire Straits se numără "Your latest trick", "Tunnels of Love", "Money for nothing", "Brothers în arms" şi "Romeo and Juliet".
Formaţia The Cars, condusă de Ric Ocasek, a mers într-o direcţie diferită, aducând efectele electronice sound-ului New Wave, generând piese precum "You Might Think," "Shake It Up," "Just What I Needed" şi "Drive."
Formaţia The Moody Blues, care încă mai merge în turnee, a început cu piese R&B, migrând spre progressive rock. Este celebru albumul ei din 1967 "Days of Future Passed". Artiştii din industria muzicală pot fi propuşi pentru a fi incluşi în Rock and Roll Hall of Fame, instituţie aflată în oraşul Cleveland, la 25 de ani după lansarea primului lor disc. Rock and Roll Hall of Fame este o fundaţie muzicală înfiinţată în 1983. Ceremonia oficială de includere în Rock and Roll Hall of Fame va avea loc la Cleveland, pe 14 aprilie 2018.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
-
Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a acordat un nou termen în procesul Călin Georgescu-anularea alegrilor prezidențiale, pentru 13 ianuarie 2025, pentru când se citează părţile, prin poştă şi prin mail sau fax
-
Candidatul comun zice că nu există nicio legătură între el și partidele de la guvernare. Crin Antonescu și-a anunțat demisia din PNL
Noiua coaliție guvernamentală, formată din PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale, a anunțat astăzi asumarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale de anul viitor, în persoana lui Crin Antonescu. Fostul lider al liberalilor a spus că a acceptat propunerea partidelor de a fi candidatul comun la alegerile prezidențiale viitoare.
-
Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
Marele actor Mircea Diaconu s-a stins din viață cu doar 10 zile înainte de a împlini 75 de ani. Se știa că acesta se confrunta de ceva vreme cu o boală incurabilă, iar ultimele sale momente le-a petrecut pe un pat în Spitalul Fundeni.
-
Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
Omul de afaceri Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume şi persoana desemnată de viitorul preşedinte al SUA, Donald Trump, cu reformarea administraţiei publice, a luat la ţintă Rezerva Federală americană.
-
Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
Blocul suveranist suferă o lovitură extrem de grea, la primul mare test din Parlament. La votul pentru președinții Senatului și Camerei Deputaților, 21 de parlamentari care nu pot fi decât din AUR, POT sau SOS România au votat alături de coaliția pro europeană formată din PSD, PNL, UDMR și Minoritățile Naționale.
-
Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
Românii care retrag sume mari de bani din bancomate intră în atenția Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a anunțat că va monitoriza atent aceste tranzacții pentru a preveni fraudele fiscale.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.O cunoscută astrologă străină de pe Tik-Tok dezvăluie câștigătorul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din România
- 2.Locul în care nu are nimeni curajul să pună piciorul: cei care o fac îmbătrânesc pe loc. Teoria oamenilor de știință
- 3.Mihai Bendeac, înjurat pe Instagram. Postarea care a provocat revoltă
- 4.Baba Vanga: Predicții Îngrijorătoare pentru 2025 - „Începutul Apocalipsei"
- 5.Capul de piatră din Guatemala pe care istoricii preferă să îl treacă cu vederea pentru ca nu-i găsesc o explicatie
- 6.Scandal in atletism. Acuzațiile unei campioane europene: "Mă trezea noaptea pentru a întreţine relaţii sexuale fără consimţământ"
- 7.Scandal în familia Prigoană: Frații lui Honorius cer deschiderea de urgență a cavoului, după înmormântarea secretă
- 8.Cazurile care au cutremurat lumea științifică: aceste dispariții au sfidat orice fel rațiune și nu au putut fi explicate niciodată
- 9.Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
- 10.La ce oră trebuie să servești micul dejun pentru a avea o viață mai lungă. Oamenii de știință au găsit răspunsul
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu