Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Trista poveste a celui mai inteligent om care a trăit vreodată: William James Sidis

Postat la: 07.02.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Născut în New Yok City din imigranți ucrainieni în anul 1898, William James Sidis părea să aibă drumurile deschise către un viitor strălucit. Era deosebit - la doar 8 luni se hrănea singur cu lingurița, la un an și jumătate putea să citească, iar până la vârsta la care alți copii încep să meargă la școală, vorbea fluent în franceză, germană, latină, ebraică, greacă și rusă.

Admis la Harvard la doar 9 ani, profesorii îl primesc la studii după trei ani de zile când îl consideră mult mai matur din punct de vedere emoțional pentru a urma cursurile prestigioasei universități. Fiind un subiect de știri, reporterii îl urmăreau deseori pe William prin campusul universității, în căutarea de senzațional. Termină facultatea la 16 ani, vârsta la care ceilalți adolescenți abia se trezesc dimineața pentru a chiuli mai târziu de la liceu.

În ciuda succesului său de la Harvard, William James Sidis a caracterizat experiența ca fiind una nefericită și chiar traumatizantă. El a reproșat faptul că a fost tachinat și umilit de ceilalți colegi mai mari. La absolvire, le-a declarat reporterilor prezenți la eveniment: "Vreau să trăiesc o viață perfectă. Singurul mod de a trăi viața perfectă este de a trăi în izolare. Am urât întotdeauna mulțimile".

După ce a terminat facultatea, s-a decis să predea matematica la Universitatea Rice din Houston, Texas, însă faima sa și hărțuirile jurnaliștilor l-au făcut să demisioneze după o foarte scurtă perioadă de timp și să se mute în Boston unde a avut mai multe slujbe, sub nivelul său de inteligență. În luna mai a anului 1919, a fost arestat pentru organizarea de manifestații comuniste. În timpul procesului declară că nu crede în Dumnezeu, că admiră socialismul și că este sigur că multe dintre problemele lumii ar putea fi rezolvate dacă omul renunță la capitalism.

A fost condamnat la optsprezece luni de închisoare. După ce iese din închisoare se izolează în micul său apartament din Boston, renunțând chiar să-și mai viziteze părinții, unde redactează mai multe lucrări științifice. Într-o zi de vară din iulie 1944 este găsit inconștient în apartament. Suferise un accident vascular cerebral care îi fusese fatal, la doar 46 de ani.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE