Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Studiul-surpriză care răstoarnă toate miturile despre combinația dintre cafea și lapte

Postat la: 03.02.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Copenhaga au descoperit că proprietăţile antiinflamatorii ale cafelei sunt intensificate, dacă se adaugă puţin lapte în băutură.

Potrivit experţilor, beneficiile sale sunt dublate în acest mod. Specialiştii au studiat compuşi chimici numiţi polifenoli care se găsesc în multe alimente şi au efect antioxidant.

Experţii au analizat interacţiunea acizilor cafeic şi clorogenic (principalii polifenoli găsiţi în cafea), cisteina (o proteină din lapte) şi efectul acestor combinaţii asupra celulelor imunitare.

Astfel, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că atunci când laptele este adăugat în cafea, proprietăţile antiinflamatorii ale băuturii se dublează.

Autorul principal al studiului, Marianne Lund, sugerează că interacţiunile benefice polifenol-proteine apar şi în alte combinaţii de alimente. De exemplu, la o mâncare de carne cu legume sau la un smoothie de fructe în care se adaugă lapte sau iaurt.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE