Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Studiu familial: Fetele de până la 13 ani provoacă mai multe certuri între părinți decât băieții si cresc riscul divorțului

Postat la: 05.02.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Mai multe studii efectuate în America, începând cu anii 1980, oferă dovezi puternice conform cărora: dacă primul născut este fată riscul divorțului este mai mare, dar doar în timpul adolescenței acesteia.

La acea vreme, se specula existența fiului preferat, care ar fi dus la avorturi de teamă ca al doilea copil să nu fie fată. Cu toate acestea, lucrările publicate în „Jurnalul Economic" al The Economist dezaprobă ideea respectivă. În „Fiicele și divorțul", Jan Kabatek de la Universitatea din Melbourne și David Ribar de la Universitatea de Stat din Georgia, din Atlanta, confirmă faptul că a avea o fată, întâi născută, crește într-adevăr riscul divorțului părinților acelui copil, atât în ​​America, cât și în Olanda.

Spre deosebire de lucrările anterioare, studiul lor a analizat și efectul vârstei fetei. Cercetătoarele au tras concluzia că riscul „divorțului părinților doar cu o fată" apare doar în adolescența acesteia. După vârsta de 12 ani, fetele nu mai sunt atât de legate de părinți, ca băieții. „Dacă tații ar fi cu adevărat supărați că au o fată în loc de băiat nu ar aștepta 13 ani pentru a face acest lucru", motivează dr. Kabatek. În schimb, argumentează el, faptul că riscul este atât de specific vârstei necesită o explicație diferită, și anume că părinții se ceartă mai mult pentru creșterea fiicelor adolescente decât a fiilor adolescenți.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE