Secretele actriței Aimée Iacobescu, femeia care a iubit o singură dată
Postat la: 28.03.2018 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Descoperită (la un concurs de recitare) la începutul anilor '60 de ochiul ager al regretatului regizor Sică Alexandrescu, copila de 16 ani plămădită din țărâna țării Buzăului avea să debuteze pe scena „Naționalului" cu un rol în piesa „Adam și Eva", regizată de Aurel Baranga.
De atunci, roșcata delicată a frapat, a bulversat și-a electrizat, în același timp, prin măiestria și dezinvoltura afișate, întreaga Românie. Nu refuza niciun rol, muncea până la epuizare. Și asta în ciuda avertismentului primit de la tatăl său, medic militar, care-o avertizase că va muri de foame dacă nu renunță la cariera de artistă în favoarea unei meserii mai bănoase.
Orgoliul, gloria și pasiunea au decis, însă, viața adolescentei Aimée. „Mi-aduc aminte că, atunci când am dat examen de admitere la Teatru, unde candidau 900 de tineri pentru opt locuri, mama mi-a lucrat o bluză și o fustă din hainele ei mai vechi. Tot atunci, la proba orală, am purtat și prima pereche de pantofi cu toc", se confesa îndrăgita actriță.
Aimée a fost însoțită la începutul drumului chiar de fratele său geamăn, Dorel, care, la rândul lui, a terminat Facultatea de Teatru ca șef de promoție, în 1968. Acesta n-a urmat însă cariera artistică. A mai absolvit o facultate - Limbi Străine - , apoi a accesat o bursă și s-a mutat în Portugalia împreună cu Roxana Eminescu, urmașă, se pare, a marelui poet. Câțiva ani mai târziu cei doi s-au stabilit în Franța, unde copilul lor urma un tratament medicamentos special.
Revenind la mult mai cunoscuta lui soră, a rămas învăluit în mister motivul pentru care, deși curtată cu insistență de mulți bărbați celebri, Aimée n-a spus niciodată „Da". „Pentru mine, cuvântul iubire este defectiv de plural. Așa cum te naști și nu mori decât o singură dată, nu poți iubi decât o singură dată. Nu sunt o femeie singură, ci singuratică. Mi-era teamă să nu sufăr. Mă întâlneam de două-trei ori, după care pretextam că am repetiții sau spectacole".
Se povestește însă că Aimée a fost îndrăgostită-lulea o singură dată, în facultate. Își pierduse capul după un medic care, după doi ani cu fluturi în stomac, a luat calea Americilor, în exil. Aimée a refuzat să-l urmeze, iar singura dragoste căreia i-a rămas credincioasă a fost teatrul, împletit definitiv cu filmul.
Aimée și-a păzit întotdeauna viața privată cu strășnicie, puține amănunte oficiale răzbătând pe sub platoșa dură a firavei actrițe. Totuși, cu puțin timp în urmă, în cadrul unei emisiuni televizate, „Domnița Ralu" a fost pusă în dificultate chiar de mama sa. „Arată bine în rochie de mireasă, am văzut-o la timpul ei. Fata mea a fost măritată, dar nu-i place să-și povestească viața".
Înfiorată de amintire, Aimée a reacționat evaziv: „Eu nu am fost măritată cu adevărat niciodată. N-am iubit decât un singur băiat". Misterul s-a adâncit, secretul uneia dintre cele mai frumoase actrițe române a rămas nedezlegat.
Dacă subiectul căsătoriei a rămas nelămurit, nu același lucru se poate spune despre cel al moștenitorilor. Lămuririle actriței par suficiente: „Am sacrificat viața personală pentru scenă. Rolurile veneau unul după altul, o familie ar fi însemnat să renunț la turnee sau la filmări. Copil? N-a fost să fie. Un prieten medic, foarte bun, mi-a spus că naști un copil sănătos, dacă-l faci până la 25 de ani. După aceea, riști foarte mult. Oricum, mi s-a părut ridicol să fac unul la 35-40 de ani. Și apoi, n-am întâlnit pe nimeni care să merite să fac un copil cu el. Pe atunci nici nu se punea problema să faci un copil necăsătorită. Părinții, societatea n-ar fi acceptat una ca asta".
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
-
Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a acordat un nou termen în procesul Călin Georgescu-anularea alegrilor prezidențiale, pentru 13 ianuarie 2025, pentru când se citează părţile, prin poştă şi prin mail sau fax
-
Candidatul comun zice că nu există nicio legătură între el și partidele de la guvernare. Crin Antonescu și-a anunțat demisia din PNL
Noiua coaliție guvernamentală, formată din PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale, a anunțat astăzi asumarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale de anul viitor, în persoana lui Crin Antonescu. Fostul lider al liberalilor a spus că a acceptat propunerea partidelor de a fi candidatul comun la alegerile prezidențiale viitoare.
-
Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
Marele actor Mircea Diaconu s-a stins din viață cu doar 10 zile înainte de a împlini 75 de ani. Se știa că acesta se confrunta de ceva vreme cu o boală incurabilă, iar ultimele sale momente le-a petrecut pe un pat în Spitalul Fundeni.
-
Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
Omul de afaceri Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume şi persoana desemnată de viitorul preşedinte al SUA, Donald Trump, cu reformarea administraţiei publice, a luat la ţintă Rezerva Federală americană.
-
Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
Blocul suveranist suferă o lovitură extrem de grea, la primul mare test din Parlament. La votul pentru președinții Senatului și Camerei Deputaților, 21 de parlamentari care nu pot fi decât din AUR, POT sau SOS România au votat alături de coaliția pro europeană formată din PSD, PNL, UDMR și Minoritățile Naționale.
-
Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
Românii care retrag sume mari de bani din bancomate intră în atenția Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a anunțat că va monitoriza atent aceste tranzacții pentru a preveni fraudele fiscale.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Foto incendiar cu soția lui Nicolae Mitea dezbrăcată pe bancheta din spate în mașina amantului însurat după o partidă se sex
- 2.O cunoscută astrologă străină de pe Tik-Tok dezvăluie câștigătorul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din România
- 3.Locul în care nu are nimeni curajul să pună piciorul: cei care o fac îmbătrânesc pe loc. Teoria oamenilor de știință
- 4.Mihai Bendeac, înjurat pe Instagram. Postarea care a provocat revoltă
- 5.Baba Vanga: Predicții Îngrijorătoare pentru 2025 - „Începutul Apocalipsei"
- 6.Capul de piatră din Guatemala pe care istoricii preferă să îl treacă cu vederea pentru ca nu-i găsesc o explicatie
- 7.Scandal in atletism. Acuzațiile unei campioane europene: "Mă trezea noaptea pentru a întreţine relaţii sexuale fără consimţământ"
- 8.Scandal în familia Prigoană: Frații lui Honorius cer deschiderea de urgență a cavoului, după înmormântarea secretă
- 9.Cazurile care au cutremurat lumea științifică: aceste dispariții au sfidat orice fel rațiune și nu au putut fi explicate niciodată
- 10.Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu