ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Secrete oribile din bucataria restaurantelor. Ce nu trebuie sa comanzi in niciun caz

Postat la: 24.10.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Folosind informatii din interiorul celor mai importante restaurante din lume, acordate de maestri bucatari si somelieri, scriitoarea Imogen Edwards - Jones a dezvaluit secretele din spatele industriei alimentare.

Cartea ei "Restaurant Babylon" prezinta cateva lucruri pe care orice client trebuie sa le cunoasca atunci cand merge sa cineze la restaurant. Potrivit scriitoarei, consumatorii "neavizati" vor comanda intotdeauna ofertele speciale ale restaurantelor, nestiind ca acestea reprezinta mancarea de care bucatarii - sefi vor sa scape cat mai repede.

Un alt subiect important este si cel al alegerii vinului servit. De multe ori, clientii nu vor comanda cea mai ieftina sticla de vin din dorinta de a nu parea zgarciti, mai ales daca seara la restaurant presupune o cina romantica. Astfel, consumatorii vor comanda a doua sticla de vin in ordinea pretului crescator, nestiind ca "strategia" acestora este foarte bine cunoscuta de catre reprezentantii restaurantelor. Tactica patronilor este aceea de a vinde un produs de proasta calitate la pretul unui vin de foarte buna calitate.

In acest context, scriitoarea precizeaza ca vinul din sticlele pe jumatate consumate va fi vandut a doua zi la pahar. De asemenea, clientii trebuie sa fie constienti ca orice mancare ar comanda din meniu va contine saliva bucatarului - sef. Bucatarii folosesc o singura lingurita pentru a gusta din fiecare farfurie care urmeaza sa fie servita, totodata, acestia folosind saliva pentru a lipi ornamentele pe farfurie.

"Bucatarii gusta mancarea, orneaza si rearanjeaza ingredientele, astfel incat farfuria sa arate minunat la final. Cum altfel ar putea ca acea petala de trandafir violet sa ramane intacta pe farfuria ta?", spune Imogen Edwards-Jones. Autoarea vorbeste si despre bucuria patronilor restaurantelor atunci cand clientii lor comanda pizza, supe si mancaruri vegetariene. Astfel de mancaruri costa foarte putin pentru a fi preparate, dar sunt vandute la preturi foarte mari.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE