S-a dus si cu postul intermitent in moda dietelor. Acum noua vedetă de postul fals
Postat la: 03.09.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Metoda postului fals e mai eficientă decât postul intermitent, iar experții apăruti peste noapte alaturi de influenceri explică de ce ar trebui să începeți acum aceasta noua modă de pe piata dietelor.
Postul simulat sau postul fals este o metodă alternativă de post care este considerată de unii experți ca fiind mai eficientă decât postul intermitent. Cu postul simulat, organismul beneficiază de avantajele abținerii de la mâncare și asta pentru că puteți consuma alimente în continuare.
Dieta care imită postul (FMD - Fasting Mimicking Diet) a fost dezvoltată în SUA, la Longevity Institute din cadrul Universității California de Sud, sub conducerea cercetătorului în domeniul îmbătrânirii Valter Longo. Diferența față de alte tipuri de restricție calorică: mimarea postului nu este o „dietă zero" clasică în care te înfometezi și ai o dispoziție proastă.
De asemenea, nu este comparabil cu postul intermitent. Cu postul fals doar pretinzi că postești cu adevărat. Se presupune că efectele pozitive se materializează oricum. „Cu postul simulat, consumați aproximativ 1 000 de calorii pe zi timp de cinci zile", spune Bernd Kleine-Gunk, președintele Societății germane de medicină anti-îmbătrânire. Aceasta este „aproximativ jumătate din cantitatea normală".
Dieta constă în carbohidrați complecși, cum ar fi salata și legumele, grăsimi sănătoase, cum ar fi cele găsite în nuci, avocado și ulei de măsline, precum și proteine vegetale, cum ar fi cele găsite în leguminoase. Puteți mânca de trei ori pe zi. Cu toate acestea, puteți renunța la carbohidrații simpli, cum ar fi orezul alb, pâinea și pastele, zahărul și - ceea ce poate părea necunoscut celor care sunt obișnuiți să postească și să piardă în greutate - proteinele animale.
„Proteinele animale dau organismului semnalul de a crește", spune Bernd Kleine-Gunk, explicând contextul postului. „Cu postul simulat, însă, vrei să obții opusul". Scopul nu este de a „hrăni" celulele, ci de a le oferi o pauză de la procesele de acumulare. „Doar în timpul acestei pauze, în modul stand-by, organismul dizolvă celulele defecte sau vechi și le reciclează materialul". Acest proces se numește autofagocitoză sau autofagie. El se bazează pe un fel de sistem intern de eliminare a deșeurilor din celulă, care determină reînnoirea sau „întinerirea" acesteia.
Potrivit expertului anti-îmbătrânire, postul simulat declanșează și alte procese metabolice pozitive: De exemplu, cetoza, sau arderea grăsimilor. „Organismul nu intră într-o stare de cetoză în timpul postului intermitent", spune Kleine-Gunk. Acest lucru se datorează faptului că organismul și-a epuizat rezervele de carbohidrați abia după perioade mai lungi de post și abia atunci începe să utilizeze rezervele de grăsimi. Prin urmare, faza de restricție calorică a postului intermitent este prea scurtă pentru a obține efecte anti-îmbătrânire de durată.
Un mic dejun tipic pentru postul fals ar fi un smoothie de legume, de exemplu. Este permisă și o ceașcă de cafea. Pentru prânz și cină, se servesc curry de legume cu linte și lapte de cocos, salate sau supe. Trei până la patru căni de ceai neîndulcit și apă sunt adăugate pe parcursul zilei. Ciclul de post de 5 zile poate fi repetat aproximativ o dată la trei luni. Între timp, este indicat să mâncați conform așa-numitului principiu sirtfood. Numele provine de la sirtuine, un grup de enzime endogene, multifuncționale. Activitatea lor este stimulată în mod specific de consumul anumitor substanțe vegetale secundare.
Cei care încearcă să mănânce conform acestui principiu între fazele de post susțin și reînnoirea celulară. Bernd Kleine-Gunk vorbește despre „activatorii sirtuinei". Aceștia sunt conținuți în broccoli, kale, mere, afine, nuci, ulei de măsline, ceapă, turmeric, cafea și vin roșu, de exemplu. „Un mic dejun activator de sirtuină ar fi terciul de quinoa sau quark-ul cu ciocolată și tonka. Ambele pot fi consumate cu fructe de pădure proaspete", spune expertul.
Pentru prânz și cină, sunt potrivite mâncăruri precum tocăniță de varză creață și ciuperci cu hrișcă, paste orecchiette cu broccoli sau supă de varză kale cu chifteluțe. De asemenea, puteți lua gustări în perioada dintre zilele de post. De exemplu, batoane de muesli de casă sau bile „superfood" din sâmburi, semințe și fructe uscate.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Reglementări draconice: Guvernul adoptă măsuri speciale pentru candidați de tip Călin Georgescu
Guvernul pregătește adoptarea OUG pentru organizarea alegerilor prezidențiale din anul 2025, care vor avea loc pe 4 și 18 mai. În draftul de OUG sunt prevăzute măsuri speciale pentru a nu se mai repeta o situație precum cea a lui Călin Georgescu
-
Sondaj devastator: Călin Georgescu câștigă din orice poziție cu un procent greu de imaginat pentru Coalitia de la guvernare
Călin Georgescu are toate șansele, în continuare, să iasă câștigător și după reluarea alegerilor prezidențiale. Potrivit celor mai recente sondări sociologice, pe Georgescu l-ar vota cel puțin 60% dintre români, spune sociologul Mirel Palada.
-
Elon Musk: Premierul Marii Britanii a vrut să submineze alegerile din SUA!
Miliardarul american Elon Musk a declarat că premierul Marii Britanii, Keir Starmer, "a trimis agenți în America pentru a submina alegerile din Statele Unite", relatează canalul Șkvarka News de pe rețeaua Telegram.
-
Călin Georgescu îl numește pe șeful OMS Tedros Ghebreyesus "cioroi de casă" și "sclav" într-un interviu din 2023
Călin Georgescu a folosit termenii "cioroi de casă" și "sclav" pentru a-l descrie pe șeful Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Ghebreyesus, într-un interviu urcat pe YouTube în 2023. Georgescu vorbește în limba engleză în acest interviu iar termenii folosiți sunt "house nigger" și "slave".
-
Bomba de la NASA: 2025 pregătit pentru „depopularea masivă" pentru a introduce „simularea Matrix"
Documentele oficiale NASA scurse la iveală dezvăluie decenii de pregătire la nivel înalt pentru un eveniment de extincție în masă care urmează să înceapă în 2025.
-
Care e Conspirația: Un guvern mondial unic care utilizează tehnocrația pentru a conduce Lumea
Cu toții am devenit familiarizați cu termenul „teoria conspirației" în ultimii cinci ani. Dar ceea ce este mai puțin clar pentru unii este ce este de fapt „conspirația".
-
Temperaturile interioare afectează funcția cognitivă la adulții în vârstă
Un nou studiu arată că adulții în vârstă se confruntă cu cele mai puține dificultăți de atenție atunci când temperaturile din locuințe rămân între 68-75 ˚F (20-24 ˚C).
-
Președintele pro-rus al Croației a câștigat alegerile
În alegerile desfășurate în weekend, președintele în exercițiu al Croației, Zoran Milanovic, a repurtat o victorie categorică, la mare distanță de principalul său adversar. Ca atare, el va ocupa funcția de șef al statului în următorii cinci ani.
-
Georgescu îl amenință pe Iohannis cu dezvăluiri dacă nu își dă demisia: "Statul român cunoaște foarte bine vulnerabilitățile pe care le-a avut ca primar"
Călin Georgescu, candidatul independent care a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale, a făcut o serie de declarații amenințătoare la adresa fostului președinte Klaus Iohannis. În cadrul unei emisiuni de televiziune, Georgescu a criticat vehement acțiunile lui Iohannis și a lansat acuzații grave.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Porți un smart watch? Ai risc crescut de cancer din cauza unor substanțe toxice despre care companiile nu scot o vorbă
- 2.Noul Nostradamus a facut șapte previziuni înfricoșătoare pentru 2025
- 3.Baba Vanga: Predicții Îngrijorătoare pentru 2025 - „Începutul Apocalipsei"
- 4.Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
- 5.Dacă nu ești atent vei transforma cafeaua într-o băutură otravitoare
- 6.O cercetare absolut surprinzătoare schimba total datele care se stiau pana acum despre cum poți trăi mai mult
- 7.Urmează să intrăm în Anul Șarpelui: 2025 va fi un an al transformărilor profunde
- 8.Încep pregătirile pentru unul dintre cele mai mari experimente globale. Ce presupune și ce vor să afle cercetătorii
- 9.Despre consumul de alcool în Vechiul Regat
- 10.Bani cu nemiluita: cât încasează Andra pentru un concert de 45 de minute
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu